Pecivo na pikniku

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Spakirano za na piknik...

21709394.jpg

EkoKaprica

Pripravnik
4. mar 2014
388
22
18
www.ogrevanje-hlajenje.net
Jaz sem parkrat naredila sadna nabodala. Sedajle pa je še sezona jagod in so super uporabne. Oprane sem nabodla na paličke za raznjiče in oblila s čokolado. Zraven pa enako še banane, hruške oz katerokoli primerno sadje.

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Wow. Superca. Imam pa dve vprašanji - koliko količinsko si napekla za npr 10.oseb? Drugo vprašanje biskvitni piškoti, google mi vrže ven tole : http://www.manner.com/si/lib/f...erbiskotten.jpg Temu smo pri nas včasih rkeli be-be piškoti je to, to? Bom naredila tole Dolce -vito naše praznovanje
smile-1.gif

HVala za ideje!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Theya pravi:
Wow. Superca. Imam pa dve vprašanji - koliko količinsko si napekla za npr 10.oseb? Drugo vprašanje biskvitni piškoti, google mi vrže ven tole : http://www.manner.com/si/lib/f...erbiskotten.jpg Temu smo pri nas včasih rkeli be-be piškoti je to, to? Bom naredila tole Dolce -vito naše praznovanje
smile-1.gif

Hvala za ideje!

Jaz sem imela tukaj na pikniku malo več kot 20 oseb, pa sem naredila 3 vrste peciva (vse tri v "dvojni" količini. Z dvojno količino mislim to, da če sem delala po kakem receptu, sem vzela to količino iz recepta x2).

Jaz za na piknik ne nakupim nič slanih stvari (čipsov, smokijev,...) ampak raje pečem
wink-1.gif

Za 10 ljudi pa je po moje dovolj, če narediš 2 različna peciva (največ 3) v "normalnih, enojnih" količinah. Drugače je vsega preveč (saj je zraven še meso, priloge, kruh,...).
In mislim, da ni več bistvo piknika, da se vsi na*rejo do onemoglosti...ampak v tem, da je več dobrih stvari, ki so za poskusit (moje mišljenje)
cheer.gif

Kar se tiče "biaskvita" za to Dolče vito, pa jaz kupim kekse v Lidlu (500g vrečka, taka rdeča...not so polkrožni biskvitni keksi, cca ravno take velikosti kot kolobar banane).

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jaz za na piknik ne nakupim nič slanih stvari (čipsov, smokijev,...) ampak raje pečem
wink-1.gif

No, sej se da tud kej slanega spečt, ane?
wink-1.gif
Zato sem sprašvala ...

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Objavi kako slikco!
Pa pri DolceViti pazi, da med keksa res stisneš banano (s prsti ju stisni k banani...da se dobro napijeta od banane in postaneta mehka). Drugega nimaš kaj zgrešit
cheer.gif

Če se ti bo dalo, lahko takoj po tem, ko jih obliješ s čokolado, še posuješ s kokosovo moko (če imajo to radi).

Jaz se ravno spravljam delat jagodni tiramisu...pa ne za na piknik
wink-1.gif