Peugeot 308 karavan 1.6 diesel, 120 KM, automatic

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Vozne lastnosti, delovanje menjalnika, realna poraba in zaslon preko katerega se skoraj vse nadzira - je odziven ali se zatika???

Hvala.

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
pojdi na testno vožnjo. Mogoče meni zadeva ustreza, tebi pa ne bi.

Pa z moje strani:
menjalnik je klasična avtomatika-za moj način vožnje je ok, ni pa to športen menjalnik-tu zadeva malo peša, res pa je da se da lepo peljati dinamično
udobje je meni super, edino zadnje vzmetenje je malo samosvoje in zna zadeva mal skakat preko krajših grbin. najbolj se občuti zadevo v ovinku čez kakšno žel.progo. Pač hiba poltoge preme.
poraba spet-odvisno od vožnje-poglej sprintmonitor-tam kaže povprečje med 5,1 in 6,3 l/100 km

pri zaslonu ne pričakovat odzivnosti tablice. načeloma je ok za uporabo, ni pa biser tehnike in malce šepa za konkurenco. Sam sem pogrešal ločeno nastavljanje klime itd. spet stvar okusa.

da se vrnem nazaj na menjalnik-uradno ni predpisano vzdrževanje-neuradno pa naj bi se menjalo olje na cca 60k km.

meni se zdi da je kombinacija 120 dizla in avtomatika na 308 super-tudi razlika v ceni napram ročnemu ni velika, tako da je odločitev še lažja. Pa še nasvet-glej nivo Allure-vozilo je precej drugačno od nižjih nivojih-sama kvaliteta sedežev je na precej višji ravni, el.ročna zavora, LED luči itd. odtehtajo svoje.

ps: sam si vozila ne lastim, imam pa narejenih kar nekaj km s takih vozilom...