Philips PFL8404 - zaklepanje programov?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Pozdravljeni.

Včeraj me je bratranec prosil, če mu pridem zaklenit xxx kanale (Telemach kabelska preko optike) na televiziji Philips PFL8404. Sem gledal navodila in mi ni čisto jasno. Videl sem, da lahko nastaviš le starostno mejo za otroke, ki velja za vse programe (vsaj jaz tako razumem), nevem pa, kje bi lahko nastavil starostno mejo samo za določen program? Ali že telemach za določene programe nastavi starostno mejo?

Prosil bi za pomoč.

Lep pozdrav vsem.

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
Mislim, da lahko na Telemachu zablokiraš določene programe....ne glede na tip televizorja!

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
@kvizko, kako pa? On bi še vedno imel xxx programe, le da bi ob izbiri teh programov televizija zahtevala kodo.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
aja še to...8xxx serija ima tudi že možnost skrivanja kanalov. "guide", "seznam kanalov" "options" in voila...:)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
@Simon_Vi, rad bi samo zaklenil določene programe, ne pa skril ali zbrisal... Mogoče veš, kako?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Teorija "skriti programe" soupada s "zakleniti programe" ali pač?
V vsakem primeru lahko te programe gledaš samo ti ( seveda, če jih pred tem "odkriješ"/"odkleniš")
lp

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Simon_Vi, ker nimam TVja doma, me zanima, kako potem deluje skrivanje kanalov?

Jaz bi rad naslednje delovanje: na TV imam shranjenih 150 kanalov, od tega bi imel programe od 145-150 zaklenjene (skrite). Če bi izbral npr.: 148 kanal, bi rad, da mi ponudi TV ponudi vnos gesla in če je geslo pravilno, se prikaže vsebina programa. če geslo ni pravilno, se vsebina kanala ne pokaže.

Ali deluje skrivanje kanalov tako?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moja napaka....preveč informacij v glavi....itak da lahko pri 8xxx seriji zakleneš programe; v meniju, pod "kanali" imaš to možnost. Torej od 145-150 jih zakleneš in za te programe daš kodo, katero veš samo ti. In voila !
smile-1.gif

Pri skrivanju programov se skrijejo za vse uporabnike. In tudi vsi uporabniki jih lahko odkrijejo, saj pri odkrivanju ne potrebuješ nobene kode. Sila uporabna zadeva za uporabnike, kateri gledajo samo par programov...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Simon_Vi, sem včeraj gledal in NIMAM te opcije, nikjer v meniju.

Ali prosim kdo drug ve, kako zakleniti programe na omenjenem televizorju?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.809
439
83
Hvala, Simon_VI, sem že prebral pred enim tednm in mislim, da na tem TV ne gre zaklenit programov (vsaj po prebiranju navodil), zato sem vprašal tukaj, če mogoče ve kdo kako finto...

Morda pa se motim...