Pentax k-r vs. Nikon D3100

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
@brgo: sem se registriral, vendar sem moral počakati na aktivacijo
smile-1.gif
hvala

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Da zgolj omenim kot zanimivost. V Mariboru kolikor jaz vem se Pentaxa sploh ne da kupiti, pravtako je zelo velik problem pri Olympusih, torej mislim, da je to dovolj zgovorno glede njihove kvaliteta če je tak malo povpraševanje, da se ga vsploh ne da dobiti
smile-1.gif
.

Nekdo je napisal če tadobri objektivi sploh pašejo na Nikon. Na D3100 pašejo vsi objektivi od leta 1950 naprej, ko je Nikon predstavil F mount, avtomatsko ostrenje pa bo delalo z AF-S objektivi (vgrajen motorček za ostrenje). AF-S pa so vsi novi objektivi, ki jih ne Nikon predstavil najmanj zadnjih 8 let.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No tako pavšalno mislim, da ni potrebno govoriti. Pentax je za nekega ne zahtevnega ali pa tudi naprednega uporabnika čist ok zadeva in daleč od tega, da je zanič.......

senzor2.jpg

http://img259.imageshack.us/i/senzorji.jpg/

Pa me ne narobe razumet. Sem ravno v fazi da zapustim Pentaxov tabor in dobro vem kaj zmore in česa ne. In čeprav bom (vsaj upam) kmalu zapustil tabor, nebi nikoli rekel, da je Pentax zanič in da ni vredno pogledati tudi njihove ponudbe.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Huggy_Bear pravi:
Imata. Ker v Mariboru se jih sploh ne da dobiti ker ljudje ne iščejo teh aparatov, ker pri Canonu in Nikonu dobijo dosti boljšo kvaliteto.

Najbrž ljudje ne iščejo teh aparatov zato, ker poznajo večinoma le Nikon in Canon?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Točno. Tašča si je zaželela fotkič in sem ji kupil olympusa. In je hodila okrog z dolgim nosom. In sem jo vprašal kaj je narobe je rekla da ni canon in da za to še nikdar ni slišala. In sem vprašal katere firme še pozna pa je rekla canon
smile-1.gif

Takle maš. Canon pa golf je vse kar Slovenec nuca.

Carlito149

Pripravnik
18. apr 2008
978
0
16
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Če se ne motim je na Rudniku v SuperNovi le en Mercator, ki pa ni tehnični. Ta fotoaparat imajo v vitrini, kot ugodno.

Tisti Pentax v vitrini je K-X
wink-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
No pa je K-r doma. Vzel sem kit z 18-55mm lečo in pa dodaten Tamron 70-300mm (pri Beseničarju s forumskim popustom). Kar se pa drugih leč tiče, bomo pa videli skozi uporabo, kaj bom najbolj potreboval.

Bom pa objavil tudi kakšno fotko, čeprav je ta letni čas malo zoprn za slikati zunaj, saj preden pridem med tednom iz službe je zunaj že tema.

Edit: še tole....ali mogoče kdo ve če je možno iti na tekmo v Stožice s SLR-jem in kakšnim zoom objektivom kot navaden gledalec ali te ustavijo na vhodu?

Nazadnje urejeno:

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to po moje ni problem, je pa res, da znaš biti kar hudo daleč od dogajanja na parketu, tudi z daljšim objektivom. za bližje pa dvomim, da bi te spustili, ker tam pa rabiš akreditacijo, po moje.

ne vem, sem delal zaenkrat samo otvoritev in netipične Stožiške dogodke.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
S tvojim tamronom bo sicer dvoranski šport kar kriza... je bolj počasne sorte pri fokusu in počasne sorte pri svetlobi. Malo se boš namatral, ampak ni vrag da ti ne bo kaj uspelo.

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Ja, svetloba zna biti problem...še posebno če bom rabil hiter čas zaklopa. Drugače so pa karte v 3. vrsti...bom pa videl, če bom do takrat dobil tudi ruzak, potem vzamem s sabo, drugače se pa ne bom matral.

MobiSuxGuru

Pripravnik
6. nov 2008
119
0
16
k-r ma že porihtan AF, sam tamron je bl počasne sorte
smile-1.gif

Če ne bo šlo drugače, manualno fokusiraš in čakaš, da akcija pride pred objektiv
smile-1.gif

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
No na tisto tekmo mi še ni uspelo vzeti fotoaparata, sem pa šel ta vikend na tekmo proti Crveni zvezdi.
Uporabljen je bil Tamron 70-300mm, fotke so pa vidne spodaj na linku

Union Olimpija - Crvena Zvezda

Če koga zanimajo full size fotke ali pa tudi DNG-ji povejte in uploadam. Kar se tiče pa obdelave je bil pa v večini uporabljen le crop in pa WB adjustment. Z Auto WB so se mi fotke zdele hladne.

Komentarji, prosim
smile-1.gif