pick-upi amerikanizacija slovenije?

Bi moral pri vsaki hiši biti pick-up?

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pozdravljeni, v današnjem nedelu sem zasledil članek o nekih ljubiteljih ameriških vozil (s čimer ni čisto nič narobe samo po sebi, da ne bo kakšne hude krvi), v oči pa mi je padla izjava enega od njih, ki je glede tkim. ''pick-up'' vozil izjavil nekaj v smislu 'pri vsaki bajti bi moral biti eden'. Zanima me vaše mnenje uporabnosti teh vozil za slovenske razmere, torej se strinjate s to izjavo ali pač ne. So ta vozila res tako uporabna, da ga potrebuje 'vsaka hiša', ali pa gre zgolj za nekakšen nadaljevan proces amerikanizacije slovenije, ki se je začel s praznovanjem valentinovega, sloveniziranjem ameriških fraz 'lahko mi kupiš pivo', 's tem si kupiš čas', 'vse ostalo je zgodovina', menjave legendarne 'gajbe piva' s precej bolj klavrnim 'six-packom' (svojčas se je na take in drugačne dogodke prineslo gajbo piva, sedaj pa folk nosi recesijsko-ameriški 'šestorček', prosto po toporišiæu), popularnizacije nekakšnega western stila jezdenja konj z lasom ob sedlu in kavbojskim klobukom na glavi, študentskimi 'spring breaki', samo še čakam, da ljudstvo začne praznovati thanksgiving.

Mimogrede, japonizacija slovenije se je začela in tudi končala s cenenimi okrasnimi seti 'katan'.
smile-1.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
jaz neazumem uporabnosi tega vozila. zadaj je odprta kripa. ok torej nemoreš uporabljati kot prtljažnik (če daš kor tisto kabino al pa trd dekl ni več pikap.... ampak malo majn praktičn suv. nevem no.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Dobro si tole napisal
zmaga.gif

Modeli na slikah zraven članka so tudi zgodba zase
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Not true...

če ima dovolj velik keson so ga vsaj včasih smatrali za tovorno vozilo, s čimer si se ognil plačila DMV. Ki ni namenjen filanju proračuna, ampak ima zgolj in samo ekološko vlogo - vzpodbujat Slovence k nakupu ekološko sprejemljivejših vozil. Ergo: Navara V6 (če je že na voljo), double cab, napahan z ledrom in ostalo executive-like opremo... top šit biznis car, brez davka na izpuste, pa še malo se lahko po azimutu voziš, ne samo po cesti
tongue-1.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Ni boljšega. Na keson vržeš bicikl in greš do bližnjega hriba. Nobene zajebancije v vezi s prtlažniki, nosilci ipd...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Ni boljšega. Na keson vržeš bicikl in greš do bližnjega hriba. Nobene zajebancije v vezi s prtlažniki, nosilci ipd...

In zato treba pick-upa kupit? Pol lahko še stretch-limo kupiš zato, da boš lahko sestro in njenega ženina enkrat peljal na poroko. Nobene zajebancije z rezervacijo limuzine, plačilom...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

In zato treba pick-upa kupit? Pol lahko še stretch-limo kupiš zato, da boš lahko sestro in njenega ženina enkrat peljal na poroko. Nobene zajebancije z rezervacijo limuzine, plačilom...

Med sezono sem na bajku večkrat tedensko, če bi imel pickupa bi bil večkrat dnevno. Tako da je tvoja primerjava najmanj butasta.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

Med sezono sem na bajku večkrat tedensko, če bi imel pickupa bi bil večkrat dnevno. Tako da je tvoja primerjava najmanj butasta.
467716-post_slo.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.715
9.925
113
40
MB
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

ma jebeštrga, tudi če ga v keson vržeš bi ga blo treba dol vezat ipd, te ga prej v karavana vržeš
smile-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

Tole mi je sploh butasto, najprej se pelje folk nekam z avtom, da potem kolesari. Štartaj od doma ane?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Sej Pick up je lahko uporaben. Je pa res tko specifično vozilo. Zame trnutno neuporaben..

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Če odmislimo luksuzne pick-upe je stvar sploh pri kaki gradnji več kot uporabna. Ne umažeš prtljažnika, ni treba pripenjat prikolice...

Ampak za to zadošča VW caddy.

Bolj kot amerikanizacija je zaskrbljujoča šipterizacija, katera ti je bliže in bolj pri srcu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Prejsnji teden na AC v Domzalah videl nekega hrvata iz ZD z nekim fordom ki je imel zadaj duplo kolesa kot 7,5t tovornjaki. Kaksnih 5 ton je tudi najbrz imel. Dvojna kabina, dolzzina vsaj kaksnih 6m, sirina pa tudi vsaj 2,2 se raje pa blizu limita 2,5m. Ker je bila tema niti nisemmogel prebrati modela, samo videl sem fordovo znacko pa nek napis na boku z oznako 3500 se mi zdi

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Uporabnik ozze pravi:

Tole mi je sploh butasto, najprej se pelje folk nekam z avtom, da potem kolesari. Štartaj od doma ane?

Obstajajo take in drugačne vrste kolesarjenja.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
In različni kraji, kjer živimo. Naj najprej kolesarim 10 KM da pridem iz prometa? Resnično skrajno butasto, aneda.