Žal nekega pametnega odgovora glede starosti in priporočene uporabe tudi jaz nisem našel. Zobozdravniki odsvetujejo, zato ker se otroci polenijo in potem sploh ne znajo več pravilno ščetkat zob. Pa nekje do 12. leta bi naj uporabljal otroško električno ščetko, če že. Tu se moraš vsekakor dogovoriti, da npr zvečer z električno in zjutraj s klasično.
Jaz imam sicer še manjše otroke, ki jima 1x dnevno na koncu še jaz operem zobe, pa sem razmišljal, da bi jima jaz raje z električno, da malo pospešim
. To je pa EDINI vidik, kjer se mi je zdela Sonicare* primernejša...
*kdor ni bral cele teme - ko mi je tretji sonicare crknil (dva sta zdržala kak mesec dlje kot garancija, enega so mi že vmes zamenjali), sem obupal nad res slabo kvaliteto in prešel na OralB, ki se mi zdi precej boljši, tudi učinek malo boljši, toda tako na prvi vtis malo preveč agresivna. Ampak glede na to, da sem imel ultra občutljive dlesni, zdaj pa je šlo na boljše, je očitno to to
.
Naslednja bo Xiaomi, ki je v bistvu izboljšana kopija Sonicare (in tudi prodanih je bilo že nekajkrat toliko kot vseh sonicare skupaj
). Trenutno jo ima GearBest v akciji
https://www.gearbest.com/tooth-care/pp_616635.html?wid=88 Drugje je dražja.