Peskanje - Ljubljana

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ve kdo kje bi lahko dal speskati eno litoželezno zunanje korito? Pa kakšna ocena koliko bi me to koštalo? Hvala!

20140622135344.jpg

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ne vem imena, ampak doli na koncu Letališke je eden, ki peska. Je tabla za cesto, če greš od BTCja proti obvoznici.
Tam nekje, kot je Parkelj, pa M&M interkontinentalalikakože?.

Nazadnje uredil moderator:

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Pa peskanje bo odstranilo vso sranje s kovine, ne? Enkrat so eni delavci kar beton mešali okol in segrevali okoli pipe z gorilcem.

Kakšen je pa postopek zaščite potem? Lahko direktno z belim emajlom premažem?

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Če boš dal peskat, daj še prašno barvat. Ponavadi dobiš obe storitvi pri isti osebi.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Poznam Trekmana ampak je predaleč. Če bom samo peskal bom nesel temu na Letališko. Če še prašno barval pa enemu pri Smeldniku kjer speska in pobarva.

Se pa nagibam k temu da to korito trajno uredim še z nečim. Uporablja en butast dizajn kjer je odtok znotraj dvignjen. Da se kao umazanija ki je v koritu posede v kanalček ob odtoku. Fora pa je da se dam voda sto let potem še zadržuje. In bi najraje videl, da bi en kovinar spodaj izrezal ven en del in zavaril novo okroglo ploščico, ter potem navrtal noter par lukenj za odtekanje vode.

Torej bo novo vprašanje: Pozna kdo kakšno kovinarstvo v Ljubljani, kjer bi lahko uredili zame tako malo reč?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Kakor gledam, je to odlitek in najverjetneje siva litina (gus). Tu nimaš kaj veliko popravljati. Kakšna luknja kvečjemu ... Vari se težko in je rizično.
Speskaj, fosfatiraj in pobarvaj tako, da boš lahko čez nekaj let zopet lahko sam obnovil. Če boš prašno barval, ne boš več mogel sam obnavljati.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Berem da se res težko to vari. Pa sem prišel na novo idejo. Namesto da se privari nov nastavek na obstoječe korito bi poskusil z naslednjim:

1. S kronsko žago se izreže vem obstoječ odtok. Težko opišem kakšen je, valjast, dvignjen in okoli spuščen kanalček.
2. Zvari skupaj eno cev na ploščo z izvrtano luknjo istega premera kot luknja na koritu.
3. Tri luknje na plosken dnu korita in tri na novem nastavku
4. Dihtunga med koritom in nastavkom in zvijačim skupaj
5. Ker bo v tem primeru odtok navadna luknja bi poskrbel da bi bil premer odtoka tak da bi pasala tista kuhinjska mrežica za odtok.
6. Samo položim v odtok to mrežico ki se lepo ujame v luknji.

Bi to šlo? Mogoče kompliciram ampak me že leta tista stoječa voda v koritu živcira + nemogoče je spucati ven vso umazanijo ki se zadrži še takrat ko se posuši.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Sicer si ne predstavljam natančno, ampak kaj pa če bi 'tisto luknjo' (kanalček?) s čem zapolnil? Recimo z poliestrskim kitom ali kaj podobnega.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Takole izgleda:

Sem že večkrat razmišljal da bi samo kanalček zapolnil do višine odtoka pa se bojim da karkoli bom že dal, bo kaj hitro odstopilo.

I

Izbrisan uporabnik #9334

A se ne bi dalo tistega pridvignjenega odtoka znotraj enostavno odbrusiti? Na sliki izgleda, kot da je mesa dovolj.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Pomoje je preveč spuscen da bi prišel zraven s kakršnim koli orodjem. Niti 115 brusilka ne vem če bi prišla kvalitetno v utor. Pa paziti bi bilo treba izjemno ker stičišče dvignjenega dela s ploskvijo meji na zunanji del. Pomeni da bi moral verjetno pustiti par mm dvignjenega odtoka ali tvegati da kovinar pomotoma zareže čez in naredi luknjo.

Vsaj pomoje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mal dvomim, da bo s kronsko žago šlo. probaš lahko, če ne boš nikol vedel;)
če pa bo šlo, pa je to najboljš rešitev.

ena imed možnosti je še mogoče, da cel spodnji del odrežeš in z rosfraja narediš novo ploščico z luknjo za odtok. Samo ne vem s čim točno bi jo pritrdil gor. Neko dvokopomentno lepilo mogoče. Če je dos mesa, znajo lepila kr dobro prijet. Itak ne bo nobene sile na njo. sam preveri, če se lahko potem prašno barva, ker se mi zdi, da so tam temp kr visoke.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Nesel bom popoldne kovinarju Koritniku ki pravi da bi lahko odrezal če bo prišel zraven. Meni se zdi da je dovolj dostopno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Vzameš brusno šajbo za na kotno brusilko, ki je kot zvon. S tem bi skoraj zagotovo prišel zraven. Nikar luknje vrtati.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Zdaj je pri Koritniku. Navodila so da naredi luknjo za klasičen sifon, ne vem pa kaj bo naredil.