Pintar strmoglavil

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.859
2.154
113
Zakaj nevarnosti? Tudi okoli velikih letališč so okoli zgradbe, gozdovi, mostovi, daljnovodi, ceste itd.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Ja a ni takoj dol padel? Kolikor sem razbral, ni mogel več prekiniti vzleta, ker je na koncu tega vzletišča že nek "prepad", takoj nato so bili pa baje že daljnovodi, vlaki, tovornjaki, samo shuttla in letalonosilke ni bilo. Sicer me BK od kje vzleta in kaj ima registrirano, samo ker so ravno za vsak prdec taki in onaki pravilniki da glava peče, se mi tole zdi smešno.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
kje pa ima slovenska mornarica letalonosilko
confused-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Ja a ni takoj dol padel? Kolikor sem razbral, ni mogel več prekiniti vzleta, ker je na koncu tega vzletišča že nek "prepad", takoj nato so bili pa baje že daljnovodi, vlaki, tovornjaki, samo shuttla in letalonosilke ni bilo. Sicer me BK od kje vzleta in kaj ima registrirano, samo ker so ravno za vsak prdec taki in onaki pravilniki da glava peče, se mi tole zdi smešno.

Ni prepada, samo neka cesta je in grmičevje (glede na tole sliko)...to je pač preletel, še letel dobrih 200m in počil na tla tik pred železnico. Vsaj tako izgleda na tej fotki.

VanZ, kdaj se boš kej javu na W3?
wink-1.gif

998811-23.8.jpg

Priponke

• 998811-23.8.jpg
    998811-23.8.jpg
    66,3 KB · Ogledi: 136

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.575
9
38
A ni procedura pred vzletom tudi ,da z vklopljeno zavoro nabije obrate motorja na mestu .Šele potem vzleti..če je vse ok .

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik paci pravi:
A ni procedura pred vzletom tudi ,da z vklopljeno zavoro nabije obrate motorja na mestu .Šele potem vzleti..če je vse ok .

ja, obrate nastaviš na določeno vrednost, stestiraš magnete, gretje vplinjača, suction gauge (sploh ne vem kako se po SLO reče temu)...itd. Če ni odstopanj čez določene vrednosti greš mirno v luft.

S tem tudi ogreješ motor.

Kakor vem mu noben kasko ne pomaga, ker je vzletal na vzletišču. Tega zavarovalnice ne krijejo - vsaj kar se tiče škode na letalu.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
kaj si ti nor, v cajtngah pa taki naslovi in teksti,da sem mislil da je pikiral iz par 1000 metrov in da je 3/4 bonda, da je tole rešil :S kaj je s temi mediji...

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Ni prepada, ni pa tudi ravno. Z zgornje slike se ravno ne vidi, ampak je teren desno od ceste spuščen, nekaj metrov višine je. Niti nima veze. Včeraj sem ga že vidil v svojem kabrioletu z blond babiko.