Photoshop v PDF

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Pozdravljeni,

v Photoshopu sem naredil oglasni letak, katerega bomo sedaj dali tiskati (tiskarju).
Njegova zahteva je, da se mu pošlje PDF High Quality Print s 3mm robovi.

Kako naj to naredim.
V PSu sem sicer našel nekaj glede nastavitev pod Edit --> Adobe PDF presets..., ampak kako to sedaj spravim v PDF in še določim 3mm rob, okoli in okoli?

Edit: Našel sem, kako se natisne v High Quality Print, kako je pa z robovi? Kje jih lahko nastavim?

LP

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
v photoshopu ne moreš v pdf delat robov... tiskar rabi une 3mm za porezavo, a ne? najlažje je, da sliko povečaš za 6mm po horizontali in vertikali. pa mu rečeš, da je 3mm za porezavo... ne vem kakšen je design letaka...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Ja, za porezavo so robovi.
Letak je narejen na velikost A4 (od roba do roba). Tiskar pa zahteva 3mm robove, drugače nam bo zaračunal 30€ za njegovo obdelavo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja nared mu slikco 216x303, pa mu reč, da so 3mm robovi že všteti. Če ti kakšen text ven gleda, ga popravi...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Nisem ravno PS expert, pa me še nekaj zanima.

Sliko sem povečal, kot si rekel na 216x303. Kako bi lahko naredil, da mi sicer background poveča na tako mero, vse ostalo pa se ne bi spremenilo. Tako bi se tudi takoj ločlo med robovi in dejanskom letakom, vedel pa bi tudi, da bo to dejansko pasalo na A4 in da ne bodo teksti in slike preko roba.

Je kakšna možnost to narediti?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... ce imaš ozadje v eni barvi... lahko daš canvas size tok večji - to je samo okvir, in pol ga pobarvaš s tisto barvo k je letak...image size je pa vse skupaj. pa sej, lej, on bo 3mm porezal, in potem drugače ne more biti, kot a4, veš. sej tekste pomakneš mal bl notr, da si za zihr pa je...

drugač pa ni photoshop glih taprav za take stvari... kakšen indesing al pa corel sta boljša...

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
o.k. sem uredil.
Hvala za pomoč, bom pa naslednjič poskusil še s katerim od naštetih programov.

LP