Plačevanje preko spleta - problem IP

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Problem... Nekaj bi rad narocil preko interneta (spletne nemške trgovine), ampak ne dostavljajo v našo deželo, temveč v Nemčijo. Ni problema, naročil bi na znanca. Problem se pojavi pri plačevanju, ker izgleda da zazna moj IP (slovenski) in ne spusti dalje.

Kakšna ideja kako uredit zadevo, če sploh
rolleyes-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.166
1.953
113
Emona / Carnium
S pomočjo proxy-ja. Več o tem najdeš na googlu.

EDIT: Še prej pa poskusi kontaktirati prodajalca in se poskusi dogovoriti za plačilo po predračunu ali kaj podobnega.

Nazadnje urejeno:

AXi0N

Fizikalc
9. sep 2007
1.014
0
36
Našel sem sicer nekaj, kar skrije IP (anonimno), vendar jaz bi rad, da bi mi našel kakšen nemški IP, ker potem bi pa pomoje šlo...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
V zvezi s tem me zanima dvoje, če mi dovoliš, da si na hitro sposodim temo.

a) Ali Amazon.com ne pošilja v Slo? Moj naslov mi namreč zavrne.
b) Kateri račun potrebujem, če hočem plačevati s kreditno kartico? Da torej vnesem št. računa + datum izteka veljavnosti in je to, to. Trenutno imam študentski račun, na katerem je znak Maestro. Je to dovolj? Na nlb.si ne piše kaj veliko o tem.
c) Kako je z varnostjo takšnih plačevanj? Rekel bi, da je polno varnostnih mehanizmov, da te ne nategnejo, vendar je dobro slišati še drugo mnenje.

Hvala in lp!

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
a) Baje pošiljajo samo knjige in še par stvari, drugo pa ne.

b) Z Maestro se ne da plačevati preko interneta. So sicer pred kakim letom to kao začeli uvajat, ampak je padlo v vodo. (mogoče kake tuje banke omogočajo, ampak tudi trgovin ni, ki bi to podpirale).
Plačuje se z "kreditnimi", kot MasterCard, Visa, American Express,.... (MC in Visa sta najbolj popularna, kolko vem)

c) Plačilo z kreditnimi je tak tak. Trgovcu namreč za plačilo daš vse podatke, s katerimi lahko teoretično in kupi kaj v drugi trgovini (samo vtipka iste podatke, kot ti). Zato je priporočilo, da kupuješ samo v zaupanja vrednih trgovinah...
Obstajajo tudi varnejši mehanizmi, samo se izredno redko uporabljajo (ker mora podpirat tako banka izdajatelj kartice, kot trgovina).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Lahko uporabiš nemški ali angleški amazon (saj vem, niso iste cene...),ki dostavljata skoraj vse. Edino marketplace ni podprt (majkejim...).

Glede varnosti pa ima vse več trgovin uporabo securcode, kjer moraš uporabit doma digipass (kalkulator v katerega vtakneš kartico), kjer si zaščiten s PIN-om kot na bankomatu.

zakajaltersuxu

Fizikalc
19. jul 2007
1.616
89
48
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
V zvezi s tem me zanima dvoje, če mi dovoliš, da si na hitro sposodim temo.

a) Ali Amazon.com ne pošilja v Slo? Moj naslov mi namreč zavrne.
b) Kateri račun potrebujem, če hočem plačevati s kreditno kartico? Da torej vnesem št. računa + datum izteka veljavnosti in je to, to. Trenutno imam študentski račun, na katerem je znak Maestro. Je to dovolj? Na nlb.si ne piše kaj veliko o tem.
c) Kako je z varnostjo takšnih plačevanj? Rekel bi, da je polno varnostnih mehanizmov, da te ne nategnejo, vendar je dobro slišati še drugo mnenje.

Hvala in lp!

a) Pošiljajo. Zna bet da je nek problem pri tebi.
b) MasterCard/Amex..
c) predvidevam da za tvoj nakup dovolj.