Peticija - odstranitev količkov na Malencah

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Prek polne črte so se vključili na AC - sedaj zaradi količkov to ni več mogoče, zato izsiljujejo voznike na levem vključevalnem pasu, posledično pride do zastojev.

13. jul 2011
2.677
626
113
Količkov do pred kratkim ni bilo, pa ni bilo kakšnih nesreč tam. Sicer ni prav, da se skače čez polno črto, vendar s postavitvijo količkov stvari niso uredili - še več, povzročili so zastoje in glede tega bi morali nekaj urediti.
Tisto križišče in okoliška infrastruktura so tako slabo izvedeni, da so recept za zastoje. Na razdalji nekaj sto metrov je uvoz iz štajerske avtoceste, izvoz za Rudnik, naprej po izvozu semaforizirano križišče in še prehod čez železniško progo. Ugibam da, ko pride vlak se rdeča luč na semaforiziranem križišču podaljša, izvoz za Rudnik se zabije in s tem tudi uvoz s štajerskega kraka. Prej so vozniki to reševali tako, da so skočili na južno avtocesto malo prej - čez polno črto; ne odobravam tega ampak, reševalo je situacijo, ki jo je zajeb@l projektant.
Najbrž je prav, da so pregradili polno črto, vendar bi morali hkrati tudi izvesti ukrepe s katerimi bi preprečili, da se zabaše izvoz za Rudnik. Mogoče bi bilo dovolj že ukiniti možnost vožnje naravnost (čez železniško progo) na križišču.

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik howardroark pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
+In če količkov ne bi bilo, bi se zgodilo kaj? "Idiotskim" voznikom bi omogočili, da naredijo prekršek in vozijo po površini, ki iz nekih razlogov ni namenjena prometu. Verjetno so vmes tudi pomembni varnostni razlogi. V peticiji torej zahtevate, da se količki umaknejo, da bi lažje kdo na tem odseku umrl. Po možnosti nedolžen, ki pripelje iz prednostne smeri. Taka peticija ima res nek smisel.
Količkov ni bilo od odprtja AC, pa kljub vsakodnevni vožnji nisem opazil tega, kar opisuješ.

potem se ne voziš veliko tam. ali pa pač nisi pozoren na padalce. sam sem že velikokrat reševal situacije, ko je nekdo uletel mimo vseh na vozni (no, tudi celo na prehitevalni pas), pa tudi večkrat se mi je naredilo, da sem bil sam prehitevan, s tem, da sem pravilno, pa velikokrat tudi z normalno hitrostjo oz. malenkost čez omejitev vozil. in to se dogaja v vseh takšnih razcepiščih (npr. Brezovica, pa iz Štajerske AC na severno obvoznico ...)

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
+In če količkov ne bi bilo, bi se zgodilo kaj? "Idiotskim" voznikom bi omogočili, da naredijo prekršek in vozijo po površini, ki iz nekih razlogov ni namenjena prometu. Verjetno so vmes tudi pomembni varnostni razlogi. V peticiji torej zahtevate, da se količki umaknejo, da bi lažje kdo na tem odseku umrl. Po možnosti nedolžen, ki pripelje iz prednostne smeri. Taka peticija ima res nek smisel.
Količkov ni bilo od odprtja AC, pa kljub vsakodnevni vožnji nisem opazil tega, kar opisuješ.

potem se ne voziš veliko tam. ali pa pač nisi pozoren na padalce. sam sem že velikokrat reševal situacije, ko je nekdo uletel mimo vseh na vozni (no, tudi celo na prehitevalni pas), pa tudi večkrat se mi je naredilo, da sem bil sam prehitevan, s tem, da sem pravilno, pa velikokrat tudi z normalno hitrostjo oz. malenkost čez omejitev vozil. in to se dogaja v vseh takšnih razcepiščih (npr. Brezovica, pa iz Štajerske AC na severno obvoznico ...)
Tam se vozim vsakodnevno - koliko nesreč pa je bilo tam zaradi voznikov, ki so se nepravilno vključevali?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Prek polne črte so se vključili na AC - sedaj zaradi količkov to ni več mogoče, zato izsiljujejo voznike na levem vključevalnem pasu, posledično pride do zastojev.
Torej umaknite ta zmazek od peticije in naredite peticijo, da se ustrezno uredi promet na tem območju. Ste kot američani s pravico do nošenja orožja. Orožje moram nositi, ker ga verjetno nosi kdo ilegalno in mogoče se z lastnim orožjem rešim. Mogoče sicer moje orožje najde moj otrok in ustreli sošolca, ampak to je postranska škoda.

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Kratkoročno želimo le to, da se razcep vrne v prejšnje stanje (ki je obstajalo 10+ let), saj je pol urno čakanje zavoljo reševanja problema, ki ga ni bilo, nesmiselno.

Količke je Dars postavil zaradi nesreč, ki so se zgodile kot posledica vožnje v napačno smer - da bodo ljudje videli, da birokrati na problemu delajo. Če pa je rešitev tega problema neadekvatna, to pa izgleda da ni pomembno.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Ne razumem vprašanja. Zastoje delajo idiotski vozniki, ki po levem pasu vozijo do količkov, nato pa izsiljujejo voznike na desnem pasu.

hysterical-1.gif

Imaš v mislim morda tiste redke voznike, ki dejansko poznajo in v praksi izvajajo sistem zadrge pri združevanju pasov?
Se mi je zdelo, da moraš biti malce poseben v kolikor podpiraš tako slabo peticijo. Tisto območje je problematično, to je dejstvo ampak ta peticija je pa tak mimosun kot DARSova primarna rešitev s tistimi oranžnimi vijugami levo desno
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik ametist pravi:
Citat:
Ne razumem vprašanja. Zastoje delajo idiotski vozniki, ki po levem pasu vozijo do količkov, nato pa izsiljujejo voznike na desnem pasu.

Ti zgleda se kej drucga ne razumes kot to. Namrec za zacetek bi bilo krasno in zazeljeno za vecjo pretocnost, da se naucite kako pravilno poteka sistem zadrge. Namrec praviljo je da gres do zozitve potem pa en avto z desne en z leve. Zakaj to ne deluje je pa,da so odgovorni butasti vozniki kateri se ze +200m prej rinejo na desni pas s tem pa omogocajo, da lahko kolona prehiteva po levi in zarad tega gre tudi pas v katerega se zdruzuje pocasneje. Ce bi sli vsi do zozitve in en pa en v kolono bi bila pretocnost boljsa.
Lp.

Tako je. Zdaj pa se zaradi pacientov, ki ne poznajo osnovih pravil v prometu, kolona raztegne v tunel in še dlje, posledično ohromi kompleten odsek. Ampak ne, krivi so količki, ker se zdaj ne moreš več vključevat čez par neprekinjenih črt ter čez pas, ki sploh ni namenjen vožnji.
Količke stran!!!
aplauz.gif

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Imaš v mislim morda tiste redke voznike, ki dejansko poznajo in v praksi izvajajo sistem zadrge pri združevanju pasov?
Si nepismen?
Citat:

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Tako je. Zdaj pa se zaradi pacientov, ki ne poznajo osnovih pravil v prometu, kolona raztegne v tunel in še dlje, posledično ohromi kompleten odsek. Ampak ne, krivi so količki, ker se zdaj ne moreš več vključevat čez par neprekinjenih črt ter čez pas, ki sploh ni namenjen vožnji.
Količke stran!!!
aplauz.gif
Pred postavitvijo količkov pa ni bilo zastojev, ker ... so ljudje takrat poznali sistem zadrge, sedaj pa so ga čudežno pozabili? Ureditev je bila namreč identična - razen če poznavalci sistema zadrge vozijo prek polne črte.

Nazadnje urejeno:

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Podpišem peticijo, da se takim [cenzura]činam k si ti odvzame izpit.....

p.s. a imaš tok majhnega lulčka, da si si mogu nov nick nardit, da se lahko pizdakaš?

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Si nepismen?
Citat:

Ne, nisem nepismen ampak ti ne veš kako v praksi deluje združitev dveh pasov. Po levem pasu SE MORAŠ pripeljati do par metrov pred dejanskim zoožanjem, nato pa se enako kot zadrga na jakni avtomobili združijo na enem pasu, vsak spusti samo enega pred sabo pa je vse ok. Ker pa gospodje čakate na desnem pasu že od sredine tunela dalje pa vas seveda motimo tisti, ki se lepo po pravilih pripeljemo do zoožanja in nas nato valda ne boste not spuščal. Posledično pride do rpoblemov, katerim sem priča vsak dan, lahko tudi večkrat na dan.

Me veseli, da si s tem odgovorom le potrdil, da ciljaš na normalno vozeče voznike, ki se z levega pasu poizkušajo PO PRAVILIH vključiti na desni vozni pas.
zmaga.gif

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Pred postavitvijo količkov pa ni bilo zastojev, ker ... so ljudje takrat poznali sistem zadrge, sedaj pa so ga čudežno pozabili? Ureditev je bila namreč identična - razen če poznavalci sistema zadrge vozijo prek polne črte.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Količke stran!!!
aplauz.gif

Pred količki ljudje niso izvajali sistema zadrge ampak so šli po sistemu malo tako - malo tako. Kar je v praksi pomenilo kakšna zadrga, večinoma pa uletavanje čez par neprekinjenih črt ter čez pas, ki vožnji sploh ni namenjen. Daj v dobro vseh vrni izpit, saj več kot očitno ne dojemaš kaj se dogaja na cesti okoli tebe, da o pravilih sploh ne začneva....
priden.gif

p.s. na temu odseku sem vsak dan, večkrat na dan in to že mnoooogo let, tako da vem, kaj se tam dogaja. In ja, količki res niso tisti pravo kar ta odsek potrebuje ampak tvoje peticija je pač mimo. Prej kot boš to sprejel, bolje bo. Naredi raje peticijo za kompletno preureditev razcepa, ne pa zgolj povrnitev v prvotno, prav tako zgrešeno stanje.

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pred količki ljudje niso izvajali sistema zadrge ampak so šli špo sistemu malo tako - malo tako. Kar je v praksi pomenilo kakšna zadrga, večinoma pa uletavanje čez par neprekinjenih črt ter čez pas, ki vožnji sploh ni namenjen.
In po tvojem mnenju je sedanja ureditev boljša od prejšnje?

Citat:
Uporabnik Matey pravi:Daj v dobro vseh vrni izpit, saj več kot očitno ne dojemaš kaj se dogaja na cesti okoli tebe, da o pravilih sploh ne začneva....
priden.gif
OK.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Pred količki ljudje niso izvajali sistema zadrge ampak so šli špo sistemu malo tako - malo tako. Kar je v praksi pomenilo kakšna zadrga, večinoma pa uletavanje čez par neprekinjenih črt ter čez pas, ki vožnji sploh ni namenjen.
In po tvojem mnenju je sedanja ureditev boljša od prejšnje?

Da. Ampak vseeno daleč od idealne oz. vsaj približno primerne. Beri moj drugi reply tebi, ki sem ga spisal vmes, ko si ti meni odgovarjal na prvi reply. Že če bi VSI OD PRVEGA DO ZADNJEGA upoštevali sistem zadrge, bi bila kolona proti tunelu in naprej 4x manjša.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Hja, tko to je. Naredi peticijo za preureditev celotnega razcepa/priključka pa imaš takoj moj glas. Tole zdaj je pa kot vsak slovenski referendum, kjer organizator zgolj pove,da je proti nečemu, ne ponudi pa nobene (dobre) alternativne rešitve.

howardroark

Zelenc'
5. jul 2016
23
0
1
Citat:
p.s. na temu odseku sem vsak dan, večkrat na dan in to že mnoooogo let, tako da vem, kaj se tam dogaja. In ja, količki res niso tisti pravo kar ta odsek potrebuje ampak tvoje peticija je pač mimo. Prej kot boš to sprejel, bolje bo. Naredi raje peticijo za kompletno preureditev razcepa, ne pa zgolj povrnitev v prvotno, prav tako zgrešeno stanje.
Moja peticija želi ureditev, kot je bila pred nekaj meseci, kar je na kratki rok edino realno. Vse ostale rešitve bodo trajale vemo koliko časa, in glede na to, da se vozniki zoper čakanje javno niti ne pritožujejo, sploh ni razloga, da bi DARS poiskal drugo rešitev.

Nihče pa ne osporava temu, da se reši problematiko voznikov, ki vozijo v napačno smer - samo ne na način, da zapreš pol obvoznice. To je popolnoma neživljensko

Nazadnje urejeno: