PC za špile....

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Kaj pa xbone/ps4? Ceneje, edino špile morš kupovat, ne vem, če je to skrekano že.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Ampak če vzamem AMD A10-6700 in poleg še vzamem kakega R9 270X ali tega gtx 660 ali 760, kaj je tukaj slabega? Ne kupujem kompa za jurja, ceneje je bolje. Rad bi spodobno poganjal špile kakih 5 let, ni treba na maximum.
Če že vzameš GTX, vzami potem 760, je veliko boljši. Poglej teste.
Po komponentah te lahko ceneje pride.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Tukaj sem na hitro ti poiskal komponente po delih. Malo dražje od 800 evrov.
Poštnina te pride cca. 12 evrov kolikor sem gledal in plačaš preko bančnega nakazila (paypal te pri tej ceni že malo oskubi). Jaz sem si tako kupil pa ni bilo nobenega problema.
Bodo ostali itak še pokomentirali, ...

PS: Če ti kdo na firmo vzame v stroške in je davčni zavezanec, te še 20 procentov ceneje pride (moraš pa pri nakupu izbrati na firmo in davčno vpisati).

Nazadnje urejeno:

Tomsonman

Majstr
30. maj 2010
3.658
282
83
Podnožje obvezno novejšo - LGA 1150, ne 1155 ... Z87 čipset in K procesor mislim da nima smisla, razen če nisi navijalski entuzijast. Potem potrebuješ še boljše hlajenje, kar še dodatno poveča ceno, in je ta denar bolj pametno vložit v zmogljivejšo grafiko ali npr. SSD, če se bo računalnik uporabljal še za kaj drugega kot samo gaming. Corsair CX serija napajalnikov ni slaba, a je draga in precej glasna, dobiš za manj denarja boljši napajalnik.

Neka optimalna sestava v tem cenovnem rangu je npr. tole:
http://www.kajkupiti.si/racunalniski-sistem-za-igre.2

Precej uravnotežen sistem, po vseh komponentah. Opcijsko, kot rečeno še kakšen SSD Samsung 840 EVO in je to to!
smile-1.gif