Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
dej ne prbijej neumnosti... a je tole spam oddelek?
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
dej ne prbijej neumnosti... a je tole spam oddelek?
Citat:
Uporabnik supafly pravi:
Odločam se med obema znamkama, kateri avtoradio kupit? Gledam rabljene, tam do 150€. In sicer:
Pioneer DEH-6900ib
Alpine CDA-9853
Gledal pa tudi novega LGja v Harvey Normanu, z BT in vsem za 130€. Kakor sem pa slišal so pa glede avtoradiev čisti crap.
Izkušnje, nasveti?
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kar se zvoka tice:
Alpine je zakon, Pioneer velik krs.
Izgled, upravljanje, tipke, lucke, migetalkanje je drugotnega pomena.
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
pa zato govorim. Drugače bi bil tiho...sem pa imel ravno oba proizvajalca priliko poslušat nekaj časa v kolegovih avtomobilih (v katerih se je prevrtelo ne broj muzike (ker sta imela samo onadva avtomobila)...da ne bo kdo mislil, da sem poslušal 15 minut in to je to).
Osebno mi je Pioneer zvenel kot krš (čisti elektronski zvok (brez srednjih tonov), nažgani visoki, brez prave slike, globine..ničesar - pofl (pa je bil iz top ponudbe..ker je ta kolega žlahtnik od 'Radio Vilija..tak da mu ni dal slabih reči, verjemi, ...drugi pa z Alpine...razmeroma vstopni model..pa samo uau!). Ajde..za 'unc, unc' je itak važno da seka - na eni strani visoki pribijajo, na drugi pa razturajo basi.
Res da je to več 10 let nazaj ...pa vseeno močno močno dvomim da se je do zdaj bistveno spremenilo.
Osebni nikoli ne bi (bom) kupil Pioneerja, JVC-ja...Sonyja sem imel, pa je bil neko povprečje, dokaj sem pozitivno presenečen nad modro piko, načeloma pa Alpine (za kaj drugega bolj profi pa si niti nisem jemal nikoli časa, tako da niti ne poznam..ker me tudi ne zanima). Ampak to je moj pogled (na zvok...v ostalo se ne spuščam). Vsak pa seveda naj naredi kar hoče - in prav je tako
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Osebno mi je Pioneer zvenel kot krš (čisti elektronski zvok (brez srednjih tonov), nažgani visoki, brez prave slike, globine..ničesar - pofl (pa je bil iz top ponudbe..ker je ta kolega žlahtnik od 'Radio Vilija..tak da mu ni dal slabih reči, verjemi, ...drugi pa z Alpine...razmeroma vstopni model..pa samo uau!). Ajde..za 'unc, unc' je itak važno da seka - na eni strani visoki pribijajo, na drugi pa razturajo basi.
Citat:
Uporabnik d3esaly pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Radio Vili ne bi nikoli, ampak res nikoli dal svojemu žlahtniku Pioneerja, prej Blaupunkt ali pa Alpine. Tako, da so tole čiste bučke...
Drugače pa Pioneer je cenejši in za originalne zvočnike sigurno price/performance nakup. Ko pa na radiu preko ojačevalcev poganjaš boljšo avtoakustiko, pa mislim, da pride do izraza Alpine, ki ima veliko nastavitev (odvisno od modela), čeprav tudi Pioneer ne zaostaja veliko. Sam imam zaenkrat Pioneerja in sem zadovoljen, zvok mi je všeč in za ta denar je to pač to.
LP