Piškotki

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Zanima me, zakaj sedaj povsod tako težijo s piškotki in zakaj je povsod samo možnost "Dovoli piškotke", nikjer pa še nisem zasledil npr "zavrni zahtevo" ali kaj podobnega?
Ok, vem, da bo stopila v veljavo nova zakonodaja glede cookijev, pa vendar... a brez njih nikakor ne gre?
Tudi sporočila ne moreš več oddati, če ne sprejmeš piškotka, ker je polje oddaj prekrito z oglasom za piškotek.
bonk.gif

Tokrat sem izjemoma pritisnil sprejmi, ker nisem mogel oddati sporočila.

Nazadnje urejeno:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
je tudi zavrni zadevo. ravno je bila ta možnost ko si kliknil na en link z alterja. če si dal zavrni je zaprlo stran. sem dal zavrni in nisem več klikal na link. nič mi ne bodo piškotov pojedli. moji piškoti so samo moji.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Zanima me, zakaj sedaj povsod tako težijo s piškotki in zakaj je povsod samo možnost "Dovoli piškotke", nikjer pa še nisem zasledil npr "zavrni zahtevo" ali kaj podobnega?
Ok, vem, da bo stopila v veljavo nova zakonodaja glede cookijev, pa vendar... a brez njih nikakor ne gre?
Tudi sporočila ne moreš več oddati, če ne sprejmeš piškotka, ker je polje oddaj prekrito z oglasom za piškotek.
bonk.gif

Tokrat sem izjemoma pritisnil sprejmi, ker nisem mogel oddati sporočila.

Do sedaj so bili, pa te ni motilo? Zdaj je enako, le da si obveščen.
In ne, ne gre brez. Še obiska ne moreš štet brez, kaj šele, da bi kaj zaslužil.

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Ravnotako rabiš piškotke
smile-1.gif

S temi obvestili bo več slabšega kot dobrega.

Nekateri so že sedaj paranoični, sedaj se bo to pokazalo in se niti klikalo več ne bo gor, posledično stvari ne bodo delale.

Nazadnje urejeno:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
rad imam jagodne ali pa pomarančne jaffa. aja pardon piškotki to je izgleda samo v slo po novem . Kaj so piškoti verjetno shranjujeo zgodovino tvojega brskanja in glede na to oziroma doblljene podatke prilagodijo reklame . Sicer ti jih pa že google v osnovi šopa.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.355
6.146
113
Še en v vrsti zakonov, ki jih birokrati sprejemajo, da bi se bolje počutili, ker "so nekaj dobrega naredili za državljane".

Sedaj je na vrsti 112. člen taistega zakona, po katerem bo država določila, na katerih programskih mestih se morajo nahajati posamezni televizijski programi.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.075
5.650
113
CC cleaner...pa jih brišeš dnevno...tedensko....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Alijen pravi:
Nekateri so že sedaj paranoični, sedaj se bo to pokazalo in se niti klikalo več ne bo gor, posledično stvari ne bodo delale.

Sem že naletel na strani, ki so te celo recimo na Google vrgle, če si kliknil 'ne'. Bo pa to tečna stvar, ker vsakokrat ko boš pobrisal piškotke, bo spet spraševalo če jih dovoliš
tongue-1.gif

Pa to velja samo za strani, ki so gostovane na območju EU? Torej če imaš spletno stran hostano v ameriki je to potrebno?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Sem že naletel na strani, ki so te celo recimo na Google vrgle, če si kliknil 'ne'. Bo pa to tečna stvar, ker vsakokrat ko boš pobrisal piškotke, bo spet spraševalo če jih dovoliš
tongue-1.gif

Pa to velja samo za strani, ki so gostovane na območju EU? Torej če imaš spletno stran hostano v ameriki je to potrebno?

Sem nekje prebral, da je menda tako, da ce je lastnik spletne strani iz SLO, da mora to implementriati... ceprav ima recimo spletni streznik najet v Ameriki in je spletna stran namenjena Ameriskemu trgu ...
bonk.gif
... Sicer ne trdim, da je res tako... tako sem nekje zasledil... Itak je pa tega sedaj povsod ogromno... in pomoje so zakoni spet tako napisani, da niti tisti, ki jih je pisal, ne ve, kako mora biti narejeno, da ustreza vsem pravilom ... Itak so to delali skoraj gotovo taki ljudje, ki o tem sploh pojma nimajo... tako kot je ponavadi pri takih zadevah ...

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Naredil sem preskus na spletni strani, ki jo urejam, v začetku tega tedna.
Ker je bila opcija 'DA' ali 'NE' za edini piškotek, ki ga stran pošilja (štetje obiska), je obisk strani padel na tretjino običajnega, iz povprečja med 7 in 8 tisoč kliki dnevno na 2 tisoč.
Ker je portal popolnoma nekomercialen, brez reklam in z njim ne zaslužim niti centa, me to ne skrbi.
Zanima pa me, kako bodo to doživeli tisti, ki od obiskov spletnih strani živijo.
Je pa res, da se bodo morda ljudje sčasoma privadili na to zakonsko bedarijo in bo učinek manjši.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.355
6.146
113
Ko je Pirčeva na Twitterju objavila povezavo na The Onion je bilo takoj jasno, koliko se ji sanja o stvareh.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Odkar imam na svoji spletni strani implementirane piškotke (1 mesec) so se mi v Google Analyticsu statistike "padle" za 70%.

Spletne strani, ki živijo od reklam so najebale.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Največja fora pa je, ker se ti lahko sledi brez da se karkoli namesti na računalnik. Z uporabo tehnike browser fingerprintinga, se lahko browserju sledi skoraj 100%. In to bodo sedaj vsi , ki zares vohunijo, začeli uporabljati. Prej si jih lahko našel preko cookija. Preko te metode je pa edini način, da se blokira javascript. S tem pa ne dela več praktično nobena stran na internetu.