Photoshop: path z vektorji

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Imam pen tool na path, ker delam selection z vektorji. Kako se potem pri zaključenem pathu znebim tistih črt okrog selectiona, ki mi prikazujejo, kje sem delal path? Dodajam sliko (modro je guide, naj ne zavaja).
354108-path.jpg

Priponke

• 354108-path.jpg
    354108-path.jpg
    16,6 KB · Ogledi: 225

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v orodjarni od path-a klikneš mimo patha:)

po defaultu imaš layers, chanels, paths desno spodaj. če klikneš na jeziček paths in sedaj vidiš al sam en path al pa več, če si jih več delal. in tukaj klikni na prazen prostor pa zginejo s slike. sam shranjen je še vedno.
pa ozpzorilo: če hočeš imet več teh pathov shranjeniš morem za vsako novga nardit tko kot nardiš nov layer, ker drugače vse delaš na work path.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
jst bi reku photoshop, ker ga uporabljam in mi je simpl. free programov pa nisem uporablju in ne vem kaj vse zmorejo.
aja paint je free, pa sem ga celo ene 2x odpru pa je na prvi uč podoben photoshopu.http://www.getpaint.net/

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
v orodjarni od path-a klikneš mimo patha:)

po defaultu imaš layers, chanels, paths desno spodaj. če klikneš na jeziček paths in sedaj vidiš al sam en path al pa več, če si jih več delal. in tukaj klikni na prazen prostor pa zginejo s slike. sam shranjen je še vedno.
pa ozpzorilo: če hočeš imet več teh pathov shranjeniš morem za vsako novga nardit tko kot nardiš nov layer, ker drugače vse delaš na work path.

Jaz več sploh nimam patha. Path sem dokončal in ga spremenil v selection, po pretvorbi pa spodaj ostane črta, ki nakazuje, da si tu vlekel path s pen toolom. Saj lahko zdupliciraš layer in se stvar izniči skoraj, ampak vidi se, da so pixli pravzaprav zamenjani.

Očitno bo treba počakat na nekoga, ki bo točno vedel, kaj mislim.
wink-1.gif

nakoruzi

Pripravnik
8. mar 2008
209
0
16
Malo prebrskaj med layerji kaj vse imaš tam.
S tem, ko si path spremenil v selection, ti shape layer, ki si ga narisal s path toolom še vedno ostane med layerji in ga imaš pod layerjem na katerega si zafilal/kopiral ta tvoj selection. Vidi se bel rob, ker si imel izbrano belo barvo, ko si vlekel pathe. Izklopi ali izbriši ta layer v katerem si risal tvoj path.