Peletna kaminska peč rabi servis!

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.785
4.003
113
Cca 20 let imamo peletno kaminsko peč Westminster PO 55. Že ko smo jo kupili je bila v Obiju na akciji, kot auslauf model.

Par let nazaj sem menjal vžihalnik in daljinec je že več kot par let nazaj odpovedal poslušnost, kar me niti ne moti, ker je imel itak butast način vžiga in ugašanja s pritiskom dveh gumbov sočasno, kar je že od začetka zajebavalo.

Letos je pa začel zafrkavat ventilator za topli zrak - vpihavanje v prostor, oz. tisto kar ga krmili. Pač ko se peč segreva mora mirovat, da se čimprej segreje, potem pa začne pihat dokler okolica ne doseže nastavljene temperature, potem se hitrost zniža ali pa ventilator ne dela.
Začetek je obetaven, vendar se po segretju peči ventilator zalaufa na polno za minuto, dve in potem ugasne, ter to ponavlja na 10-15 minut.

Ali je tukaj kak strokovnjak za peletne peči, oz. ali kdo koga pozna, ki je serviser in bi to pogledal, preden kupim novo?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.825
208
63
Nov ventilator. Najbrž ima integrirano elektroniko. Odpreš, pogledaš kdo je proizvajalec in najdeš kodo ter iščeš.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.785
4.003
113
Po skici/shemi v navodilih je ventilator precej neumen in ga krmili centralna elektronika s (po moje) tremi senzorji: temp. prostor, temp. izpušnih plinov in neko "tlačno" stikalo.

1764003165666.png