Najbolje bo da par ponudnikom rečeš za predračun, sicer pa pazi, strošek ne bo samo peč+zalogovnik ampak še cel kup stvari. Naj opišem na mojem primeru (par let nazaj, 5?).
Sama peč je stala okoli 450 kSIT (atmos - najcenejša tega tipa z vpihovanjem zraka, dela v redu samo monter je bil bolj tako), cel račun je pa bil 1.2 mSIT, na srečo smo dobili povrnjeno 280 kSIT (subvencija). Pozanimaj se, če te subvencije še obstajajo, mora pa peč zadoščati pogojem. Npr. eden od pogojev je bil 50 l zalogovnika za vsak kw moči peči.
Mi imamo 2x800 l zalogovnika, v enem je 240 l potopni bojler za sanitarno vodo, ki je reguliran tako, da ko radiatorji ne grejejo več, ostane tople vode še za dve tuširanji. Če vzameš vse v kompletu, si vezan na zalogovnike, ki jih prodaja monter. Ti pa so lahko okrogli ali oglati, izolirani ali ne. Priporočam izolirane, saj je naknadna izolacija dokaj mukotrpno opravilo, ko stojijo zmontirani 10 cm od stene, zraven pa prideš le z ene strani. Preverjeno v praksi. Premisliti moraš tudi kam jih boš postavil, ker so večji kot sama peč, in tudi kako jih boš spravil v prostor. Mi smo imeli velike težave, čeprav bi po deklarirani širini moralo iti brez težav, vendar so bile težave z raznimi štrlečimi nastavki za cevi. Zaradi velike prostornine zalogovnikov je potrebna tudi večja ekspanzijska posoda, ki jo je tudi potrebno nekam dati. Prej smo imeli 35 l na steni, sedaj 150 l na tleh.
Navaditi se boš moral tudi na nov način kurjenja. Prej zakurili, po 15min že začelo gret, sedaj traja 45min, da se cel krogotok peč, ladomat... ustrezno zalavfa. Seveda pa sedaj toplota traja bistveno dlje kot prej zaradi zalogovnikov.