Periodicno "brencanje" pri Simobilu

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Ze od pamtiveka opazam, da od Simobila (in samo od Simobila) mobilnik vsake toliko casa za nekaj sekund nekaj posilja ali sprejema (ker se v bliznjih zvocnikih zaslisi tisto znacilno brencanje). A je to tisti periodic location update ali kaj drugega? Kako pa da ostali tega ne pocnejo (Mobitel, T2, Tusmobil, vsaj kar/kjer sem jih uporabljal).

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Kar jaz opažam pri simobilu je da skoraj med vsakim klicem zamrzne "pogovor" za kakšno sekundo ali dve..in ne čuješ nič..
je kdo zasledil isti problem...
Žal mi je da sem zapustil Mobitel, a na napakah se učimo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Aparat se z brencanjem javlja na zahtevek centrale, če je še dostopen... Če centrala ne dobi potrditve (brencanja), potem
aparat ni dostopen in centrala bo hitreje vrnila obvestilo o nedosegljivi številki... To je zgolj za evidenco centrali...

Meni klici še nikoli niso zamrzovali pri simobilu... Kakovost zvoka bistveno boljša ko pri mobitelu... Včasih je bila pri njih zelo slaba povezava. Tisto šumenje nonstop...
bonk.gif
Upam da so to danes že odpravili... Pleasure sound ??? Za mene je šum pomenil
slabo linijo... Žal...

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
ko slišiš v zvočnikih brencanje to pomeni da aparat menja bazno postajo kam je prijavlen..to nalažje vidiš če maš vklopleno da ti napiše lokacijo bazne..

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Tudi to je lahko... Kaj pa če je aparat skoz pri miru v kraju pa samo 1 bazna daleč naokrog ?

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Pol pa nevem kaj bi bilo..jst sem samo navedel iz svojih izkušenj..drugih v vzrokov pa ne poznam...žal..

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
ja to je res..samo pri si.mobilu je to bolj opazno kot pri ostali oparaterjih...
rolleyes-1.gif

Mocno dvomim. Sem ze od zacetka Mobitelov narocnik in sem opazil, da mi pri istih zvocnikih novejsi telefon ropota glasneje, kot je starejsi, torej to najbrz ni stvar operaterja, ampak kombinacije dejavnikov, med katerimi so tudi telefon, pozicija telefona napram zvocniku, pozicija telefona napram bazni postaji, bazna postaja, itd. Pri starejsem sem to zelo redko opazil. Oba aparata sta GSM-only.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
ja to je res..samo pri si.mobilu je to bolj opazno kot pri ostali oparaterjih...
rolleyes-1.gif

Mocno dvomim. Sem ze od zacetka Mobitelov narocnik in sem opazil, da mi pri istih zvocnikih novejsi telefon ropota glasneje, kot je starejsi, torej to najbrz ni stvar operaterja, ampak kombinacije dejavnikov, med katerimi so tudi telefon, pozicija telefona napram zvocniku, pozicija telefona napram bazni postaji, bazna postaja, itd. Pri starejsem sem to zelo redko opazil. Oba aparata sta GSM-only.

jst govorim iz lastnih izkušenj...sem mel vse oparaterje in pri si.mobilu je to bolj opazno.....pa ni važno ker mobilni aparat sem mel..
uf-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Očitno še noben od vas ni poskusil Tušmobila.......mmmmmmm milina
crazy1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.372
5.646
113
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Žal mi je da sem zapustil Mobitel, a na napakah se učimo.

Jaz tudi.....in se 100% strinjam s temi besedami! Na napakah se učimo....še do naslednjega avgusta
crazy1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Jaz sem imel vse operaterje, ampak sem opazil samo pri Simobilu. Razen ce ostali to naredijo v milisekundi, da sploh ne porajtas - ker pri Simobilu vsaj ene tri sekunde brenci.
(Najprej sem mislil, da gre za sinhronizacijo ure preko omrezja, ko pa je bil Simobil v enem levem telefonu, ki tega ne podpira, se je izkazalo, da to ni to.
smile-1.gif
)

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
(Najprej sem mislil, da gre za sinhronizacijo ure preko omrezja, ko pa je bil Simobil v enem levem telefonu, ki tega ne podpira, se je izkazalo, da to ni to.
smile-1.gif
)
A to o novem podpirajo? Sinhronizacijo ure?
Treba kaj registrirat ali samo v telefonu opcijo vklopiš?

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.975
40
48
Ene Nokie vem, da so imele, ker je bilo v nastavitvah, ze ene par let nazaj. Drugo pa je, ce operater to podpira. Ampak mislim, da je slo za to, da se ura sinhronizira ob vsakem prenosu podatkov (skratka, ko uporabis GPRS/UMTS..., naj bi se spotoma se ura sinhronizirala).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Tudi sam opažam to. Več krat je vzbudilo mojo pozornost, ker sem mislil da bo kak klic ali sms prispel, pa potem nič.
smile-1.gif