Citat:
Uporabnik stieber pravi:
beri na slo foto kake težave imajo...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, je zelo jasno napisano, še posebej pa mi je všeč tisto o m42 objektivih, ki jih potolčen vsak poceni sodoben zoomček.
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Saj je pisec v linkani temi povedal dovolj...že dejstvo, da proizvajalec filtrov kupi proizvajalca fotoaparatov, pove veliko. Ia ja, celo moj plastik nikonov zoom brez težav zowna razne heliose...
Na foto trgu ni več prostora za 6 ponudnikov dslr. Ugani, kdo je na dnu 'prehranjevalne verige'.
Citat:
in stanju na dslr trgu, ki se bo kaj kmalu skrčil, photkina pa bo gotovo že nakazala nekaj v to smer...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
No, če smo konkretni...canon je dal ven obe enki in 40d, nikon d300, d3, oly e-3 plus nižjerazredna 410 in 510, sony A700...pentax je pa pokazal veliko več po tvoje s k10, ki je itak lanska roba? Mislim...
Citat:
Nikonovi kit objektivi so kar v redu zadeva, ampak jaz sem seveda govoril o tem, da za objektivno primerjavo nekega heliosa in plastik kita potrebuješ enak oz še bolje, kar isti body. ...
Citat:
Ok, en preprost primer: rad bi v treh sekundah naškljocal recimo 20 fotk. Kako naj to naredim s pentaxom? Dslr-jem kajpak.Veš, videl sem že precej profijev med delom, pa nihče nima pentaxa. Razsvetli jih! ...
Citat:
Moderatorja prosim, če zadnja dva posta oddvoji od teme in da posebej, saj v topic ne sodita, sem pa pripravljen pakulu odgovarjati še naprej, ampak seveda v ločeni temi. Nočem, da se tole sprevrže v popoln off topic samo zato, ker nekomu ni všeč moje in mnenje še nekoga o trenutnem stanju pri pentaxu in stanju na dslr trgu, ki se bo kaj kmalu skrčil, photkina pa bo gotovo že nakazala nekaj v to smer...
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ja, puške v koruzo menda ne bodo vrgli, ampak se borijo. Saj tudi rdeči in rumeni krepko garata, pa imata po moje precej boljše možnosti za obstanek. Rumeni je v določenem trenutku zaspal in rdeči dominira v profi razredu. Jasno je bilo, da mora rumeni nujno dati ven nekaj, kar bo superiorno napran rdečemu, sicer se slabo piše in res, d3 je zadetek v polno. Minili so filmski časi, ko si dal lahko nov body ven vsakih 10 let in mehanika je bila precej manj komplicirana kot je digital. In le redki proizvajalci bodo uspeli držati tempo, možno pa je, da bo fotkičem v formi, ki jo poznamo danes, kaj kmalu odklenkalo in bomo dobili nekakšne hibride med fotoaparati in kamerami, ne vem.