peesdo vam genericno

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Dejstvo je da je merkator generik sir (črtasta znamka) poden od sira in verjetno po inšpekcijskih normah komaj zadostuje oznaki sir (narejena je pa iz mleka v prahu, malo vode in pa mlečnega sirila + 10Ejev). Skratka če hočeš zraven pršuta jest tak sir ti res ni pomoči in sam bi tudi imel tudi slab dan zaradi tega!
10.gif

Je pa jasno kriv kupec, saj mu niso podtaknili sira!
evil.gif

sir je isti, kot tisti, ki stane par € več, razlika je predvsem v tem, da je od proizvodnje do trgovine 3/4 manj dejavnikov in posledično si lahko privoščijo nekoliko nižjo ceno.

sam rad kupujem namaz iz paprike - zadnjič sem rabil večjo količino, pa je bil "generični" 650g toliko, kot original 250g. pa sem kupil - razlike nobene, razen v mojem žepu.

isto je v Šparu - Spar S Budget, prav tako vse čist okej.

Ne vem če to drži.

Recimo primeri:
- sir ementalec M generik pakiran -> totalna plastika ne vem če kje lahko dobiš tak sir (recimo slovenske izdelave)
- sladoled M generik -> pa kaj se hecaš, tako zanič sladoleda ne dobiš če ga iščeš
- pašta (makaroni) s-budget 1kg -> ne moreš skuhat ker je vedno trda in hkrati razkuhana, take pašte ne dobiš pri nas nikjer
- olive s-budet -> slano kot inčuni, zanič ... ne dobiš pri nas v tako obliki

.. druga stvar so pa recimo izdelki M znamke (tu je dejasnko res samo rebrand slovenskih izdelkov) ali pa Špar znamke (ne s-budget, to je drugo).

Skratka te low budget znamke so totalen poden od kvalitete in četudi delajo tole slovenski proizvajalci (recimo črtasti generik sir) je tole ločena linija ki se drugače pri nas ne prodaja, mogoče pa izvažajo na kosovo in pdobne dežele, samo pri nas tega ne dobiš!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.450
7.147
113
pri taščici
sicer velikokrat gledam ceno, ampak genrikov se pa res izogibam(sploh sosedovih). če ze, potem trgovsko znamko. najraje pa kar tuej diskonte.
tista eco varianta od leclerca se mi tudi zdi precej sumljva, vsaj kar se hrane tiče. nisem veliko kupil, nekakrat probal, pa sem bil razočaran

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.214
113
Tudi leclerc ima dve znamki, mislom da so prav oni začetniki teh low budged znamk pri nas (Eco = zanič). Ima pa leclerc še eno blagovno znamko kjer dobiš pa zelo solidno robo za dosti ugodno ceno.

Sicer sam ne razumem poante M&generik mleka v merkatorju, nazadnje sem bil so bile ene 4 različne oblike istega mleka z različno ceno!
rolleyes-1.gif

pa3cia

Pripravnik
24. sep 2010
155
0
16
Ljubljana
Glede generične hrane: gre za "kopijo" priznanih izdelkov, s poudarkom, da ti izdelki ne smejo vsebovati popolnoma istih sestavin, temveč surogate, ki pa naj bi imeli nekaj več E-jev. Prav tako naj bi veljalo, da je kontrola kakovosti teh izdelkov slabše nadzorovana.
Glede samega nadzora: primer sta Alpsko mleko LJ mlekarn ter Mercatorjevo mleko (ne generik), kjer gre za isti proizvod, pri čemer ima mleko ljubljanskih mlekarn zahtevan višji njivo kontroliranja kvalitete. Če seveda mislite, da je Mercatorjevo mleko slabše, se žal motite (OK, lahko pride do rahlega odstopanja, drugače ne). Tudi zato Mercatorjevo mleko ni ravno tako zelo poceni, medtem, ko generično je. Verjetno gre pri generičnem mleku celo za uvoženo surovino, Mercator uporablja slovensko mleko.
Seveda dopuščam, da v resnici ni ravno tako, saj vsi vemo, da so podatki za potrošnike eno, dejansko stanje pa lahko tudi drugačno.

Glede sira pa najboljše informaciji dobite pri PR-ovki za slovenski sir, Sandri Auer ...

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.844
113
Citat:
gre za "kopijo" priznanih izdelkov, s poudarkom, da ti izdelki ne smejo vsebovati popolnoma istih sestavin,

Nakladaš... Sestavine so lahko do pike enake. Le prodajati se ne sme pod istim imenom.(pod pogojem, da ni kakšnega patenta na recept)
Tako da določeni generiki so super, identični originalu. Določeni pa sranje, ker se preveč špara.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.293
1.400
113
Vse je vprašanje denarja.

Za pravi sir potrebuješ okoli 10l mleka za 1kg sira. In dosti časa da zadeva dozori.

Za ponarejeni sir rabiš samo beljakovine v prahu, vodo in poceni rastlinsko olje ter še arome, ojačevalnike okusa, itd... In dobiš ven ponarejeni sir po želji. Zadeva je poceni, enostavna za proizvodnjo, zdrži večje temperature, itd... S pravimi dodatki lahko ponarediš vsak pravi sir. In to za delček cene pravega.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.844
113
Ti pa ne veš, torej se poduči(še kje drugje kot le pri babjem čveku)
smirk-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Druga je Mark Repere. Stalnih pet posto na kartico, tudi na morebitne ostale popuste v akciji (popusti se ne izključujejo). Solidna roba, praktično vse žabarskega izvora. Za Eco se pa strinjam, priporočen samo mimohod. Čeprav se kakšna stvar da najt tudi užitna ...
(redno kupujem tam, pa vem
write.gif
)

terencehill

Pripravnik
2. mar 2011
209
2
18
Poceni sire sedaj delajo iz rastlinskega olja. Sem zadnjic kupil Sparov S-budget panirani sir. Spoham in fak, tako zanic sira se nisem jedel. Ko se je stvar ohladila, je bila se kar mehko kot puter. Normalen sir bi se strdil.
ne-ne-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.450
7.147
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vse je vprašanje denarja.

Za pravi sir potrebuješ okoli 10l mleka za 1kg sira. In dosti časa da zadeva dozori.

Za ponarejeni sir rabiš samo beljakovine v prahu, vodo in poceni rastlinsko olje ter še arome, ojačevalnike okusa, itd... In dobiš ven ponarejeni sir po želji. Zadeva je poceni, enostavna za proizvodnjo, zdrži večje temperature, itd... S pravimi dodatki lahko ponarediš vsak pravi sir. In to za delček cene pravega.
to je najbrz res, sedaj se je samo treba vbprasati pri kateri ceni je sir ponaredek in kje so se vsi v verigi odpovedal mastnim zasluzkom.
Liter mleka stane 30 centov, kg "pravega" sira pa recimo vsaj 7 evrov.(ce vzamemo da je vecina sirov v akciji sumljivega izvora surovin)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.844
113
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
To misliš ti.

Lepo, da sem nekomu polepšala dan, ko se čuti pomembnega ...
hysterical-1.gif

To jaz vem.
spoznaj še ti

Citat:
They may be manufactured by less prominent companies, or manufactured on the same production line as a 'named' brand. Generic brands are usually priced below those products sold by supermarkets under their own brand (frequently referred to as "store brands" or "own brands"). Generally they imitate these more expensive brands, competing on price. Generic brand products are often of equal quality as a branded product , however, the quality may change suddenly in either direction with no change in the packaging if the supplier for the product changes.

Tudi tvoje prej omenjeno Merkator mleko je čisto obični generik alpskega mleka Lj mlekarn.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Trapisti so okrog 5 ojročkov, v akciji manj.
Za kilo sira je potrebno mislim da (če mi spomin prav nese) okrog 8 litrov mleka. Pa sirilo, pa manipulacija, pa staranje , pa ... Ni poceni tale hec.

A odkupna za mleko da je že 30 centov? Par mesecev nazaj je bila okorg 25. Pa to roba ki gre v Italijo ...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
To misliš ti.

hysterical-1.gif

To jaz vem.
spoznaj še ti

Citat:
They may be manufactured by less prominent companies, or manufactured on the same production line as a 'named' brand. Generic brands are usually priced below those products sold by supermarkets under their own brand (frequently referred to as "store brands" or "own brands"). Generally they imitate these more expensive brands, competing on price. Generic brand products are often of equal quality as a branded product , however, the quality may change suddenly in either direction with no change in the packaging if the supplier for the product changes.

Tudi tvoje prej omenjeno Merkator mleko je čisto obični generik alpskega mleka Lj mlekarn.

Ce ze boldas....

Generic brand products are often of equal quality as a branded product, however, the quality may change suddenly in either direction with no change in the packaging if the supplier for the product changes.

In NE, zadeva praviloma NI ista. Za razliko v ceni se nekje mora "prisparati" in to se pozna. Koliko se pozna je pa odvisno od proizvoda in kupca.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.221
-8.844
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
To misliš ti.

hysterical-1.gif

To jaz vem.
spoznaj še ti

Citat:

Ce ze boldas....

Generic brand products are often of equal quality as a branded product, however, the quality may change suddenly in either direction with no change in the packaging if the supplier for the product changes.

In NE, zadeva praviloma NI ista. Za razliko v ceni se nekje mora "prisparati" in to se pozna. Koliko se pozna je pa odvisno od proizvoda in kupca.

Pa poglej še 2 posta višja kaj sem napisal.
Da je generični izdelek lahko identičen originalu. Lahko pa opazno slabši, če se špara.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik pa3cia pravi:
To misliš ti.

hysterical-1.gif

To jaz vem.
spoznaj še ti

Citat:

Ce ze boldas....

Pa poglej še 2 posta višja kaj sem napisal.
Da je generični izdelek lahko identičen originalu. Lahko pa opazno slabši, če se špara.

V bistvu ne.... "Originalni" proizvajalec ze iz principa (da sam sebi ne pljuva v skledo) poskrbi da je generik slabsi. Nekateri so pa v to primorani ze zaradi cene.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.684
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Nikol več sirovga bureka ne jem
smile-1.gif

in kaj ima burek pri tem?
rolleyes-1.gif

Glede na to da se spoznaš na burekpeko....in da tolk o generičnih živilih veš......
evil.gif