pezdir o varčevanju

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
včeraj sem ga ujel za minuto. a ta poba misli, da je prije boga za jajca in mu ga še potegnil, ter se napil pameti, al ma samozavest serijsko over bustano. ker kok s eon ceni, pa kako zgrešeno razmišlja in deluje je katastrofa.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Daj, odpri še kako temo o Pezdirju...
bonk.gif

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.142
319
83
Ne vem kaj imate proti Pezdirju. Meni je eden redkih, ki zdravo razmišlja in ga spoštujem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Mogoče softi misli tole: http://www.zurnal24.si/pezdir-bojkotiral-bo-stavko-clanek-153940
Kapo dol Pezdirju za realen pogled.
In sam moram reč, da sem včeraj tudi srečal osebo, katera je zaposlena v izobraževanju in deli njegovo mnenje ter trezno razmišlja. In hkrati dela odlično. Poleg tega podpira znižanje plač (tudi svoje) in je absolutno proti stavki. Kot sem že večkrat omenil je tudi v JU kar nekaj pametnih in realnih oseb.

Off: svizci
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še glavo nej da dol

1. da smo v riti je že pahor trdil, pa ga je opoziciji bremzala
2. vlada dela popolnoma nespametne poteze in je nesposobna kot je bil pahor pred njimi. ne zagovarjam nobenega
3. rado ni svizec, še manj pa vlečni bik v tej državi. s svojim pojavljanjem ni naredil nič družbeno koristnega in ene same poteze, ki bi imela nek opazen učinek. je pa zaposlil ženo.
4. ali res misliš, da je pristop 10% off javni upravi pravi pristop. kaj pa demokratični in kapitalistični več znaš, več veljaš? a smo po 20 letih prišli spet nazaj v solidarnostno reševanje težav. vsem v Ju 10% dol, da bo bolje. ne gledamo pa kdo kaj naredi in koliko. a ne bi bilo mogoče bolje, bolj v duhu osamosvojitvenih obljub odpustiti 20% JU, ki so delomrzneži in neproduktivni, 20% Ju pa dvignit plače za 50%, ker držijo gor ta aparat
5. ali bomo res rešili problem, če oklestimo denar JU? pač manj davka od plač, manj denarja, manj zapravljanja, manj ddv, manj denarja za plače, manj....a s tem spodbujamo potrošništvo, ki naj bi bil edini možni izhod iz krize. o tem je točno ta garnitura na veliko govorila pred leti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:

3. rado ni svizec, še manj pa vlečni bik v tej državi. s svojim pojavljanjem ni naredil nič družbeno koristnega in ene same poteze, ki bi imela nek opazen učinek. je pa zaposlil ženo.
Elektro kartel.
Citat:
4. ali res misliš, da je pristop 10% off javni upravi pravi pristop. kaj pa demokratični in kapitalistični več znaš, več veljaš? a smo po 20 letih prišli spet nazaj v solidarnostno reševanje težav. vsem v Ju 10% dol, da bo bolje. ne gledamo pa kdo kaj naredi in koliko. a ne bi bilo mogoče bolje, bolj v duhu osamosvojitvenih obljub odpustiti 20% JU, ki so delomrzneži in neproduktivni, 20% Ju pa dvignit plače za 50%, ker držijo gor ta aparat
Se strinjam, 30% bi jih moralo it. Vendar bo to verjetno bistveno težje izvest kot pa znižanje plač. In sem takoj za, da se zniža plače delomrznežem, tistim kateri delajo pa naj ostanejo enake.
Citat:
5. ali bomo res rešili problem, če oklestimo denar JU? pač manj davka od plač, manj denarja, manj zapravljanja, manj ddv, manj denarja za plače, manj....a s tem spodbujamo potrošništvo, ki naj bi bil edini možni izhod iz krize. o tem je točno ta garnitura na veliko govorila pred leti.
Potrošništvo izhod iz krize?
hysterical-1.gif
Edini pravi izhod iz krize so razvojni projekti, kateri bodo izboljšali našo konkurenčnost, ne pa potrošništvo.

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Kolikor vem vlada poziva sindikate naj dajo predloge komu dol in za koliko. Vlada pravi le, da je treba privarčevati cca. 400 milijonov na plačah. Gospodarske rasti pa poraba javnega sektorja definitivno ne bo prinesla, v zadnjih letih je masa plač v javnem sektorju zaradi novih zaposlitev krepko narasla in smo imeli ničelno gospodarsko rast in 6% BDP-ja primanjkljaja v proračunu vsako leto.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Sploh mi gre pa na k..., kako se pogajajo. Že to, da se Vizjak, ne pa Šuštaršič, pa to, da se vsake dva dni malo dobijo. Zaprejo nbaj jih v eno sejno, vsaka stran naj ima s sabo team ljudi, ki zna hitro preračunavat scenarije in ostanejo noter dokler ne pridejo z usklajeno rešitvijo ven. Če kak predstavnik sindikata ni na pogajajnji, je stavka takega sindikata avtomatsko nelegalna - sprejeta rešitev je pa obvezna za vse.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Potem Šušteršiča ne poznaš dovolj dobro. Mene preseneča, da sploh toliko hodi na TV in razlaga 1+1, sam v softičevem primeru so zgleda tudi taki, ki ne bodo nikoli dojeli.

Šušteršič naj samo odstopi, prepusti mesto Štruklju in naj najde 2,3 mrd€ letno.
grin1.gif

Tole je blo drugače mišljeno verjetno: http://www.finance.si/349425/Sindikalisti-sprejmite-odgovornost

Potrebno se je sam logirat, ni plačljivo in je top spisek kot vedno od metalca Pezdirja.
zmaga.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
hysterical-1.gif

Naj se z muzko ukvarja ali še bolje pridruži skupini za pregon gospodarskega kriminala.
smirk-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.393
1.259
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Potem Šušteršiča ne poznaš dovolj dobro. Mene preseneča, da sploh toliko hodi na TV in razlaga 1+1, sam v softičevem primeru so zgleda tudi taki, ki ne bodo nikoli dojeli.

Saj ga ne rabim poznat. Če hoče bit finančni minister, je to njegov job. Če ga ne zna, adijo.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a

Še en bedak, ki sanja o debelih kravah. Ja, debele krave smo imeli 2x:
1. od 1996-2000, ko je bil minister Gaspari in je primanjkljaj rastel
2. od 2004-2008, ko leta 2004 Mramor še krepko tolkel primanjkljaj in 2005-2008, ko je bil minister Bajuk in je bil proračun končno uravnotežen

Bajuk ni bil idealen, ampak v primerjavi z Gasparijem (13 prihodkovnih mesecev) in Mramorjem je bil velemojster

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.778
6.553
113
Žurnal je objavil tabelo regresov v posameznih podjetjih v večinski lasti države

slika-_original-1334345193-725368.jpg

sad

Guru
24. avg 2007
21.277
9.905
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
V bisvu ima glede potrošnje prav.
Potrošnja morda kratkoročno kaj naredi, ampak to je to. Edino kar se bi zgodilo je, da bi kreditni dolg še narastel. Potem bi imeli še večjo je.bo.
Treba je vlagat v projekte, kateri izboljšajo konkurenčnost slovenskega gospodarstva navzven. Pa makar je to drugi tir Divača-Koper. Ampak seveda brez parazitskih prisklednikov, kateri stlačijo pol vrednosti investicije v svoje žepe.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
elektro zgodba...kaj je pezdir naredil?

se opravičujem za slog pisanja, ampak nekako nimam volje podajat rešitev na dlani, pa tudi škoda časa se mi zdi. rad podražim, da vsak sam najde bistvo.

ga boš našel? kaj se je zgodilo z elektro zgodbami?