Pečen kostanj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Ah ja, ta mrzli zimski čas in uživanje v sprehajanju po (starih) mestnih jedrih medtem, ko si roke greješ s pušeljcem vročega sveže pečenega kostanja
cheer.gif

pe%C4%8Den-kostanj-e1412621307666.jpg

.... v kolikor te vse to ne mine, ko vidiš ceno 7€ za veliko merico kostanja, ki za povrh vsega dejansko sploh ni velika in to v centru Kamnika in ne v kakšnem "velemestu" kot je recimo Ljubljana:
rolleyes-1.gif

Kakšne so pa kaj cene pečenega kostanja po vaših koncih? Rečte mi gorenc ampak meni se 7€/merico pač zdi preveč
tongue-1.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Tole je (bilo včasih) aktualno max. do srede novembra. V KR je merica 3.5 EUR. Drago, če upoštevaš da je polovica piškavih. Letos sem ga kupil 2x, pa imam občutek da so lanskega odmrznili. Bljak. Sem ga pa oktobra doma spekel 10 kil.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vprašaj stojničarka koliko so pa cene stojnic... če ne da take cene niti skozi ne pride.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Šur. Pa topla voda z vinom ob Ljubljanici bi tudi morala bit po 5 eur da bi reveži bili na nuli. Edino ni mi še najbolj jasno kako pol oni indijanec s frulicami in zapestnicami preživi, ko so vse po 1 eur.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Pojd čez mejo, tam že majo 4€+ za 2dcl kuhanga. Tudi pri nas bo tako da zaenkrat še uživaj.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Saj me ne moti. Samo komentiral sem da take cene niso zato da so stojničarji na nuli ampak zato ker so lahko (beri: požremo pač vse kar se nam servira). A kostanj je tudi že na kuponkotu?
hysterical-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
pol najbolš da se ne sprehajaš po centru ampak ostaneš doma
grin1.gif

Hočeš rečt, da je najbolje, da si kar svoje popečem kajne?
grims-1.gif

Ne bom ostal doma zaradi pohlepnih prodajalcev kostanja, ki ti ob taki ceni v večini primerov niti računa ne da pa da ne omenjam da je jedljivih cca.60% kostanjev, ostalo vse piškavo
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
vprašaj stojničarka koliko so pa cene stojnic... če ne da take cene niti skozi ne pride.

To bo to ja, nedvomno so cene najema prostora (stojnica oz. tista skretu na štrbunk podobna kolibica je tako ali tako od prodajalca) takšne, da so posledično primorani nastaviti take cene ja
aplauz.gif

In pa ne pozabi, da je govora o fak1ng centru Kamnika in ne o centru Ljubljane, kjer nekako že po defaultu pričakujem nerealno (pre)visoke cene.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Samo komentiral sem da take cene niso zato da so stojničarji na nuli ampak zato ker so lahko (beri: požremo pač vse kar se nam servira).

Točno to. Očitno se toliko proda, da ne samo, da ima lahko tako visoko nastavljene cene ampak jih celo dvigujejo.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Pojd čez mejo, tam že majo 4€+ za 2dcl kuhanga. Tudi pri nas bo tako da zaenkrat še uživaj.

Not really. 2,5€ - 3€ kar sem do sedaj na predbožičnih sejmih pil. Letos.
Lahko še mesta naštejem, če hočeš
grin1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

To bo to ja, nedvomno so cene najema prostora (stojnica oz. tista skretu na štrbunk podobna kolibica je tako ali tako od prodajalca) takšne, da so posledično primorani nastaviti take cene ja
aplauz.gif

In pa ne pozabi, da je govora o fak1ng centru Kamnika in ne o centru Ljubljane, kjer nekako že po defaultu pričakujem nerealno (pre)visoke cene.
če je kraj manjši še ne pomeni da je tudi najemnina nižja. nekaj let nazaj je bila cena stonjice v ljubljani čez 1000€ za december. zna bit ene dva jurčka sedaj.
lahko pa greš ti tja prodajat pa boš ziher obogatel v enem mesecu saj cene so da dol padeš

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Matey: kupi si kostanj in pojdi drsat, skupna cena bo nižja koit v LJ ali MB.
wink-1.gif

Drugače pa: sedaj bi morali marone prodajat, ki pa so iz uvoza in carina pa DDV, pa špedicija,... ja kar nanese.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Svez kostanj v zacetku (sredi)/decembra je lase privleceno.
Svez kostanj je vsaj v sloveniji v zacetku oktobra.
Sedaj si dobil dva mesca starega piskavega, (meni pol piskavega postane v enem mesecu), ali pa zmrznjenega.
Ce das svezega v skrinjo, baje postane bolj sladek in piskavosti se tudi najbrz za nekaj casa izognes.
Se nisem testiral.

Uzivajte v kuhancu, kostanju.....
Za ceno kozarca ople sladke vode si doma pripravim 2l kuhanca in oblezim po njem...(mesanica polpol).
Ce se nas zbere vec je tudi vsdusje lahko ze skoraj tako kot v ljubljani. Smo pa tudj ze po ljubljwni pred desetletji hodili s termoskimi v nahrbtniku.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
Vi ki kuhate vino ki ze v osnovi nima alkota.;)
Ja, dodamo vodo, odvisno od vina. Pa ne "vremo" vina. Mi ga samo pogrejemo.in pri pogretju ne gre pol alkohola ven.
Ce pa slucajno kaj gre, pa vecina ostane kuhinji/jediknici. Tako imamo ze v zraku pol promila.....

Nazadnje urejeno: