Pediatrična klinika!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Saj UKC ima heliport. Na strehi glavne stavbe KC je. Ampak so menda nekaj sfalili pri statiki in raje ne pristajajo gor.

Bo pa heliport na strehi novega urgentnega bloka. Vsaj nekaj... čeprav bomo videli, kdaj bo ta stvar sploh zalaufala.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
to o afriških otrokih si mi nesel iz jezika! Saj to je problem vedno gledamo kako je treba pomagat tujini doma jim je pa vseeno!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Denarja je dovolj in za afriko in za bolnice.

Samo nasim "vodilnim" dopovej, da so zgubili stik z realnostjo kaj in cemu je bonica namenjena.

Ce bi se radi frajrisali z nevemkaksnimi space-shuttle delovnimi prostori, zdravniskega osebja pa nikjer. Raje lesena okna in vrata, klasicna fasada, neonke iz Elektrokovine pa postena placa in dovolj aparatur in postelj.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Mešajne dreka je zato, ker se zadeva gradi že dobesedno 10 let.
In, ko je končno nekdo dosegel, da se zadeve hitro premikajo v pozitivni smeri (ustrezna sprememba zakonodaje in aktivna ministrica) še vedno vsi mešate drek.

Kar se onkologije tiče ti predlagam, da še enkrat preveriš kdaj so se začele premikati stvari.

Glede off topica o Afriki pa: Kar se Vrazovega trga tiče se ne strinjam, saj se stvari hitro spreminjajo (pediatrična se odvija) je pa res, da so se v preteklosti prepočasi. € za otroke v afriki pa je tako ali tako preč vržen denar, saj gre 80% tega denarja za funkcioniranje "človekoljubnih" organizacij le 20% pa ga doseže svoj cilj. Obstojajo boljši načini podpore nerazbvitim...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Če se ti pa zdi stanje na pediatrični na Vrazovem dobro pol pa res ne vem kaj gledaš! Glede nove pa naj samo rečem da se stvari res odvijajo sam kdaj se pa bo tja naselilo kaj je pa drugo vprašanje!

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Če se ti pa zdi stanje na pediatrični na Vrazovem dobro pol pa res ne vem kaj gledaš! Glede nove pa naj samo rečem da se stvari res odvijajo sam kdaj se pa bo tja naselilo kaj je pa drugo vprašanje!

Ne zdi se mi dobro a edina rešitev je nova bolnica, kar (vsaj zaenkrat) kaže, da bo kmalu.
Vrazov trg je pa še približno tak kot takrat, ko sem bil jaz pred skoraj 30-leti not .

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Žal se ne morem strinjati s tabo.

Klinika na Vrazovem trgu je v poraznem stanju. Kar se mene tiče, so porodnišnice, pediatrične klinike in urgence absolutna prioriteta (v točno tem zaporedju). Sam si napisal, da je klinika v približno takem stanju kot pred 30imi leti. Ne vem, kako si potem upaš trditi, da ni tako hudo.

Prav tako si ne bi upal trditi, da bo kmalu. Mazej - Kukovičeva brca v vrh ledene gore in ponosno razkazuje svoje "dosežke". Pred 2010 po mojem ni osnovnih pogojev, da bo stvar začela obratovati (sploh ob sedanji bilanci v zdravstvu). Bolj realno se mi zdi 2012.
Kaj pravzaprav misliš s tem, da se "stvari premikajo v pozitivni smeri"?

Afrika ni bil čisto off-topic. A ti dejansko misliš, da se zdravstvo kopa v denarju? Sicer le ta izginja pri marsikateri luknji, ampak zastarel sistem kvazi vzajemnosti ni ravno vreča denarja...

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
764
-9
16
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Torej v ponedeljek jo bodo baje odprli sam bo do nabave opreme stala še najmanj 6 mesecev! A mi lahko nekdo razloži zakaj se ti kur*evi razpisi niso delali vsaj kakega pol leta nazaj saj so pa vedeli kako opremo rabijo, kake postelje gredo not vse mere so jim bile poznane kaj se bo delalo v določenih sobah se je verjetno tut vedelo zakaj se bodo razpisi delali sedaj med tem časom pa s e bodo razvile razne bolezni v vodi pa še druge svinjarije stavba za 70 milijonov evrov pa bo samevala!?

če povzameš vso to kalvarijo s pediatrično kliniko, potem je tole samo še pika na i...
pač, je blo treba Brdo prej pozidat, ne predsedujemo vsak dan ES... otroška bolnica lahko počaka, sicer pa pediatrična klinika že stoji, na Vrazovem trgu, nima veze če je iz časa Marije Terezije....
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
(kdor je že kdaj bil na kliniki na Vrazovem trgu, bo točno vedel, o čem govorim).

Najlepše je, ko nimaš kam parkirat in moraš v dežju/snegu nosit otroka iz garažne hiše. Saj, če je prostor te vratar spusti not do stopnišča, a le za 5 minut. Sedaj ko je pa rampa in če je vse zasedeno pa zna bit še bolj jeba.

Čudi me da je osebje sploh tako prijazno, glede na to v kakih razmerah delajo.

Aja, še lepše je da imajo not 8 (osem) postelj za mamice, da so lahko cel dan skupaj z otrokom-pa še to moraš biti doma iz pizdematrne in poleg še imeti srečo, da je kaka prazna.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Torej v ponedeljek jo bodo baje odprli sam bo do nabave opreme stala še najmanj 6 mesecev! A mi lahko nekdo razloži zakaj se ti kur*evi razpisi niso delali vsaj kakega pol leta nazaj saj so pa vedeli kako opremo rabijo, kake postelje gredo not vse mere so jim bile poznane kaj se bo delalo v določenih sobah se je verjetno tut vedelo zakaj se bodo razpisi delali sedaj med tem časom pa s e bodo razvile razne bolezni v vodi pa še druge svinjarije stavba za 70 milijonov evrov pa bo samevala!?

Jah razpis za čelade za vse v kliniki je bil šele pred nekaj časa zunaj, tak da jih še niso glih nabavli ker jih niso predvidevali...
grin1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Me je vedno zanimalo, kaj pomeni afne guncat. Zdaj vidim.
A to je današnja slika?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
fajn se je njemu guncat, ko pelje celo vlado scat, ma pa nekaj 100 mio €.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.405
6.176
113
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Una revca se sploh zaguncat ne upa da se ne podre gugalnica
hysterical-1.gif
Je nekdo za vsak slučaj držal, da se ne bi podrlo:
60176414.jpg