Pisarniški stol

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Omisliti si moram nov stol. Delam samo z računalnikom, predvsem programiranje. Kaj mi predlagate? Spinalis bi bil v redu, le cene so
uf-1.gif
Ali obstaja še kaj kvalitetnega? Hvala.

LP!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Kvalitetno in ceneje od spinalisa bo bolj težko.

Sam sem sprobal zelo veliko stolov in bil v kar nekaj trgovinah. Čisto vsi stoli pa naj bo za 50€ v šparu ali pa 800€ v salonu so skoraj enaki.
Enaki mislim na način, da na njemu ne boš sedel pravilno pod nobenim pogojem. Vsi ti stoli so bolj kot ne počivalniki. Hrbtni naslon ali je predaleč ali pa čudno narejen in se ne moreš lepo po njemu naslont.
Slej ko prej se boš na takem stolu vlegu, ker se sam "ne boš" moral prisilt da bi sedel pravilno.
Spinalis pa dela ravno to, da te stol sili da se držiš pravilno, ampak žal samo spodnji del. Vrat in ramena pa moraš kontrolirat sam. Pa stol mora imeti nastavljive naslone za roke. Pri spinalisu je še fajn, ker ga lahko v 30dneh vrneš če z njim nisi zadovoljen. Sam ne ga po 1tednem nazaj nest, ker pač rabiš mal časa da se ga privadiš.
Pri "navadnih" stolih me je vedno zmotilo tudi to, da so prodajalci skoraj vedno pokazali kot prvo funkcijo da se lahko stol podre nazaj in se lahko guncaš... sorry sam jst te funkcije še v življenju nisem uporabu.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
jaz sem enako raziskoval in si kupil stol pri nobis, osnovni model z vsemi dodatki. Dobro je, da lahko nastaviš višino naslona za roke, hrbet itd. Guncanje je neuporabno. Stal je 170€ zarad guncanja, drugače je 130.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zanimiva tema... tudi sam malce gledam za čim bolj prijaznim za hrbtenico.

Malo offtopic, ampak si ne morem pomagat (s tvojega linka):

Citat:
Energijski stol Megathron uporablja tudi papež Janez Pavel II!
Tole so pa konkretne izvozne storitve...

Paco

Pripravnik
6. okt 2007
62
4
8
Heh meni je pa ravno guncanje pomembno in pa čimbolj debele blazine. Komfort nad vsem
smile-1.gif
. Spinalis ima kolega in je po mesecu ugotovil, da to ni to. Jaz sem se gor usedel za minutko in si ne predstavljam kako lahko kdo na tem sedi. Brrr. Meni se zdi pomembno, da ne sedim skoz "pravilno" , ker se mi zdi večurna takšna obremenitev hrbtenice nezdrava pa naj bo še kako optimalno sedenje. Malo se prekladam naprej, malo nazaj, postrani, napol ležim in nikoli nisem imel problemov. Tisti, ki pa strogo pri miru sedijo več ur v ravnem položaju pa se mi zdi, da vedno nekaj stokajo.

Nazadnje urejeno:

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Kako pa naj bi držala ta cena?
hysterical-1.gif

"Cena : tolarska protivrednost 4.900 DEM (v ceno ni vključen 19 % DDV.)
Rok dobave: 4– 6 tednov
Plačilni pogoji: 50 % avans ob naročilu, 50 % ob dobavi "

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Če si že tako pameten, si pa poglej stran za stol, ki ga je nekdo zgoraj napisal, pa boš videl, da so cene še v SIT. Ti še vedno preračunavaš s faktorjem, sploh pa cene, ki očitno niso bile spremenjene vsaj eno leto? Si pa optimist
aplauz.gif

LP!

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Tistemu, ki bo kupil tak stol mu primankuje pameti neglede na to v kateri valuti oziroma recipročni vrednosti prikazane valute ga bo plačal.
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Mene zanima, kaj ima s ergonomijo veze neki energijski nadvložki in aure pa druga čuda. Poleg tega stol izrablja večji IQ, krajša faze mišljenja in prizemljuje telesno energijo. To da stol stane 4900 mark + 19% DDV, pa itak pove, da s tole firmo nekaj ni v redu.
confused-1.gif

Sicer pa je spinalis (vsaj zame) zakon. Kak teden te vse boli inpa čudno se gunca, ampak potem je pa užitek. Že to, da so ga delali strokovnjaki s področja ortopedije, pove nekaj. Ampak vsak mora probati za najmanj en teden, raje dva, potem pa se naj odloči.