Evo, testirano.
Najprej sem dobil mail, da me čaka plačilo. Po prijavi v svoj Paypal račun imam možnost sprejeti ali zavrniti plačilo.
Plačilo sprejmem. Ker sem prvič prejel denar, se moram odločit ali ohranim obstoječi status (in lahko prejmem samo 2 plačila letno) ali pa nadgradim v premier račun. Odločim se za nadgradnjo.
Evo, denar je na mojem računu. Toda da se ne bo kdo preveč veselil. Za prejem 2€, sem moral plačati 0,42€ stroškov. Dejansko gre za 3,4% provizije + 0,35€ fiksnih stroškov. Končni rezultat je:
Denar je zdaj na mojem Paypal računu. Sedaj ga lahko porabim za nakupe preko Paypala ali pa ga "dvignem" na svojo kreditno kartico (imam MasterCard ter Visa Electron, toda izberem lahko samo Viso
), za kar pa je potrebno plačati še dodatne 2€ provizije in upoštevati, da je minimalen dvig 10€
Nakazilo neposredno na račun je sicer brez provizije, toda deluje samo na bančne račune v ZDA.
Je pa še ena zanimiva zadeva za sprejem denarja. Lahko ustvariš in pošlješ "račun", ki ga potem prejemnik plača samo z nekaj kliki (podobno kot pri plačilo s paypal pri nakupih na ebayu). Druga možnost pa je klasičen "poziv" za sprejem denarja.
To je to. V glavnem deluje