Peticija za ločitev države od RKC-ja

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Desničarji pa bodo končno dobili šole s prilagojenim programom
hysterical-1.gif
Ja za levake.

Citat:
Peticija je že v redu stvar, utemeljena in logična.
In neustavna ker zanika enakost vseh (verskih skupnosti) pred zakonom

Citat:
Organizacija, ki je pokasirala velike novce in jih še kasira, poleg tega pa izvaja enormno gopodarsko dejavnost, seveda ne more biti upravičena do državnih "subvencij".
Kolikor vem je gospodarska dejavnost normalno obdavčena

Citat:
Na 800mio eur pufa smo pa kar pozabili, zelo malo se o tem piše, češ pustimo to, to je Cerkev.
Če imaš net slučajno preko optike se lepo ugrizni za jezik. Če T-2 ne bi začel z optiko, bi še vedno imeli ADSL vezan na ISDN z max hitrostjo 1/256. V končni fazi je optika izjemen dosežek za državljane (in pušiona za lastnika, tu se strinjam)

disc

Guru
4. feb 2011
2.463
586
113
Takšne novice so pa zaskrbljujoče. Dokler imamo takole kot imamo v naši Sloveniji smo lahko zadovoljni. Sem pa enkrat bral en intervju, da se tudi v Bosni že dogaja, da lahko dobiš kakšno lekcijo, kaj se spodobi in kaj ne. V primeru, ki sem ga bral , se je šlo da je bil en parček na klopci in je pol prišel en "hardcore" musliman in jima govoril, da se to ne spodobi itd). No, sej po svoje dokler je samo pri govorjenju recmo ok, dokler ne bo pljuvanja in kamenjanja...

http://www.rtvslo.si/svet/stiska-izraelske-deklice-postavlja-pod-lupo-judovski-ekstremizem/273572

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj krščanstvo je judovska zadeva, si dal lep primer ekstremizma.

disc

Guru
4. feb 2011
2.463
586
113
Ne razumem, kaj si hotu povedat? Drgač pa ja, to je ekstremizem, definitivno.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Z ločitvijo verskih skupnosti od države v Sloveniji nikakor ne moremo biti zadovoljni. Zaradi nedela tožilstva na tem področju imamo že od osamosvojitve naprej pojave verskega ekstremizma na strani RKC. Zadeva je šla tako daleč, da je Slovenija že 20 let talec RKC-ja, ki nenehno neti spore med ljudstvom, da bi oprali lik in delo škofa Rožmana. Povojni poboji so vsake toliko časa na mizi samo zato, da bi lahko RKC prikazal škofa Rožmana kot nekoga, ki ni sodeloval z nacisti.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Z ločitvijo verskih skupnosti od države v Sloveniji nikakor ne moremo biti zadovoljni. Zaradi nedela tožilstva na tem področju imamo že od osamosvojitve naprej pojave verskega ekstremizma na strani RKC. Zadeva je šla tako daleč, da je Slovenija že 20 let talec RKC-ja, ki nenehno neti spore med ljudstvom, da bi oprali lik in delo škofa Rožmana. Povojni poboji so vsake toliko časa na mizi samo zato, da bi lahko RKC prikazal škofa Rožmana kot nekoga, ki ni sodeloval z nacisti.

stupid-1.gif

Povojni poboji bi morali biti že zdavnaj rešeni ne pa, da so jih pometali pod preprogo.

Glede ekstremizma in talcev in ...
hysterical-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Mam krst, obhajilo, birmo, mogoče še bo kdaj poroka, tudi na pogrebe hodim ... Ampak, da bom hodil v cerkev poslušat Jezusa, Marijo, nekega Apostola Pavla itd ... Ta čas raje doma berem knjigo o pepelki, treh pujskih, rdeči kapici, itd, ki so isto izmišljeni kot Jezus, Marija, itd ...

Zanimivo mi je pa najbolj .. Arheologi izvohajo in izkopljejo kosti od vseh mogočih "legend" ... Na primer od Napoleona imajo kosti shranjene v zlati krsti v Parizu, od raznih vladarjev v Egiptu imajo okostja, a o Jezusu in Mariji pa ni ne duha ne sluha ... ni to malo čudno?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Zakaj bi bilo to kaj čudnega?
Še nisi slišal za vnebohod in vnebovzetje?

Arheologi pod pretvezo vesoljskih raziskav še vedno iščejo ostanke teh dveh oseb. Očitno sta šla precej daleč, saj ju niti Voyager 1 še ni opazil, pa je že naprej od Plutona.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Zanimivo mi je pa najbolj .. Arheologi izvohajo in izkopljejo kosti od vseh mogočih "legend" ... Na primer od Napoleona imajo kosti shranjene v zlati krsti v Parizu, od raznih vladarjev v Egiptu imajo okostja, a o Jezusu in Mariji pa ni ne duha ne sluha ... ni to malo čudno?
Bolj švoh si pri maši/verouku poslušal. Marija je bila najbrž pokopana med navadnimi ljudmi, Jezus pa je od mrtvih vstal in sedi na desnici očetovi.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.099
591
113
Marija je takisto šla v nebesa. Zato ti pa 15. avgusta ni treba v službo
smile-1.gif

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zakaj bi bilo to kaj čudnega?
Še nisi slišal za vnebohod in vnebovzetje?

Arheologi pod pretvezo vesoljskih raziskav še vedno iščejo ostanke teh dveh oseb. Očitno sta šla precej daleč, saj ju niti Voyager 1 še ni opazil, pa je že naprej od Plutona.

Če se nemotim, je Voyager 1 že na robu našega osončja.
wink-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
stupid-1.gif

Povojni poboji bi morali biti že zdavnaj rešeni ne pa, da so jih pometali pod preprogo.

Saj bi tudi bili. Postavili bi kak spomenik, arheologi in zgodovinarji bi naredil par raziskav, pa bi bilo konec. Zdaj imamo pa situacijo tako, da policaji še kar iščejo tiste, ki so dali komando, čeprav se je to zgodilo že pred 70 leti storilci so pa že na pokopališču ali pa tik pred njim. Medtem pa nas ropajo tajkuni, ki se jim bolj malo zgodi. Ko bo prva prilika, bomo spet poslušali o povojnih pobojih in Rožmanu, samo vlado rabimo pa dva meseca brez kake afere na levi strani politične opcije. RKC pa vestno priliva olje na ogenj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Jasno, RKC nonstop poveličujeo nacifašizem, namesto da bi se jasno in korektno opravičila za izdajstvo pa bi imel mir pri nas in širše odobravanje.

Tako pa se ob vsaki priložnosti oglašajo, poskušajo z banalnimi obnovami postopkov in na vse druge načine, da bi lahko opravičili svoje sramotno izdajstvo nad slo. narodom.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Mam krst, obhajilo, birmo, mogoče še bo kdaj poroka, tudi na pogrebe hodim ... Ampak, da bom hodil v cerkev poslušat Jezusa, Marijo, nekega Apostola Pavla itd ... Ta čas raje doma berem knjigo o pepelki, treh pujskih, rdeči kapici, itd, ki so isto izmišljeni kot Jezus, Marija, itd ...

Taki me vedno spravijo v smeh ko rečejo "imam krst, birmo,...". - po drugi strani pa nimajo in nočejo imeti pojma o tem kaj krščanstvo sploh je. Celo rečejo da se bodo (mogoče) cerkveno poročili, hkrati pa zanikajo osnovne verske pojme in jih enačijo s pravljicami. Nimam nobenih težav s spoštovanjem do neverujočih, zelo me pa motijo hinavci. Izgleda nekako tako kot biti član lovske družine samo kadar imajo novoletno popivko, v resnici pa ne bi znal držati pušče, ne bi ločil medveda od jelena, ter bi bil vegetarjanec.

Sicer pa mislim da je pri nas cerkev več kot dovolj ločena od države. Dokler mi otroke v vrtcu (brez mojega privoljenja) "pitajo" z Dedkom Mrazom in so hkrati alergični na vse kar samo od daleč diši po krščanskem, me ne bo nihče prepričal o nasprotnem.