Periodicno "brencanje" pri Simobilu

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Na mizi pod monitorjem sta E71, ena ima M druga pa S sim kartico. Oba približno enako brnita.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Na mizi pod monitorjem sta E71, ena ima M druga pa S sim kartico. Oba približno enako brnita.

Hm, kako pa locis, kdaj kateri oddaja/sprejema?
smile-1.gif

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Kateri tel pa imaš?
Opazil sem razliko pr SE aparatih - zaradi GPRS zveze; spi simobilu je GPRS attachet, pri mobitelu pa unattachet. In prav to po vsej verjetnosti povzroča dodatno brnenje...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:

Hm, kako pa locis, kdaj kateri oddaja/sprejema?
smile-1.gif

Sta tolk narazen, da vsak v svojem zvočniku brni. Stereo tehnika press.
grims-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Enako, brnijo od nekdaj, samo eni so sedaj toplo vodo odkrili. Počakaj, da zadeva eskalira v prepucavanje s formulami in strokovnimi razlagami, na katere bo takoj padel post, v katerem bo nekdo hotel linke do utemeljitev, končalo pa se bo, kot vedno z nečem povsem drugim. Seveda se bodo med potjo modiji kao trudili spravit temo nazaj v okvirje in brisali par postov, petim potalali opomine in dva grdo pogledali, telefoni pa bodo še naprej brneli.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.637
4.369
113
Daj na UMTS pa boš mel mir. Razen če si v Vukojebini doma pol bo pa problem.

lithium

Pripravnik
18. avg 2007
590
10
18
Bolj glasno brni tisti, ki ima dlje do bazne postaje (in mora oddajati z večjo močjo).
Torej če bolj brni simobil, imaš do simobilove bazne dlje kot do mobitelove.

Ko je tušmobil začel z omrežjem, je meni tudi totalno ropotalo po računalniških zvočnikih, a danes je mnogo bolje, ker imam blizu bazno postajo.

Lithium

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To ne drži. V postopku menjave bazne in začetne ter končne signalizacije telefon oddaja s polno močjo. Naj me kdo popravi, ampak to sem nekje slišal.

spizzavampi

Zelenc'
23. avg 2007
27
0
1
Točno tako...vsa signalizacija poteka pri polni moči...na 900Mhz je 2W na 1800Mhz 1W
Signalizacija je mišljeno čekiranje telefona s strani BSC-ja,SMS-ji,oddajanje številke itd

LP

gangsta

Pripravnik
19. sep 2007
81
0
6
Saj nimaš kaj odkrivat.
smile-1.gif

Res ne razumem nekaterih, da delajo tako dramo iz tega.
rolleyes-1.gif

Drugače pa telefon sklopit, pa ne bo brnelo.
sprasujem se.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Enako, brnijo od nekdaj, samo eni so sedaj toplo vodo odkrili. Počakaj, da zadeva eskalira v prepucavanje s formulami in strokovnimi razlagami, na katere bo takoj padel post, v katerem bo nekdo hotel linke do utemeljitev, končalo pa se bo, kot vedno z nečem povsem drugim. Seveda se bodo med potjo modiji kao trudili spravit temo nazaj v okvirje in brisali par postov, petim potalali opomine in dva grdo pogledali, telefoni pa bodo še naprej brneli.

467716-post_slo.gif

Lp.

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Sam sem uporabljal tako Mobitelovo, kot Simobilovo omrezje in to "brencanje" je bistveno bolj pogosto pri Simobilu. Pri mobitelovem omrezju, je to slisati, ko se povezuje (ko tel prizges) in ko npr dobis klic ali SMS, pri simobilu pa se 5x vmes
smile-1.gif

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Ne vem kje sem enkrat slišal, da Simobilovo omrežje telefone signalizira na vsaki 2 uri, Mobitelovo pa na 8 ur ali nekaj takega.