Pentax K10D vs Nikon D80 vs Canon 30D

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Ogledan imam objektiv Tamron 17-50mm 2.8 in sedaj iščem nekaj, kar bi lahko nataknil zadaj
grin1.gif
.
Cene so po vrsti 600, 730 in 750€. Če upoštevam, da je objektiv za Pentax nekaj dražji, kot za Nikon in Canon, se cene skoraj poravnajo. Srce je pri firmi NIKON (sem imel nekaj časa, vendar že davno vse prodal), nekaj sem že slikal s Canon 20D in se mi dopade. Pentaxa pa še nisem videl.
Prosim za vaše mnenje. Slikam pa vse živo, od športa do porok in portretov (za hobi, ne za denar).

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Primerjava na DPreview

Tudi sam sem se odločal med temi tremi. Odločil pa sem se za Pentaxa predvsem zaradi Shake Reduction in Dust/Weather sealing ter cene
smirk-1.gif
. Ima še par posebnosti, npr. Auto ISO, White balance preview, DoF preview, ki jih ostali nimajo - konec koncev je med tremi najmlajši model. Možnost uporabe starih objektivov - z omejitvami.
Lahko ti samo še rečem, da sem z aparatom zelo zadovoljen.
cheer.gif

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com

Tudi sam sem bil pred časom v podobni dilemi in sem izbral Pentaxovega 'dvojčka' Samsung GX-10, ki je bil še nekaj cenejši od K10D ... Če te ne moti napis Samsung na ohišju, je to še boljši nakup ...

Sicer pa med temi Pentax.
cheer.gif

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Dof preview se ponavadi vrši preko gumba in vidi v iskalu
smile-1.gif

Že, že, ponavadi. In tudi pri Pentaxu je tako. Imaš pa pri K10D tudi možnost DOF preview preko LCD-ja. V bistvu aparat naredi snapshot, se pravi vse skupaj ni neka umetnost. Bo kdo rekel kaj je potem sploh point tega, itak lahko na vsakem aparatu narediš poskusni posnetek in to je to. Tu je edino ta razlika, da ti DOF preview avtomatično prikaže na LCD, posnetka pa ni potrebno brisati, saj ga ne zapiše na kartico.