Pioneer ali Alpine?

supafly

Pripravnik
30. sep 2007
204
0
16
Knežje mesto
www.nrghouse.org
Odločam se med obema znamkama, kateri avtoradio kupit? Gledam rabljene, tam do 150€. In sicer:

Pioneer DEH-6900ib

Alpine CDA-9853

Gledal pa tudi novega LGja v Harvey Normanu, z BT in vsem za 130€. Kakor sem pa slišal so pa glede avtoradiev čisti crap.

Izkušnje, nasveti?
confused-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Kupi Alpine avtoradio. Ne boš razočaran nad njim. LGja se pa izogibaj. Konec koncev tudi novejši Pioneerji niso dosti boljši.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Mislim da v tem razredu ni neke velike razlike med radii, še vedno pa bi znal biti alpine najboljša izbira.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Imel LGja, Pioneerja, Alpine, JVC. LG je kar na lepem crknil. Pioneer, mi čez čas ni hotel več zaznati CDjev. JVC in Alpine mi še po 6 letih delata vredu.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Pioneer-ja imam že 10 let..dela kot nov.....edino takrat ko sem ga kupil je bil okrog 1,300,000 lir (okrog 1300 mark).

Imam pa še LG-ja v avtu namesto originala...ampak samo zato ker ima cd (mp3) in usb.....je bil pa hiter nakup ker tišina ubija v avtu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Kar se zvoka tice:

Alpine je zakon, Pioneer velik krs.

Izgled, upravljanje, tipke, lucke, migetalkanje je drugotnega pomena.

I

Izbrisan uporabnik 3287

v tem cenovnem razredu ni neke bistvene razlike... še vedno bo boljši nakup Alpine ali jvc kot pioneer. lg je pa tako sr....e za avtoradie da glava boli.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Pred enim letom se je govorilo, da sta alpine in pioner (skupaj) na vrhu. Obadva sta približno ista, tako da je odločanje med njima kot odločanje med pepsi in coca colo. Sem izbiral med obema, pa mi je trgovec zatrdil, da ima alpina, pa ima včasih probleme z branjem usb, tako da sem vzel pionerja. pa mi ŠE ni žal.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
seveda si vse to slišal na lastna ušesa in to govoriš iz prve roke ane???

prav zanima me kaj Pioneerja dela takšen krš kot ti praviš... povej malo več resnično sem radoveden

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Mam Pioneerja. Zvok fenomenalen, niti najtamanjšega problema s čimerkoli. Imam pa 5000UB, leto pa pol.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik janko1 pravi:
od nekdaj imam alpine avto radije in ne menjam za nič ! pa če je pioneer zlati ga nebi menjo za alpinca

bonk.gif

kake maš ti. sam imam v enem avtu alpine iva d106r, v drugem pa alpine d105r. Če pa bi dobil možnost menjati za točno določenega pioneerja, bi takoj.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Meni pa pionirčki lepo delajo, seveda pa dopuščam da so tudi drugi dobri. Res pa ne kupujem zadev pod 500€.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Definitivno pioneer, imam že tretjega in so mi vsi delali kot urce, skratka zelo zadovoljen. Ne vem pri Alpine me nekako izgled avtoradia ne pritegne oz. so mi grdi...kupujem pa v rangu do 250-300eur.

Lp

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Imel sem obe znamki. Še takrat ko nisem imel original avtoradija. In moram povedati, da sem z Pioneerjem bil dosti bolj zadovoljen kot pa z Alpinom. S tem, da je bil Alpine več kor 2x dražji (50k Pioneer, 120k Alpine tolarjev).

Alpine niti ni zmogel različne jakosti med poslušanim in cestnimi informacijami. Čeprav naj bi delalo, meni ni.

Je pa imel Alpine zelo dosti nastavitev za muziko.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Imel sem že vse živo... Clarion, Pioner, JVC, Alpine (top modele)... v takem vrstnem redu... bi pa od rabljenih dveh zgoraj vzel Alpina.. ker ima kretnice, tc... in nov je koštal 400€ ...

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik netko pravi:
seveda si vse to slišal na lastna ušesa in to govoriš iz prve roke ane???

prav zanima me kaj Pioneerja dela takšen krš kot ti praviš... povej malo več resnično sem radoveden

pa zato govorim. Drugače bi bil tiho...sem pa imel ravno oba proizvajalca priliko poslušat nekaj časa v kolegovih avtomobilih (v katerih se je prevrtelo ne broj muzike (ker sta imela samo onadva avtomobila
evil.gif
)...da ne bo kdo mislil, da sem poslušal 15 minut in to je to).

Osebno mi je Pioneer zvenel kot krš (čisti elektronski zvok (brez srednjih tonov), nažgani visoki, brez prave slike, globine..ničesar - pofl (pa je bil iz top ponudbe..ker je ta kolega žlahtnik od 'Radio Vilija..tak da mu ni dal slabih reči, verjemi, ...drugi pa z Alpine...razmeroma vstopni model..pa samo uau!). Ajde..za 'unc, unc' je itak važno da seka - na eni strani visoki pribijajo, na drugi pa razturajo basi.

Res da je to več 10 let nazaj...pa vseeno močno močno dvomim da se je do zdaj bistveno spremenilo.

Osebni nikoli ne bi (bom) kupil Pioneerja, JVC-ja...Sonyja sem imel, pa je bil neko povprečje, dokaj sem pozitivno presenečen nad modro piko, načeloma pa Alpine (za kaj drugega bolj profi pa si niti nisem jemal nikoli časa, tako da niti ne poznam..ker me tudi ne zanima). Ampak to je moj pogled (na zvok...v ostalo se ne spuščam). Vsak pa seveda naj naredi kar hoče - in prav je tako
wink-1.gif