Philips 42PFL7696h/12 in predvajalnik BDP 5200/12

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Kupil sem Philips 42PFL7696h/12 in predvajalnik BDP 5200/12, kjer sem poglej TV dobil še 3D očala. Katere 3D filme lahko gledam? Sedaj sem si posnel en film, ko ga na racunalniku odprem, mi pol ekrana kaze eno sliko na drugi drugo, a so na videz obe enake? Enako je, ko odprem na predvajalniku. imam HDMI povezavo.

Hvala za nasvet!

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Sedaj pa pritisni na TV daljincu tipko "adjust", izberi funkcijo 3D in nastavi 3D- slika ob sliki (ali nekaj podobnega). Enjoy.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Se eno vprasanje.
Ko dam funkcijo SBS 3D, so podnapisi razpolovljeni, sploh ne mors tega gledat! A je kaksna moznosti, da imam podnapise vklopljene tako, da jih lahko gledam?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Žal ne gre, upam da bo kakšna posodobitev ta problem odpravila. Zna pa to Samsungov Blu-Ray BDD5500.

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Potegni si z interneta program 3D Subtitler. Z njim predelaš navadne SRT podnapise v 3D obliko. Omogoča kar nekaj nastavitev, na primer da ti podnapisi tečejo navidezno pred tabo ali pa bolj v globini. Program ti izdela 3 datoteke, ki morajo imeti enako ime kot originalni podnapis SRT oziroma kot sam film. Vse tri datoteke dodaš v mapo, kjer se nahaja sam film in običajni podnapisi. Seveda tam, kjer so podnapisi že vključeni v datoteko filma, ta varianta ni možna. Se pa da najti veliko podnapisov na internetu (na primer:podnapisi.net), kjer so običajno v formatu SRT, pa jih potem predelaš z omenjenim programom.

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
MAKY_ ... Philips 42PFL7696h/12 sploh ne predvaja 3D in visokoresolucijskih filmov. Torej osredotočeni moramo biti na Philips BDP 5200.

Janez_Krajnski ... pa bo bral tole kar si napisal Philips BDP 5200????

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
To pa žal ne vem. Sam imam naslednje komponente: TV Philips 47PFL7606H, player WD TV Live in usb disk. Vse mi deluje brezhibno, nimam pa izkušenj z drugimi napravami. Ampak podatki glede televizorja 42PFL7696H712 in playerjaBDP5200 pravijo tole:

S Philipsovim 107 cm (42") 3D-televizorjem 42PFL7696 serije 7000 uživajte v kinematografskem
vzdušju kar doma. Zmogljiva LED-tehnologija in čarobnost funkcije Ambilight zagotavljata pristne
filmske užitke v 3D. Tako se boste zagotovo vedno vživeli v dogajanje.
Za večje užitke ob gledanju
• 2-stranska funkcija Ambilight Spectra za boljše užitke ob gledanju
• Funkcija Easy 3D za izjemno realistično 3D-filmsko doživetje
Prizori so zajeti z neverjetnimi podrobnostmi
• Televizor Full HD s tehnologijo Pixel Precise HD za podrobne akcijske prizore
• Čudovite slike z LED-tehnologijo z neverjetnim kontrastom
• Tehnologija 600Hz Perfect Motion Rate (PMR) za vrhunsko ostrino gibanja
• Tehnologija Perfect Natural Motion za izjemno tekoč prikaz filmov v polni visoki ločljivosti
Pristno doživetje čistega zvoka
• Občutite moč ojačevalnika 28 W RMS in tehnologije Incredible Surround
Uživajte v svetu spletnih vsebin s funkcijo Smart TV
• Izobilje spletnih aplikacij, filmov za izposojo in televizijskih storitev
• Upravljajte televizor s pametnim telefonom, tabličnim računalnikom ali tipkovnico
• Prek povezave DLNA lahko na televizorju predvajate fotografije, glasbo in filme
• Iščite, načrtujte, snemajte in začasno ustavljajte TV-program

Datenblatt zu Philips BDP5200

Audio
Audio D/A Konverter 192kHz/24-bit

Audio Kanäle 7.1

Dynamikumfang (1 kHz) 90 dB

Signal-zu-Geräusche Verhältnis (SNR) 100 dB

Dateiformate
Audioformate unterstützt MP3, WMA, AAC

Unterstützte Bildformate JPG

Unterstütztes Videoformat WMV, DIVX, MPEG2, H.264, MKV

Energiemanagement
Eingang Frequenz 50/60 Hz

Eingangsspannung 220 - 240 V

Energieverbrauch 18 W

Energieverbrauch, Standby 0.18 W

Gewicht u. Abmessungen
Gewicht 1650 g

Konnektivität
Anzahl Ethernet LAN (RJ-45) Anschlüsse 1

Anzahl USB 2.0 Anschlüsse 1

Audio (L,R) out 1

Digital Audio-Ausgang (koaxial) 1

HDMI Ja

Komponentenausgang Video (YPbPr/YCbCr) 1

Netzwerk
Eingebauter Ethernet-Anschluß Ja

WLAN integriert Ja

Speichermedien
Unterstützte Medien CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW, BD-ROM, BD-R, BD-RE

Technische Details
DVD region code 2

Kindersicherung Ja

Produktfarbe Black

Upgradefähige Firmware Ja

Verpacken
Abmessungen Verpackung (BxTxH) 495 x 303 x 99 mm

Paketgewicht 2400 g

Video
3D Kompatibilität Ja

Seitenverhältnis 21:9, 4:3, 16:9

Video D/A Konverter 148MHz/12-bit

weitere Spezifikationen
Abmessungen (BxTxH) 435 x 208.5 x 42 mm

Audio Chip Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS, Dolby Digital

IFU / Bedienungsanleitung Ja

Laufwerkstyp Player

Netzwerkfunktionen 802.11 b/g/n

Kar se pa Blue-Ray playerja BDP 5200 tiče, pa nimam izkušenj. Menim pa, da bi bilo možno zapakirati 3D podnapise v MKV kontejner in jih zapeči na DVD, prepričan pa nisem.

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Nisem prepričan, kaj bi bilo najboljše za BluRay. Je pa pri meni nekoliko drugače, ker imam posnetke na trdem disku, ne pa na DVD-ju. Običajno mi zadostuje, če predelane 3D podnapise dodam v mapo, v kateri se že nahaja posnetek oziroma film in poleg včasih običajni podnapisi. Nisem pa še nikoli uporabljal BluRay playerja, tako da se na njegove zmožnosti ne spoznam.

Kako izgleda moja mapa, je razvidno v prilogi. Če bi se takole zapeklo na BlueRay disk, se mi zdi, da bi moralo delovati.

Napravil sem tudi preizkus s programom "mkvmerge (GUI v.2.2.0)" in sicer tako, da sem 3D risanki dodal 3D podnapise. Neke poljubne podnapise v formatu SRT sem preformatiral s programom 3D subtitler ter jih dodal v program mkvmerge, kjer sem imel že omenjeno 3D risanko. Zadeva funkcionira brezhibno, čas pretvorbe je seveda odvisen od zmogljivosti računalnika in dolžine filma. Končni izdelek je datoteka s končnico MKV. Program za predelavo 2D podnapisov v 3D podnapise (3D subtitler) ima tudi opcijo za BluRay, česar pa ne morem preizkusiti, ker nimam BluRay pogona.

Priponke

• 1637368-Izgledmapesfilmominpodnapisi3D.docx
    94,6 KB · Ogledi: 160
Nazadnje urejeno:

border

Pripravnik
9. apr 2008
222
0
16
Jaz imam filme posnete na USB kljucku. Zanima me samo tole, ce zna ta moj omenjeni BDP 5200 prebrati to kar si ti dal v priponki?

Ti imas isti predvajalnik kot jaz?

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
S katerim programom pa "zapečt" podnapise v film? Da je potem samo ena datoteka in so podnapisi že kar na sliki gor?
Imam pa različne formate fimov. Izvozni format pa načeloma ni tako pomemben.

5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Ne, nimam istega predvajalnika-sem že napisal, kaj imam(TV Philips 3D, WD TV Live player, USB disk) in kako izgledajo moje mape, v katerih imam filme. Kar se pa tiče gledanja 3D filma, ki ga posnamemo na USB ključek, pa ne vem. Ampak-to je najlažje preizkusiti! Vtakni ključek v USB vhod in poglej (preizkusi obe varianti, torej USB na predvajalniku in na TV aparatu).

Nazadnje urejeno:
5. avg 2011
1.053
196
63
Okolica Ormoža
Poglej malce više, kjer sem opisal moj poizkus! Je vse napisano! Na kratko: uporabimo program mkvmerge (GUI v.2.2.0), v njega dodamo film in podnapise ter startamo. Program združi podnapise in film, vendar ne nastane le ena datoteka, ampak tri z istim imenom. Ampak to ni pomembno. Bistveno je, da player oz. TV znata prebrati in predvajati v ustrezni obliki.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nisva se najboljš razumela.
Tvoj program res združi film in podnapise v eno datoteko. Vendar to meni ne pomaga. Jst potrebujem zapečene podnapise na film;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Zapčeš tako kot je logotip od kakega tv programa. Je gor in ne moreš nič na njega vplivat.

Neki se trudim s factory format-om. Samo trajaaaa, pa še mal je zbirčen.