PC navigacija

xufo

Zelenc'
17. dec 2009
6
0
1
Rogatec nad Želimljami
Pozdrav

Zanima me sledeče:
Imam Garmin nüvi, ki ima počen displej, se pravi je neuporaben, ali kdo ve se da ta krš uporabiti zato, da bi imel navigacijo na PC-ju?

lejko

Pripravnik
10. nov 2007
380
0
16
49
Grosuplje
Ne, lahk si pa pomagaš z Garmin PC ,in dodatno gps anteno in bo spilalo skor kot tvoj pokojni Nuvi

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi nuvi se da uporabljati kot zunanju usb sprejemnik. Sem o tem ze pisal. Ne dela p v tem načinu z garmin mobile pc, ampak z drugimi programi.
Potrebno ga je preklopiti v skriti meni (pritiskanje tipke na ikono baterije).

xufo

Zelenc'
17. dec 2009
6
0
1
Rogatec nad Želimljami
Joj, oprostite, sem vse skupaj preveč posplošil. Nisem napisal, da je to nüvi 250. Ni nobene druge dodatne oznake.
Izkoriščam priliko in se zahvaljujem vsem, ki ste mi dosedaj odgovorili.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Načeloma lahko vsak Nüvi uporabiš kot gps sprejemnik in signal preko usb-ja preusmeriš na PC ali notebook.
Ker Garmin v napravah (ne vseh) ne uporablja stanardni NMEA signal ga je potrebno s posrednikom (na primer GPSGate) pretvoriti, da ga lahko ustrezen program (na primer Garmin PC, zemljevid iz TIS-a, OZIExplorer, ...) "prebavi".
Na Nüvijih, ki podpirajo "izvoz" signala preko usb-ja vklopiš napravo (brez povezave z usb-jem na pc),
vključiš t.i. diagnostični način (ekran pritiskaš na ikoni za baterijo cca.10 sek.),
ko se pojavi diagnostični menu vključiš usb kabel in povežeš napravo s PC-jem (notebook-om)
počakaš, da PC namesti driver za Nüvija in zapustiš diagnostični menu (pritisneš exit).

"Posrednika" (npr. GPS Gate) namestiš po navodilu proizvajalca in .....

(zadeva je bila sprobana na Nüviju 255W sw 2.70)

Nazadnje urejeno: