Enoosebni vs. večosebni d.o.o.

LaUros

Pripravnik
13. feb 2008
327
0
16
Ljubljana
Ce ne drugega, bos lahko imel veliko problem, ko se bos morda hotel v tem podjetju zaposliti. Namrec, ko se gres prijavit v zavarovanje na ZZZS, tam preverijo se ustreznost z ZPIZom in DURSom.

Kljuc ti je ZPIZ, ko imas njihovo odlocbo, si (precej) varen.

Kolikor vem, so tukaj velike razlike med enoosebnih d.o.o., vecosebnim d.o.o., potrebno je pa se upostvati (kot je vprasal ze nekdo) ali si poslovodska oseba.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Sem se pozanimal na "mojem" ZZZS, kjer mi je prijazna gospa potrdila, da kot študent, solastnik in direktor d.o.o.ja moram plačevati prispevke. Za prijavo moram poskrbeti sam in sam potem tudi plačevati prispevke.

Ko se bom odpravil na ZZZS, da uredim to zavarovanje, poročam glede postopka in dejanskih stroškov...

halo007

Pripravnik
15. avg 2007
176
0
16
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
KSZ

Sem se pozanimal na "mojem" ZZZS, kjer mi je prijazna gospa potrdila, da kot študent, solastnik in direktor d.o.o.ja moram plačevati prispevke. Za prijavo moram poskrbeti sam in sam potem tudi plačevati prispevke.

Ko se bom odpravil na ZZZS, da uredim to zavarovanje, poročam glede postopka in dejanskih stroškov...

Če je družbenikov več ti oziroma jim prispevkov ni treba plačevat. Logike v tem sicer ni, ampak je zaenkrat še tako.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik halo007 pravi:
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
KSZ

Če je družbenikov več ti oziroma jim prispevkov ni treba plačevat. Logike v tem sicer ni, ampak je zaenkrat še tako.

Kako pa je v tem primeru kaj "logike", če ni nihče zaposljen, ali lahko kak GSM strošek gor obesiš, pa kilometrine in podoben hec? Če pa ni nikogar
evil.gif
ali načeloma, če so zadaj neki računi, dejansko je moral to nekdo narediti?

Pač bi se rad znebil prispevkov, ker tako ali tako čez 40 let od tega ne bo nič...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.014
-1.287
113
Citat:
Uporabnik halo007 pravi:

Tale trditev ni pravilna.
smile-1.gif

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
seveda je res... ti imaš lahko podjetje z več družbeniki in nič zaposlenimi...

torej boš za kaj plačeval pripevke??

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
za koliko lahko pričakujem da me bodo opalili notarji, v d.o.o. mi bosta dva solastnika prepisala svoj delež, kolikor vem se to ne da urediti na vem točki?

mi lahko prepustita delež brezplačno? podjetje bo za lani izkazalo negativno poslovanje

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Lahko ti prpustita delež brezplačno, vendar ne priporočam. Vsekakor priporočam prej posvet z računovodjem. Notarji lahko spišejo marsikaj, pa potem marsikoga boli glava. Sploh pri "neodplačnih" prepisih.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
no ja saj tako, na papirjih bo neka vrednost za katero bosta se odrekla delezu
smile-1.gif