Peč ne dela!

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Se javljaš za ometanje dimnika?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #9334

Eh, raufenk naj kar koncesionar puca, jaz imam raje kaj bolj konkretnega
grims-1.gif
.

Sicer je pa punca verjetno že rešila težavo ... opozarjam namreč na to, da oljni gorilnik ni čisto nedolžna zadeva.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja, za punco se gre

Citat:
Citat:
Uporabnik cilka pravi:
Pozdravljeni...več glav več ve.Računam na vašo pomoč, čeprav bo verjetno potreben mojster.
Prejle sem ugotovila, da temperatura v stanovanju ni več prijetna in ko potipam radiator, je bil odgovor na dlani.Potem grem raziskovat...termostat v dnevni sobi kaže, da bi peč morala delovati.Grem v kurilnico- tišina.Pogledam in vidim , da lučka kaže napako na gorilcu.Pritisnem...zvok ni tisti pravi(pridušen), in ugasne.Niti do pravega poskusa vžiga ne pride.Kaj bi to lahko bilo?
Jeseni je serviser gorilnik pregledal, vem da je menjal dizo in filter, ter opravil nastavitve.
Se zahvaljujem za pomoč, namige...ja, kurilno olje je
smile-1.gif

Lep pozdrav, Cilka

... ki pravkar šraufa gorilec in upam da ne bo preveč črna okoli smrčka, ko bo začel zopet delat.

Ti si pa datum falil, ... čisto takole, malce zlobno
grin1.gif
.

serviser

Pripravnik
2. jan 2010
63
3
8
Nekaj vprašanj:
Kdaj ste prilili olje - (danes - včeraj?) [Da olje je, ponavadi odgovorijo tisti, ki so ga ravno dotočili]
Ali ste preverili fizično količino / nivo olja (Večkrat se zgodi, da kazalec plovca ne kaže realnega stanja) [Litre prikazujejo le redki merilniki]
Ali ste preverili sesalni ventil? (Ročica mora biti dvignjena)
Ali ste preverili ventil na lončku filtra? (Ventil mora biti odprt)
Kakšne barve je olje oz. filter v lončku? (Olje je rdeče, filter je ponavadi nekoliko temnejši) [Pozornost na črne madeže oz. usedlino)
Če je vse ok boste pri dvocevnem (starejšem) sistemu boste slišali, da se olje vrača v cisterno
Če je od tu naprej vedno napaka oz rdeča - pomeni, da ne vžge iz več razlogov.
1. Preverite vijak oz. luknjico na domovodni cevi iz peči. Če so tam saje je peč potrebno pogledati od znotraj.
2. Če je gorilec na vratcih (Joanes ni) potem to z lahkoto preverite sicer je potrebno imeti nekaj orodja....
3. Če je oz. ko je peč in dimnik) čista se ponovno starta - če ne vžge bo zopet napaka.
Od tu naprej pa je lahko vse sorte (kondenzator, ležaj, iskra, filter črpalke, filter šobe)
4. Če se je pojavil sajast oklep okrog elektrod iskre je peč kljub delovanju potrebno nastaviti.

To je na hitro in upam, da sem komu pomagal...
Toplo noč, serviser

I

Izbrisan uporabnik #488

Tip se je danes prijavil, da nahvati alter f..fehtarje
smile-1.gif
s skonto nasvetom

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tip se je danes prijavil, da nahvati alter f..fehtarje
smile-1.gif
s skonto nasvetom

Vse kar ne uspe pobegniti nekam v veje, vse prav pride
grims-1.gif
.

Super da se je @Serviser po dolgem času zopet javil. Kar naj gre on poštimat, pred njim bo dolga vroča noč
grims-1.gif

markosekula

Pripravnik
2. avg 2015
57
0
6
Enak problem je bil pri našem gorilcu ,serviser je potem zamenjal del ,ki je menda kriv za vžiganje in je bilo nekaj let mir.Ni pa bilo poceni ,če se spomnim okrog 90€

cilka

Zelenc'
18. feb 2017
5
0
1
posočje
Pozdravljeni...vidim, da je bil odziv velik.Pa tudi, da jih kar nekaj ni verjelo v namen obiska alterja.No,če bi bila pri hiši moška roka, bi verjetno vsaj vzrok okvare poznala.Obrnila sem se na portal, ker je vikend.Na podoben način sem pred leti 'popravila' pralni stroj( je samo jermenica zdrsnila dol) in pa zamenjala zaporo vrat.
Olja je dovolj (vem, da mora po točenju mirovat- pustila sem cel šiht), ker je bilo dotočeno pred 14imi dnevi.
Kondenzator je bil menjan pred prejšnjo sezono(takrat je bil gorilnik brez življenja).Verjetno bo res kaj za očistit(premikal ni nihče nobenih ventilov ali podobnega), saj deluje kot ,da ga nekaj duši.
Bom pač ju3 poklicala mojstra...bom pa gledala kaj in kako dela-lahko pride še prav.In takrat bo vaša dodatna pomoč zagotovo obrodila sadove.
Hvala vsem za odziv- tudi nejevernim.(ni me strah se umazati, voda nese stran umazanijo
smile-1.gif
- škoda, ker ne tudi hudobije,bi marsikoga umila)
Lepo nedeljo želim...Cilka.

cilka

Zelenc'
18. feb 2017
5
0
1
posočje
Serviser...posebej bi se rada zahvalila vam, saj ste vse podrobno nakazali.Trenutno tej zadevi ne bom sama kos, potreben bo mojster.
Bom pa zagotovo budno opazovala in spraševala.Hvala in lepo nedeljo želim...Cilka

I

Izbrisan uporabnik #9334

Lej, Cilka: v prvi vrsti ti mora biti jasno, da pri oljnem gorilniku nimaš sama kaj početi. Vse kar smeš, je osnovno čiščenje zunaj in morda plamene glave. Karkoli boš premaknila, boš spremenila nastavitve, brez merilnih instrumentov in znanja zadeve ne moreš urediti.

Še več: to je lahko huda bomba! Klasična oljna peč ima 20 - 30 kW, to je pa ogromno energije. Sem že marsikaj videl na to temo
rolleyes-1.gif
. Zato - kliči serviserja.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Rozeto (turbolator) na plameni glavi ima umazano. S krpico jo naj očisti in bo za en mesec delovanja. Vmes pa naj serviserja pokliče. Če bi bila fotocelica tako zelo umazana, je gorilnik zelo razštelan. To je že resna okvara.

janko

Pripravnik
12. nov 2007
173
21
18
Citat:
Uporabnik luciano pravi:
Pogledaj fotocelico.
V kolikor bi bila fotocelica v okvari ali zapacana, bi gorilec vžgal in delal dokler mu avtomatika ne izklopi iskre. Možna je okvara zobniške črpalke, kjer poči zatič na pogonski osovini. Običajno črpalko zamenjajo, da pa se zamenjani samo poškodovani zatič.
LP Janko

cilka

Zelenc'
18. feb 2017
5
0
1
posočje
Bom poklicala mojstra.Demz, lepo, da ste skrbni.Sem pa mogla vprašat, da ne bi brez veze klicarila in tudi plačevala.Kar se nastavitev tiče pa mora tako ali tako to delat nekdo, ki zna tem stvarem streči. Hvala.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.655
473
83
Tolmin
Škoda,da sem šele sedaj videl to temo in da si iz Posočja
rolleyes-1.gif

Cel dan sem se prekladal po hiši in poležaval pa bi komot priletel pogledat in popit kafe.
cool-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Poleg vseh stvari, ki so ti jih že našteli je lahko okvarjen elektromagnetni ventil pri črpalki. Ko pritisneš reset gumb se vklopi predgretje in ventilator, ko pa mora vžgat plamen gre v napako. Sprobaš ga tako, da ob resetu napake na ventil prisloniš nekaj kovinskega (majhen izvijač) in ga mora ta ventil pritegnit.
No vsekakor javi kaj je bilo.

cilka

Zelenc'
18. feb 2017
5
0
1
posočje
G.mojster je prišel , pritisnil reset in je vžgala. ...a glej ga zlomka.Delala je cela dva dneva in ista štala.Danes je ponovno prišel,nejevoljno drgnil nekaj v brado in ga raje nisem preveč opazovala opazovala. Očistil je baje vse, zamenjal dizo in upam, da bo zdaj delala več kot dva dni.