Pečenice

Mantara

Pripravnik
6. avg 2007
355
3
18
Pozdravljeni,

ker vem da je tu kar nekaj mojstrov za meso, bi vprašal za kak dober recept za naredit pečenice.
Predvsem zanima ne katero meso uporabit, mislim kateri kos prašiča,koliko % mastnega dodat, koliko soli, katere začimbe še priporočate za dodat....

Če je pa že bil tema na alterju o tem bi prosil link, jaz nisem našel nič
smile-1.gif
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
greš v Hofer pa kupiš že narejene, ta nartabolše so
smile-1.gif

Ja, ce se ne zajebes... jaz sem pol leta nazaj v Hoferju kupil eno fajn puranje meso za kosilo. Zadevo pojemo, ok cudnega okusa prevec slano ipd... po dveh urah me zacenja zvijati po wampu nakar grem skoraj bruhati. Sem mislil, da je bilo meso pokvarjeno, grem gledat embalazo in me skoraj kap... pisalo je mesni pripravek iz puranjega mesa. MESNI PRIPRAVEK!? Kam smo prisli?

confused-1.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.609
3.048
113
v lokalni ostariji
prišli smo tja kamor ste hotl potrošniki...

drugč pa 2% soli nekje max. samo svinjina. nobenih fosfatov ("mesarske soli"). slanine pa po občutku... stvar okusa.

ps: letos so mi ratale odlično;)
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Mogoče boš tu razbral kaj več, je prevod in link od teme .

http://www.google.si/url?sa=t&...bvm=bv.82001339,d.ZGU&cad=rja

Pečenice
Recept za prenos
Zneski začimbami so običajno mešanica začinjene klobase. Bi radi zrezek močnejši okus povečati količino poprom in soljo, če želite bolj prizanesljiva zmanjšati njihovo količino.
Količina posušene rdeče paprike veliko odvisno od kakovosti njennoj. Poskusite med mešanjem.
Vzel sem zrezek mesa iz nekoliko večjega prašiča, tako da 30 kg očistiti. Njegovo meso je idealen za zrezek, ne pa tudi za suhe klobase.
Drugače klobasa ima meso iz lopatic prašičev ali šunke , cesarsko meso , peritonej , slanino s hrbta in vratu . Prašiče klobas, zlasti tistih, ki bodo pozneje se sušijo z maso več kot 150 kg, saj le meso teh velikih in odraslih živali, ki vsebujejo zadostno vezno tkivo, ki je potreben je treba sušimo klobase je mesnat in sočno, in posušili, da ne razpadajo. Meso mladih prašičev, je dobro za klobase za pečenje.
Na žalost je danes težko dobiti dobre kakovosti slanino klobaso, in to je samo slanina prašičev od zadaj. Za zrezek, ki ni tako pomembna, je dovolj, in slanino iz trebuha , vendar morajo biti suhe klobase slanino od zadaj, saj za razliko od ledij, slanina klobase v sušenjem deluje več, ampak se narežemo na kocke. Razlika med tema dvema vrstama slanine, ki iver v zadnji pa je veliko manj vode kot drobec v trebuhu in klobase pri sušenju ne izgubijo veliko volumna in na kocke narezano klobaso mesa, da bi prišli v sebi.
Za ledij malo kuhano in mleto svinjsko kožo daje Potrbna moč klobase, še posebej, če je bila zemlja na zelo majhno vetrobransko steklo (manj kot 6mm).

pečenice meso

• 1,5 kg usnje osvobojena maščob *
• 2,5 kg mesa iz noge
• 2,5 kg mesa iz vratu
• 2,5 kg mesa iz trebuha (cesarsko meso) s trebušnimi
• 190 g soli
• 15 g sladke rdeče paprike
• 16 g vroče rdeče paprike
• 15 g popra
• 6 stroka zdrobljenega česna
pečenice bijeli luk

Kdo je všeč močnejši okus česna, nekaj česen zmeljemo skupaj z mesom , ki ljubi le rahel okus, bi rekel, da samo vonj česna, nekaj zdrobljenega česna, skupaj z lupinami, ki so potopljene v toplo vodo za 24 ur, in uporablja le prodrla voda.
[Update 2010] Po veliko testiranja, sem prišel do zaključka, čeprav se sliši nelogično, da je zrezek meso, ki je razlog za bolj grobega vetrobransko kompakten, tj. Ne razpade, v nasprotju z zgornjim delom, katerih meso se seseklja v majhno vetrobransko steklo. Ta meja je nekje na vetrobransko steklo z luknjami 3-4mm. Torej, če delate z majhno Shaybah dal na recept tal, kuhanega kožo (za okus pečenke ne boste opazili razliko). Ampak, če delate z grobo Shaybah, pribl. 6 (po mojem mnenju optimalna velikost) do max. 8mm ne potrebujete dodati svinjske kože.
Na vetrobransko steklo, ki bo zmelje do vas in vašem okusu. Meni se steak meso mleto majhne vetrobransko steklo nekako pred suha, saj slanino in fino mleto, in po razstrelitvi ne bo dovolj slanino v meso in meso se uvršča v sam. [/ Update 2010]
Samo, če je meso za biftek zmeljemo vetrobransko steklo od 3-4mm.
Trim maščobe iz svinjskega kože (ne vrzi, ampak dodati v mesu)
Kuhana koža zmeljemo najmanjšega vetrobransko steklo.
Dal v lonec in dodamo dovolj vode za pokritje manj brušenega usnja.
Kuhamo nad nizko toploto, z mešanjem, dokler se ne pretvori v želatinasto maso.
To je naša vezivo, ki bo mešanica ostane v kompaktnem črevesju. Toplo z občasnim mešanjem, ki ni stisnjen.

kuhane svinjske kožice
Prašičje meso iz noge , iz vrat in cesarski mesa iz trebušne stene na kocke, primerne za mletje in sezone očesa (cca. 2/3 načrtovanih začimb ), ostalo bo dodana kasneje. Dobro premešamo in pustimo, da se ohladi začimbe prežemajo meso.
Meso zmeljemo samo drugi dan spet vetrobransko steklo 8mm sezona, ki ustreza vašemu okusu in grind enkrat v vetrobransko steklo 6mm.
Bacon izmelju samo ena na vetrobransko steklo 6mm. in dodamo meso in dobre zamješajte roke. Če imate priročen podaljšek za mešanje barv, ga na vaji in bi bilo enostavno za vas mešanje.
Meso mlinček takoj naj bo hladneje, ko pa porodi banke segreje na max. 14 ° C.
Za ti vraga v slika Mešanica za zrezek Dodajte vodo iz česna . Poskusite in zadnja sezona. Naj ne bo več od tistega, kar hočeš, kot del začimb off soka pri peki.

pečenice mljeveno meso
[Namig] Okus prihodnje ledji bo preizkusite najbolje pretiraval v ponvi mešanico 1 žlice za klobase in okus okus. Samo pečen zmes daje popoln okus končnega zrezek. [/ Namig]
Dobra zgornjim delom ni kakovost brez cevi.
Uporabljam kupili, corned premera 28-32mm. Za zrezek, da pečemo v pečici
Lahko so svinjina ali govedina.
Za žar traja 18-22 mm debele jagnjetine črevesje.
Cevi za grobo pranjem soli in pustite stati v mrzlo vodo za 12 ur, nato pa nežno jih ločite v ločenih sklede.
Ne delaj tega, če ste živčni, v naglici ali kaj podobnega, ker bo to zapeti vse, sicer ločitev počasi gre brez pol znoja.
S časom boste pridobili rutino in cevi bodo lahko povlečete enega po enega iz dimnika ne da razvrščanje s keglji.

pečenice crijeva

Naslednji del besedila in slike sem vzel iz recept za krvavice, ker je to način za polnjenje cevi enak.
Izpolnite Hose mešanico mesa
Naslednji del besedila in slike sem vzel iz recept za krvavice, ker je to način za polnjenje cevi ista, klobase dovodne cevi lahko izpolnite malo težje kot puding, ker cev ne bo bloat, pa tudi če jih posušiti bo zmanjšala svoj obseg .

pečenice napunjene
Pečenice vstavite v lonec s temperaturo vode 70-80 ° C in pecite (Harvester), ravno dovolj, da se izkopljejo, tanke max. 90 sec. min. debelejše max 3-4 minut.
Nimate termometer, je temperatura, ko se mehurčki gredo najprej iz dna kuhalne posode na površino.
Pečenica bo postala bijeljkaste in dovolj elastičen, da ko si jih je dala na žar, da se razpoči.
Belina je znak, da protein coalesced v zunanjem sloju tik pod črevesja. V globinah z zgornjim delom mora biti surovo.
Zrezek na hladnem, 12 ur, in meso se stisnemo.
Klobase razrezane na sklepih v želene dele in zamrznjeni, globoko zamrznjeni in more stati več mesecev.
Priprava ledji je preprost.
V pekač dal svež ali popolnoma ne stali zrezek in dodamo žlico ali dve vode, pokrijemo z Al folijo, ki so izvrtane z zobotrebcem in pečemo v ogreti pečici 20 minut pri 230 ° C.