PERLES STEČAJ !

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Tole mi počasi gre že malo na organ, najprej Hrovli, kup kolobocij, potem pa še perles , tokrat zapadla vsota 10% letnega prometa, še DDV bom moral plačat od tega , dobil itak ne bom nič, na koncu leta bom pa od vsega še dohodnino plačal...Razumi kdor more, upam da vas je čim manj takih...

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Ko razglasi firma stečaj, lahko zahtevaš povrnitev DDV

1. Popravek zneska obračunanega in neplačanega DDV v skladu z 39. členom ZDDV-1

Upnik lahko že na začetku postopka prisilne poravnave ali stečajnega postopka popravi (zmanjša) obračunani in neplačani DDV od celotnih priznanih terjatev, ki jih je prijavil v postopku prisilne poravnave ali stečajnem postopku. Upnik, ki svojih terjatev ni prijavil v postopku prisilne poravnave, lahko popravi obračunani DDV šele po uspešno zaključenem postopku prisilne poravnave.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja res je to sem spregledal, Hvala Bogu, kot pa vse kaže so načrtno šli v stečaj ker sedaj počasi prihaja na dan da so posvečeni vedeli že več kot mesec v naprej, torej je stečaj čisto oškodovanje navadnih upnikov ker če pogledate ni bilo ne blokad ne tožb, sicer izguba ampak nič alarmantnega. Posvečeni so svoje terjatve poplačali ostali smo pa na suhem, ker robe ni zunaj nič neplačane, račun je prazen, prilivov ne bo več....
10.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
slovenski pristop.

išči povezana podjetja in bojkotiraj, ozavesti druge.
podobno kto pri ga v drugi temi. bojkotirat ga,si in njihov na pol nov brand, nič kupovat, pa da tudi lastnik dobi malo izgube.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net

Izpodbijajo se lahko pravni posli in druga pravna dejanja, ki jih je stečajni dolžnik sklenil ali izvedel v obdobju zadnjih 12 mesecev pred uvedbo stečajnega postopka.

Pravno dejanje stečajnega dolžnika je izpodbojno:
- če je bila posledica tega dejanja zmanjšana vrednost premoženja stečajnega dolžnika tako, da zaradi tega drugi upniki lahko prejmejo plačilo svojih terjatev v manjšem deležu, kot če dejanje ne bi bilo opravljeno, ali pa je oseba, v korist katere je bilo dejanje opravljeno, pridobila ugodnejše pogoje za plačilo svoje terjatve do stečajnega dolžnika, in

- če je oseba, v korist katere je bilo dejanje opravljeno, takrat, ko je bilo to dejanje opravljeno, vedela ali bi morala vedeti, da je dolžnik insolventen.

prva alineja?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
DSF poglej moje poste leto nazaj.... A sem ti povedal, da nimajo plačanih prispevkov po več let delavcem?

[cenzura] pa kva folku ni jasn, da posluje s'takimi firmami.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Naivnist, nepoucenost, zaupanje v pravno drzavo.

Velika vecina velikih stecajev gre po istem mustru. In bo sla se vrsto let. Kupci ne sankcionirajo, drzava ne kaznuje, stecajni upravitelj ne dela za upnike. Pod crto, slabse kot balkan in komunizem. Oboje dsf ne prebavlja, a vseeno podpira se vecje zlo. Pa ne politicno misljeno ampak gospodarsko.

Dsf, je sel po gobe tvoj 10% promet al 10% tistega gar si z njimi ustvaril?

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Še enkrat boniteta podjetja je prva stvar ki jo gledaš preden sodeluješ z poslovnim subjektom. Mojemu znancu smo z tožbo zrihtali plačilo prispevkov in potem je šu po hitrem postopku na čakanje, potem pa na zavod...

Skratka, smo meli temo leto ali še več nazaj. Direktor zaposlenim v faco lagal...
Seveda so se podobno obnašali do podizvajlcev...

Država še danes ne naredi nič........ Briga jih, ali imaš plačan račun, važno jim je samo DDV na neplačan račun. So pa še vedno komunajzerske državne firme, ki lahko nategujejo vse po spisku, še več odpirajo nove poslovne subjekte....

Ko davčno vprašaš kako je to mogoče, pa pravjo tega pa nisem jest odobrila in je problem solved.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Pa to je sposobnost slovenskih managerjev. Tisti pridni, ves.
Laganje ti je cudno?

S kako muko sem jaz tih o vsem. Lazes, krajah, manipulacijah. Tok se mi je vse zamerilo, da bu jutri bil najraje smetar, pa me nocejo, ker mam prevec sole.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Kako je potemtakem možno da niso bili nikoli blokirani, nobenih tožb ? Ja res je kje je nadzorna funkcija države,neplačani prispevki za več let, mene , tebe bi radirali prvi dan po neplačilu prispevkov..
Ja vedelo se je da poslujejo na robu,začenjali so se novi projekti...

d3esaly

Fizikalc
1. jun 2008
461
41
28
Kot kaže niso imelui izvršb, kar pomeni da so se dobro menili z dobavitelji in FURSom.

Ne vem pa zakaj so se lastniki umaknili po vseh vlaganjih in skoraj dokončanimi novimi projekti...

Škoda znamke in znanja, ki se bo izgubilo...