Peticija za ločitev države od RKC-ja

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Vsi, ki vam je svobodna družba in s tem sekularizacija civilizacijska pridobitev evropske družbe. podpište peticijo za ločitev države od RKC-ja. Peticijo najdete na http://www.locitev-drzave-cerkve.org/ .

Preprečimo uvedbo teokracije skozi zadnja vrata. Mimogrede, nadškof Stres že triumfira, ker je NSi spet v parlamentu ( MMC RTV ).

Upam, da nam bo vsaj tukaj omogočena svoboda govora, če nam v parlamentarnem kotičku ni.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tam je bil zaklep nepotreben, debata je šla v pravo smer.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ahhhhhhhh, zehhhhhhhhhhh
hysterical-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Sem za to, da država neha financirati verske skupnosti. Sem tudi zato, da država obdavči določene prejemke verskih skupnosti.

Nisem pa za vojno proti verskim skupnostim in vernikom, katero srečujemo na vsakem koraku. Že, če pogledam spletno stran, kjer naj bi se podpisovala peticija je na njej kar nekaj nepravilnosti, zavajanj oziroma tako ali drugače prikazanih informacij, da bi se nekoga očrnilo.

Kot ateista me je zadnje čase zaradi "ateistov", kot so tile kar nerodno reči, da sem ateist. Se bom počasi začel izrekati za muslimana.
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
37.964
11.119
113
Hja, tam so napisani le prihodki, kje pa so stroški ?
evil.gif

Sicer pa imam tako mnenje, kot Ganesh.
Aja, pa kaj imaš ti s temi in to stranjo?

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
copy/paste z linkane strani:
"14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji se vsakomur zagotavlja enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki."

Glede na tole je pobuda protiustavna ker se dotika samo ene verske skupnosti. V skladu z enakostjo ki jo zahteva pastani člen ustave bi bilo nujno zahtevati prepoved financiranja VSEH verskih pa tudi drugih skupnosti (forum21, forum za republiko, zveza združenj borcev,...) ki obstojajo na kateremkoli področju razen izrecno nevedenih političnih strank. Zaradi protiustavnosti pobude ne dam podpisa.

Nazadnje urejeno:

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:

Očitno je nekaterim vseeno. če Slovenija postane Vatikanska kolonija ali pa protektorat.

In v razmislek: države, ki bi jih lahko šteli v vatikanski protektorat (recimo Nemčija, Švica, Avstrija,...) imajo mnooooogoooo višji standard kot pa "nevatikanske" države...
Osebno mi je popolnoma vseeno kako se imenuje škorenj protektorja, če pod enim živim bolje kot pa "svoboden" (beri pod murgeljdwarf&CO KGB æizmo)

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.137
5.082
113
Nuku`Alofa
hvala za opozorilo, mislil sem "prepoved financiranja", pa je beseda "financiranja" ušla s tastature. Sem popravil.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
In kje vidiš ta zavajanja? Jaz jih ne vidim.

Če narediš natančno analizo prihodkov "cerkve", ki so površno pripravljeni na spletni strani ugotoviš, da so avtorji notri vključili:
- denacionalizacije (plačilo odškodnin), kar znese velik delež vsega,
- plačilo šolam za njihovo delovanje (SŠ, OŠ, Vrtci),
- plačilo čisto komercialnih in s tem obdavčenih zadev (najemnine prostorov, ipd.),
- nakazila za prostovoljsko dejavnost karitasa (ki je dokazano stroškovno učinkovitejši od podobnih organizacij),
- nakazila deleža dohodnine po izbiri državljanov.

Samo prikazovanje podatkov, kot je pripravljeno, je tako kot sem že dejal - zavajajoče.

Ali se ti tega zavedaš, ali to priznavaš ali misliš to zagovarjati ... to je pa potem že tvoj problem v katerega se ne mislim spuščati.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Upam, da nam bo vsaj tukaj omogočena svoboda govora, če nam v parlamentarnem kotičku ni.
Glede na to, kdo tam moderira (ne mislim Mavericka), me zaklep teme sploh ne čudi. Sem šel prebrati temo, pa je utemeljitev zaklepa zelo prozorna.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
copy/paste z linkane strani:
"14. člen
(enakost pred zakonom)
V Sloveniji se vsakomur zagotavlja enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino. Vsi so pred zakonom enaki."

Glede na tole je pobuda protiustavna ker se dotika samo ene verske skupnosti. V skladu z enakostjo ki jo zahteva pastani člen ustave bi bilo nujno zahtevati prepoved financiranja VSEH verskih pa tudi drugih skupnosti (forum21, forum za republiko, zveza združenj borcev,...) ki obstojajo na kateremkoli področju razen izrecno nevedenih političnih strank. Zaradi protiustavnosti pobude ne dam podpisa.

Dobro bi bilo vedeti na koga se nanaša 14. člen Ustave in kaj je mišljeno s človekovimi pravicami in temeljnimi svoboščinami.

En del se nanaša na fizične osebe, en del pa tudi na pravne osebe.
http://www.varuh-rs.si/index.php?id=108

Gre le za peticijo-pobudo, da se dosledno izvršuje načelo ločenosti verskih ksupnosti od države. In pri tem ne gre za nobeno neustavno dejanje.

Forum21 in zbor za republiko se napajata iz proračuna? To nisem vedel.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.463
580
113
44
Še vedno Rdeči revirji
Gremo po vrsti:
- Kje vidiš plačila odškodnin? Jaz ne najdem na seznamu ničesar povezanega z denacionalizacijo.
- Versko šolstvo je nujno potrebno prenehat financirat iz proračuna. Celo prepovedati je potrebno to. Tovrstne šole so idealno mesto za zlorabo šolajočih otrok. Takorekoč skoraj vsi islamski terorirsti so se šolali na islamskih verskih šolah.
- Nikjer nisem zasledi postavke najemnine???

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Levaki ohladite živce ! Ok, spušili ste ,sedaj ste živčni in najedanje se začenja od začetka, padel bo še družinski zakonik, pa Janša bo šef vlade, vam pa ne bo ostalo drugega kot planit v jok pa hajd na drevo.....

I

Izbrisan uporabnik #488

Desničarji pa bodo končno dobili šole s prilagojenim programom
hysterical-1.gif

Peticija je že v redu stvar, utemeljena in logična.

Organizacija, ki je pokasirala velike novce in jih še kasira, poleg tega pa izvaja enormno gopodarsko dejavnost, seveda ne more biti upravičena do državnih "subvencij".

Na 800mio eur pufa smo pa kar pozabili, zelo malo se o tem piše, češ pustimo to, to je Cerkev.