Citat:
Uporabnik Theya pravi:
Wow. Superca. Imam pa dve vprašanji - koliko količinsko si napekla za npr 10.oseb? Drugo vprašanje biskvitni piškoti, google mi vrže ven tole :
http://www.manner.com/si/lib/f...erbiskotten.jpg Temu smo pri nas včasih rkeli be-be piškoti je to, to? Bom naredila tole Dolce -vito naše praznovanje
Hvala za ideje!
Jaz sem imela tukaj na pikniku malo več kot 20 oseb, pa sem naredila 3 vrste peciva (vse tri v "dvojni" količini. Z dvojno količino mislim to, da če sem delala po kakem receptu, sem vzela to količino iz recepta x2).
Jaz za na piknik ne nakupim nič slanih stvari (čipsov, smokijev,...) ampak raje pečem
Za 10 ljudi pa je po moje dovolj, če narediš 2 različna peciva (največ 3) v "normalnih, enojnih" količinah. Drugače je vsega preveč (saj je zraven še meso, priloge, kruh,...).
In mislim, da ni več bistvo piknika, da se vsi na*rejo do onemoglosti...ampak v tem, da je več dobrih stvari, ki so za poskusit (moje mišljenje)
Kar se tiče "biaskvita" za to Dolče vito, pa jaz kupim kekse v Lidlu (500g vrečka, taka rdeča...not so polkrožni biskvitni keksi, cca ravno take velikosti kot kolobar banane).