Pc-Monitor-Tv

Sergent

Zelenc'
7. nov 2012
9
0
1
A mi lahko kdo svetuje kako urediti, da bi lahko uporabljal dva monitorja (ekrana) ločeno. Točneje, bi rad uporabljal računalnik na monitorju in istočasno dal (z računalnika) na TV kakšno risanko za otroke...
Za 1x menjam ročno priklop iz monitorja na TV in ko gledajo otroci risanke, jaz ne morem delati na računalnik. Imam dva izhoda oz. vhoda za monitor.

Skratka bi želel uporabljati dva monitorja ločeno en od drugega.

Hvala za pomoč.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odpreš VLC, potegneš sliko na TV, dvoklikneš, da je po celem, na prvem monitorju delaš kar češ.

A imaš sploh sliko na obeh?

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Za Windows 7:

Priklopi oba zaslona nato pa s kombinacijo tipk Windows (med alt in ctrl) + P izberi možnost Extended - dva ločena zalslona.

Sergent

Zelenc'
7. nov 2012
9
0
1
Uporabljam XP. Nimam slike, čeprav priklopim oba (monitor in TV). Vsakič izklopim ročno monitor in vpriklopim TV, zraven tega da moram vsakič računalnik ponovno zaštartati.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Probaj s tem. http://www.realtimesoft.com/ultramon/

Program najdeš tudi na kakšnih pašnikih s crackom
wink-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
V lastnostih zaslona (desni klik na namizje, pa potem zadnja opcija v meniju - pa potem zadnji zavihek, "Settings") to pokaže dva ekrana? Če ja, in nista vklopljena oba, klikni na izklopljenega in ga omogoči.

KAke priklopi in kable pa imaš? Kaka grafična?

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
KSZ in (vsaj malo) offtopic.

Tudi jaz sem se stalno hebal s temi nastavitvami, preklapljal med monitorji in podobno. In seveda na veliko klel zraven.
Potem sem pa za 80 EUR kupil media player, ga priklopil na LAN, na drugi strani preko HDMI na TV in vseh težav je bilo na lepem konec. Pa še z daljincem zna vsak upravljati z njim.

Sergent

Zelenc'
7. nov 2012
9
0
1
Sedaj imam aktivirana dva monitorja ampak oba sta GeForce... Glej sliko

Priponke

• 1620570-PC+TV2.pdf
    103,9 KB · Ogledi: 245

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Sergent pravi:
Sedaj imam aktivirana dva monitorja ampak oba sta GeForce... Glej sliko
Ja, saj tako je prav.

Slika na ekranih se dejansko pojavi?

Še to:

Citat:
Uporabnik Sergent pravi:
Za 1x menjam ročno priklop iz monitorja na TV in ko gledajo otroci risanke, jaz ne morem delati na računalnik. Imam dva izhoda oz. vhoda za monitor.
Kaj točno tu narediš? Kateri kabel priklopiš kam? (v obeh primerih)

Nazadnje urejeno:

Sergent

Zelenc'
7. nov 2012
9
0
1
Ne vem če je rabno tako prav, kajti še vedno lahko uporabljam samo ekran oz. monitor. Čeprav sta sedaj dva monitorja aktivirana, na TV ni slike!

Da bi imel sliko na TV, moram prvo ugasniti računalnik in izklopiti ročno kabel za monitor in v isto "vtičnico" priklopiti kabel ta TV. Nato prižgem računalnik in imam sliko na TV. Za obratno, ponovim postopek, in priklopim kabel za monitor. Nikakor pa nimam tudi sedaj na monitorju in na TV hkrati...

Razočaran.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej vedno isto vtičnico na PC uporabljaš?

Kaj pa če vklopiš v drugo (in samo v njo, torej drugo pusti prazno).
Dela? Ne? Sploh ne? En čas samo?

Probaj z DVI kablom (monitor verjetno). Če ne da nič od sebe, je mogoče z vtičnico kaj narobe.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
imam tudi jaz vprašanje glede predvajanja vsebin iz pc na tv. Z LG TV imam narejeno skupno omrežje prek routarja in iz telefona s symbian lahk
o na tv normalno predvajam slike in videje. Iz pc-ja pa pri fotografijah z desnim klikom pokaže opcijo predvajaj v skupnem omrežju, pri videju pa se ne pokaže opcija predvajaj v skupnem omrežju?? Hvala za kak nasvet, imam pa win 7 profesional

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vgasni računalnik
priklopi oboje (tv in monitor)
prižgi tv in nastavi na pravilni vhod (vrjetno pc)
prižgi monitor
prižgi računalnik
Je slika na obeh?

Če ni, kot sem že rekel, posodbi gonilnike od grafične! in restartaj pc 8tv in monitor imej prižgan)
Če še vedno ni slike, zamenjaj priklope za monitor in tv (tam kjer je tv, daj monitor in monitor tam kjer je sedaj tv)
Če še vedno ni slike, zamenjaj pretvornik iz dvi na vga, za pretvornik iz dvi na hdmi (spet probaš z restartom pc-ja, zamenjavo vtičnic...)
Če še vedno ni slike, zamenjaj grafično!

@spanspan
video probaj preko windows media playerja oz. windows media player nastavi kot privzeti predvajalnik za ta format videov. Sam podnapisov ne boš imel na tv

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik Sergent pravi:

Da bi imel sliko na TV, moram prvo ugasniti računalnik in izklopiti ročno kabel za monitor in v isto "vtičnico" priklopiti kabel ta TV. Nato prižgem računalnik in imam sliko na TV. Za obratno, ponovim postopek, in priklopim kabel za monitor. Nikakor pa nimam tudi sedaj na monitorju in na TV hkrati...

Konkretno tale del sem jaz reševal tako, da sem šel v My Computer (desni klik) / Properties / Device manager / Monitors (desni klik) / Scan for hardware changes. Potem je Windowsom postalo jasno, da so se priklopljene naprave spremenile in se je slika temu ustrezno pojavila na TVju. Ful štorasto, samo vseeno precej hitreje kot reštart računalnika.