Plačevanje kanalščine?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sparkyboy pravi:
To je stvar internih predpisov upravljavca konkretne komunalne infrastrukture (kanalizacije).
V Ljubljani je tako, da je investitor odcepa od javnega kanala do prvega rev. jaška (ali občina ali Jp VO-KA), naprej lastnik privat, v kolikor se javni kanal dela na novo.
V kolikor se je javni kanal izvedel že pred leti in bi se sedaj nekdo po n letih želel priključiti, pa mora svoj h.p. do javnega kanala v celoti financirati lastnik (privat).
Ne morejo imeti nekih internih predpisov za privatno sofinanciranje nečesa, za kar privat oseba nima pristojnosti. Primer: lastnik nepremičnine (hiše in pripadajoče parcele oz. parcel) nima nikakršne zakonske podlage da dela kakršnekoli kanale po zemljišču, ki ni njegovo. Še manj pa ima zakonsko podlago to, da nekdo (upravljalec ali občina ali kdorkoli drug) od tega lastnika zahteva kopanje po tujem zemljišču.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Načeloma imaš prav - samo iz napisanega sklepam (mogoče tudi narobe), da je objekt v Mariboru (ali neposredni bližini) in to v "gosto" naseljenem delu. In da dosedanji lastniki niso naredili tistega kar bi morali že zdavnaj.

Avtorju:
Kanalizacija vs MČN - definitivno kanalizacija

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
No pri nas je pa slitacija sledeča.

Oče je z Ljubljansko VO-KO sklenil pogodbo in plačal prikljuek na kanalizacijo v letu 2003. Rok izvedbe 3 leta.

Do danes NIČ od NIČ. Ni glavnega voda, zato VO-KA ignorira pogodben obveznosti.

Takle mamo.

V teh 9 letih se je pa že le kupček denarja zaradi (zamudnih) obresti nabral. Se bi splačalo do odvetnika stopit.

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
548
0
16
Jaz sem želel le povedati, kako to v praksi zgleda v Ljubljani.
Seveda se dobi predhodno soglasje lastnika, če se mu sme prvi revizijski jašek postaviti tik ob parcelno mejo na njegovo privatno stran.
Ponavadi se takrat in situ določi pozicija tega jaška, kamor se ga nato vgradi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Načeloma imaš prav - samo iz napisanega sklepam (mogoče tudi narobe), da je objekt v Mariboru (ali neposredni bližini) in to v "gosto" naseljenem delu. In da dosedanji lastniki niso naredili tistega kar bi morali že zdavnaj.

Avtorju:
Kanalizacija vs MČN - definitivno kanalizacija
Lastnik nepremičnine nima pravice niti možnosti odločanja ali bo imel MKČN ali bo priklopljen na kanalizacijo. Odločitev je na strani občine in/ali upravljalca. Če odločijo da je potreben priklop na kanalizacijo, morajo biti izpolnjeni določeni pogoji - sem pisal že zgoraj.
BTW: sam sem naredil točno tako kot sem napisal, dobil sem pisno izjavo, da priklop na kanalizacijo zaradi objektivnih razlogov ni možen (en slovencelj pač ne pusti prekopat 5 metrov razrukanega makadama) in da mi je dovoljena vgradnja MKČN. Sicer je trajalo ohoho, ampak sem le dobil. Sicer pa realno: raje bi bil priklopljen na javni kanal, in se ti ni treba je**t še z vgradnjo, delovanjem, oceno obratovanja in na koncu še subvencijo.