Petrol računa uporabo WCjev

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Hja, v avstriji recimo je večinoma zastonj. Ja, res da se moraš sprehodit skozi ala prodajalno, pa potem mogoče kaj vzameš če ti zapaše, ne pa takole
tongue-1.gif

In ja, je tako, da dobiš dobropis. Ampak kaj pa če nočem nobene bedarije kupit (ker za benz se itq ne šteje)
grin1.gif

Pa spusti v hlače. Ali pa v kako od posod, v kateri s seboj vlačiš golaž in sendviče na morje/smučanje.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Hja, v avstriji recimo je večinoma zastonj.
Ob avtocestah? Na črpalkah kar ne več. Je pa še večinoma zastonj v restavracijah.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Podpiram, da se kasira, če je potem WC čist.

Vse povsod kasirajo, pa še nisem videl, da bi folk množično zardi tega šel scat po travnikih.

Jaz bi še unim otvornjakrjem zračunal 1€ /dan za parkiranje. Kolk so oni rafookal počivališča je neverjetno.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.605
3.969
113
Mene pa v bistvu za 'poscat' prov boli če je WC čist, za tistih 40 sekund ko sem tam. Saj ne bom živel tam.

Lahko pa izbira... levo plačljiv čist za 1€ , desno ponečeden čučavac zastonj (slednje je standard v italiji) ... men je desen za tamalo potrebo čist ok, za 1€ pa kupim kokakolo.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Bedasta odločitev - folk ne bo želel plačati in potem bodo scali po parkirišču.

Če v tujini to dobr funkcionira, zakaj ne bi v Sloveniji? a smo res tolk posebni?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ljudje smo si različni.

Meni je najbolj pomembno pri potovanju, da so wc-ji čisti! In mi ni problema dat 70 centov.

Medtem, ko eni samo gledajo, kako se bodo prešvercali mimo, al pa šli srat za prvi grm, ker je ta cena lopovščina. Ni pa jim problema recimo dat par minut pozneje 1,5 € za rjavo brozgo (po kateri bodo na naslednjem postajališču spet najbolj glasni).
grin1.gif

Meni tudi ni problem plačati za wc, če sem na potovanju. Če sem daily commuter v Sloveniji, se pa počutim malo neumno, ker res pustim ogromno denarja za bencin in nafto... lahk bi recimo z magno imel še brezplačen dostop do wcja.
tongue-1.gif

Se pa na poti iz Primorske proti Ljubljani zadnje čase najraje ustavim na Ravbarkomandi, ker tam čisti eno invalidsko podjetje (Medvedek, se mi zdi( in jim precej raje pustim malo drobiža.
smile-1.gif

kkarola

Pripravnik
30. jul 2007
224
0
16

Če v tujini to dobr funkcionira, zakaj ne bi v Sloveniji? a smo res tolk posebni?

[/QUOTE]

Ne nismo posebni vendar je "BOG" ustvaril Alpe in Karavanke torej nekako ločiti BALKANCE od normalnih!
Zanimivo je opazovati balkanske bojevnike po severnih deželah načeloma spoštujejo pravila, ko pa se pripelje čez tunel pa pride balkanska rdeča tekočina nazaj in imamo Texas.
LP

13. jul 2011
2.677
626
113
Izbiro imaš, naprimer, v Nemčiji. Na pumpah večinoma sanifair z rednim čiščenjem, previjalnicami..., na počivališčih brez pump pa zastonj ampak bolj prvinsko in manj čisto.

Pri nas pa je na AC premalo navadnih počivališč samo z basic WC-jem.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Izbiro imaš, naprimer, v Nemčiji. Na pumpah večinoma sanifair z rednim čiščenjem, previjalnicami..., na počivališčih brez pump pa zastonj ampak bolj prvinsko in manj čisto.
Manj čisto ... hm, recimo da če najdeš kolikortoliko za scat, je že kar v redu - je v Avstriji precej bolj čisto.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.426
5.661
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Zadnjič je bil prispevek o tem na eni od osrednjih informativnih oddaj ... vsi so pozdravljali odločitev... od novinarja do kamionarjev

Najbolši mi je bil srpski kamiondzija...pa normalno...svugdje po eu se naplacuje zaciste wcje...pa da ne bi i ovde
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.132
13
38
Ksz...

Naj cimprej uvedejo nemski rezim pa fertik. Placam, dobim nekaj bonusa in skret je cist. Pri nas pojma nimajo kaj so to brisacke, milo, topla voda, cista tla. Pri nas moras bit prot tetanusu cepljen, ce zelis scat na javnem wc-ju.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.987
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Ne, ker ni treba plačati. Pač krožniček za prostovoljne prispevke.

še nikol nisem plačal. Vedno ko začnejo težit glede tega, samo zahtevam račun in je mir
cheer.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik grenivka pravi:
Spoštovani!

Zahvaljujemo se vam za vašo informacijo.
Na Petrolovih bencinskih servisih je uporaba stranišč brezplačna. Na bencinskem servisu Lukovica in na še nekaterih smo čiščenje zaupali podjetju, ki se ukvarja s čiščenjem stranišč. Na vseh straniščih, katera čisti to podjetje, je nameščeno obvestilo, na katerem vas seznanjamo o brezplačni uporabi stranišč. Torej čistilci ne smejo zaračunavati uporabe.
Poleg tega morajo zagotoviti čistočo in potrebni material na stranišču (papir, milo,..).

Vaše pripombe smo posredovali pogodbenemu partnerju in jih opozorili na postopke njihovih zaposlenih. Upamo, da se podobni primeri ne bodo ponovili.

S spoštovanjem,
Tomaž Jamnik
Področje maloprodaja

vir

Klinc jih gleda, raje naj pogodbenega partnerja zamenjajo s takim, katerega uslužbenci bodo znali slovensko - ne bolgarsko.

Tepanje v smeri Ljubljane; če se ne motim sem junija naletel na mlajše dekle; grem na kavo in si grem najprej umiti roke, drobiža ne dam - bi me skoraj ubila s pogledom. Čez 15 minut (po kavi) grem odtočit, vidim, da gre za menoj do umivalnikov. Opravim svoje, si grem umiti roke, papirnatih brisač naenkrat ni bilo več (pred četrt ure so še bile). Prosim za brisače, mi zabrusi, da je zmanjkalo.

Od takrat sem se na Tepanjah ustavil samo še enkrat, tiste dekline takrat ni bilo.

WC-ji na Lukovici v smeri proti Ljubljani so pa nekaj najbolj svinjskega kar lahko najdeš na slovenskem AC-križu