Pes pohajkuje

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni res, marsikdo bigla sprehaja brez štrika...
nisem govoril na splošno o pasmi, ampak o dotičnem primerku;)
tut ta bi lahko bil zelo lepo vzgojen, če bi se lastniki ukvarjal z njim
rolleyes-1.gif

Tega res ne razumem. Kako imaš lahko nekaj najrajš na svetu, a mu ne posvetiš 5min cajta na dan
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Je pa tudi odvisno od psa do psa, tudi od pasme do pasme.
Sem imel do sedaj že 2 dobermana, zdaj si lastim angleškega bulldoga.

Prva dobermanka, pes čuvaj da stoj pa glej, na sprehodu brez vrvice (na vasi, da ne bo kdo mislil da po mestu). Izpiti, šola, ni da ni, pes ubogal v nulo - dokler ni vidla zajca, mačke. Ni šanse da jo ustaviš. Pač je imela ta nagon. Okrog hiše smo imeli ograjo, marsikdaj po pomot pustili vratca na ograji odprta, nikoli pes ni šel ven. Ko je vidla mačko? Pes preskočil ograjo, da smo samo gledali...

Druga dobermanka - šole, izpiti, ni da ni. Kot prva. Mačko je samo pogledala in šla dalje. Ampak spustila se je pa v vsaki jebeni krtijek na travniku, pa ni teorije, da jo ustaviš.

Zdajšnji bulldog - tup kot stena, eno leto je rabla, da je skapirala loputo na vratih. Vsede se, če se ji slučajno spodrsne. Ampak gre do črte in niti cm dalje. Če leti in se zaderem STOP pes obstane kot vkopan, pa nima veze za čem in kam je letela...

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
ksz

V jeseni smo po več kot 17 letih dali stran mešanko z.prinašalec-n.ovčar.
Na začetku je bila vzorčen primer prinašalca. Predpražniki in čevlji iz cele vasi so bili pri nas. Vzgojil jo je fotr na star način. Vratnica na zategovanje, priboljški in kadar je bila pi...arija količek..
Parcela 3000 kvadratov, zraven glavna cesta kjer je povozilo večino psov iz vasi (dejansko), naša ni nikoli stopila gor. Problem smo imeli samo s tremi mejaši, ki so ji nastavljali hrano in tam se je navadila iti čez "črto"...

Tisti predlog o črti je zakon, ko greš lahko v hišo nekaj iskat in pes ne zvizne prvi moment..
Seveda ne pravim na vzgojo kot jo prakticiral fotr pri nas, čeprav ne mislit sedaj da je mlatil psa non stop-pač bolj vzgoja s kaznijo ne nagrado.

Bilo pa je zanimivo. Ubogala je fotra kot gospodarja in pa mene kot, ne vem, prijatelja? Nisem bil niti malo udeležen pri njeni vzgoji, uporabljal sem fotrove ukaze in to je to. Vozil sem jo na sprehod od otroških let dalje, v gmajni sva preživela ogromno enega časa po šoli ipd. Oba s fotrom sva jo lahko vedno sprehajala brez povodca. Mat in sestre ni ubogala pa če bi imeli v rokah zrezek..

Počakala je še mojo poroko, se slikala z mojim sinom in šla tja kjer bo lahko šla čez "črto"..
smile-1.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Hvala za info. Z marcem se gre v tečaj. Glede na povedano, mislim da je težava v premajhnem posvečanju psu. Muda bodo pa tudi verjetno šla. Vrta ne morem ograditi, v hiši ne bo, ostane opcija na ketni ali obstoječi pesjak (4x3m, odprt z vseh strani.)

Le za info... preveri zakonodajo. Na ketni pes (ne glede na to, koliko jih je) NE SME BITI.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Če je pes privezan, mora biti za neovirano gibanje dolžina verige enaka vsaj 3-kratni dolžini psa od smrčka do korena repa, vendar v nobenem primeru ne manj kot 3 m (merjeno pri tleh). Teža verige ne sme presegati 1/12 teže psa. Pes ne sme biti privezan z zatezno, bodečo ali pretesno ovratnico.

PREPOVEDANO je privezovati pse, mlajše od 6 mesecev, visoko breje psice in psice z mladiči. Tem živalim je treba zagotoviti ustrezen bivalni prostor, ki jim zagotavlja zaščito pred padavinami, vetrom, mrazom in sončno pripeko, preprečuje pobeg živali ter omogoča potrebno gibanje.

Sicer se doma tudi pogovarjamo o tem, da bi po 13-ih letih spet nabavili psa, ampak dokler ne bo cela parcela z vrtom vred totalno ograjena, nima smisla.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pa uporabljat je treba enobesedne ukaze (stoj, sedi, ne, pusti...) in ne nekih celih stavkov pomožnosti v pomanjševalnicah (pusti Floki, to ne smeš veš, te bo trebušček bubal)
wink-1.gif

Sem še mal bignla testiral na črto:) je kr pameten peso, sam kot sem že reku, mu manjka pozornosti. Pa sploh ni rabu velik dela. V pol ure sma se že kr lepo zmenla.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
prej bi reku, da njihovi lastniki
evil.gif

ko je frej na sprehodu si pa lahko ob glasilke. tam se pa res pokaže, da mu neki ne štima:) ampak, kot sem že reku, vztrajat je treba in si čas vzet, pa se midva vse zmenma.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Škoda ,da takšni kreteni kupijo psa in ga dajo na ketno !
Pes ni za na ketno !
Kakšen je lastnik takšen je pes, če ni uravnovešn lastnik tudi pes ne more bit.

Ateist

Fizikalc
9. jan 2009
2.254
0
36
Na svojem
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pa uporabljat je treba enobesedne ukaze (stoj, sedi, ne, pusti...) in ne nekih celih stavkov pomožnosti v pomanjševalnicah (pusti Floki, to ne smeš veš, te bo trebušček bubal)
wink-1.gif

Sem še mal bignla testiral na črto:) je kr pameten peso, sam kot sem že reku, mu manjka pozornosti. Pa sploh ni rabu velik dela. V pol ure sma se že kr lepo zmenla.

Kakšen pes je bignl ?

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Verjetno je mišljen beagle ...

Da malo poskušam potolažiti avtorja teme:
Bodi vesel, da nimaš Afganistanskega hrta - ko se ta odloči za pobeg, ga lahko iščeš in kličeš cel dan
wink-1.gif

Sem imel pred leti enega v varstvu - nočna mora

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Imamo leto starega labradorca, ki je nadvse živahen in potepuški. Razbil je kočo, pregriznil povodec sedaj ga imamo čez dan ko smo v službi na ketni. Drugače ni agresiven in napadelen. Tudi ko pridemo iz službe in ko ga izpustimo, se igramo z njim, vendar če me 15 min ni, že zgasne. Recimo vidi sprehajalca in gre kar za njim. Razlogov, da bi odšel ni (vedno hrana, voda, ga ne tepemo, se igramo z njim ...)

Kaj napraviti da ne se ne bo več potepal toliko? Nočem pa, da bo cel čas zaprt.

futraj ga takrat ko bo priden. zdej je očitno tko, da gre mal na potep, ko pride domov, ga pa čaka polna skleda. zakaj bi moral bit skoz doma, če gre lahko malo naokol pa vseeno dobi za jest?
futraj ga 2x na dan, po možnosti iz roke, bodi njegov šef, pa bo naredil kar boš želel.

jasno, imeti mora dovolj gibanja! pa ne na ketni pred bajto

Nazadnje urejeno: