Pasji lajež

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.461
9.766
113
EU
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
si zgresil moj prvi stavek?

ne, ljubljencke je treba tud vred spravit. ce je lahko vsaka krava v registru, naj bo pa se pes. kok ena denarja se porabi za resevanje zavrzenih zivali?

in ce opravis vsa testiranja, dobis stempl in gres lahko nabavit psa.

Dajte no, za otroka narediti in imeti, nihče ne vprašuje za teste in štemplje
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
sam za otroke potem tudi skrbijo im jih ne zapirajo v bokse 2x2. in ne puscajo jih samih cel dan. in omogocijo jim dostop do wc in vode. itn...

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/medo-edini-pes-na-hrvaskem-s-sodno-prepovedjo-lajanja/356951

Ne pozabimo, da gre za državo iz EU, ki ima zelo podobno (če ne enako, kolikor poznam) zakonodajo naši.

Tu v moji okolici so tudi že bili takšni lastniki, ovčar nekega policaja je budil celoten blok, ljudje so bili obupani, nemarna mrcina je celo noč lajala, lajež je donel med zidovi...

Pa sosed v bližini tudi na podoben način moti bližnjega soseda, da ne more več na vrt, ker mcrina noro laja.

Tu manjka neka ureditev pri nas.

Ne rečem, da pes kdaj malo zalaja, saj zato tudi je, ampak da se dere ponoči ali celo popoldne, da človek ne more niti malo za izoliranimi okni zadremat je pa tudi nesramnost lastnika.

So pasjeljubci drugagčnega mnenja?
Moje mnenje je, da je folk vedno bolj prtegnem, in sicer oboji - lastniki psov, kakor tudi njihovi, recmo, "nasprotniki"
Vsem se pa jebe za druge, samo "jaz, jaz jaz, moje pravice...".
To mora it v [cenzura] vse.
bonk.gif

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Nic ne bo, pasji lajez po uredbi ni hrup, tako da se lahko obrisete pod nosom hehe

Mene dosti bolj motijo zvoniki npr

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Nic ne bo, pasji lajez po uredbi ni hrup, tako da se lahko obrisete pod nosom hehe

Hrup je odvisen od nivoja zvočnega tlaka in ne od vira. Torej je vseeno ali 60 dB (vzeto za primer in ne kot zakonsko določena meja) pride od reaktivnega letala, pnevmatskega kladiva ali laježa psa. Če tebe ne moti 120 dB, mene pa že 30 dB je to najin problem. Problem inšpektorjev (in sodišč) pa je, če je meja 60 dB presežena.
Bi te pa postavil v hišo kjer sosedov ovčar oddaljen 15...20 m laja sam nase tam 26 ur na dan (ni napaka- začne eno uro prej in konča eno uro pozneje
evil.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.514
5.809
113
če laja ovčar vsaj veš da laja pes. Kaj pa pri nas ko laja 26 ur na dan kurčeva čivava. Ampak to nonstop brez jebene sekunde mira. če je na vrtu laja zunaj, če je v bajti pa laja notri brez pavze. Hiše so pa vrstne. In naša je tista najbolj srečna :D
Juhej.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Tko ne bilo pr nas v bloku 1. pes lajal neumorno na balkonu dokler nekdo ni prisel domov 2. neumorno lajal zavijal in cvili vsak dan dokler niso prisli iz sluzbe in vrjami po 1 letu vsakic k sem ga videl in je lajal sem ga hotel zadavit.

Je lastnik kriv, pas pa vseeno zleht

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ko so pri kosilu, greš na balkon in začneš na ves glas lajat dokler ne pride kdo ven vprašat kaj ti je
grin1.gif

Pa jih lepo vprašaš če jim je fino to poslušat, ker ti moraš njihovega cucka cel dan
smile-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Tko ne bilo pr nas v bloku 1. pes lajal neumorno na balkonu dokler nekdo ni prisel domov 2. neumorno lajal zavijal in cvili vsak dan dokler niso prisli iz sluzbe in vrjami po 1 letu vsakic k sem ga videl in je lajal sem ga hotel zadavit.

Je lastnik kriv, pas pa vseeno zleht
Kupi si večjega pesa pol pa ko največji zalaja vsi manjši utihnejo....boljš da tvoj laja cele dneve ko sosedov, ....lažje je poslušat svojga ko tujga
tongue-1.gif

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.811
389
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Naši sosedje imajo neko mešanico haskija, zalaja tako redkokdaj, da grem prav pogledat skozi okno, kaj se dogaja. Manj kot 1x tedensko...
Moj je mešanec med huskyjem in kraškim ovčarjem. Ko je bil še majhen sem mislil da je mutast, sploh ni bilo glasu od njega. No sicer zalaja, predvsem ko je zaželjen sprehod, pa ko se kaj dogaja v hlevu ali ko so lovci v bližini. Nasploh hudo zaščitniški do živali, ampak lajež je pa tko redek pri njem, dejansko ko laja se nekaj dogaja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Naši sosedje imajo neko mešanico haskija, zalaja tako redkokdaj, da grem prav pogledat skozi okno, kaj se dogaja. Manj kot 1x tedensko. Tega še mal nafutram kdaj, brez začimb.
sevrnjaki tako ali tako ne znajo lajat. tudi mešanci s severnjaki ponavadi bolj tulijo kot lajajo. ponavadi so najhujši kaki pastirski psi, ki si jih lastniki omislijo za igračo. seveda je pes hiperaktiven lastnik pa len. potem pa lajež in podobne pizdarije. v tem primeru bi res lahko potrebovali dovoljenje za psa.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
si zgresil moj prvi stavek?

ne, ljubljencke je treba tud vred spravit. ce je lahko vsaka krava v registru, naj bo pa se pes. kok ena denarja se porabi za resevanje zavrzenih zivali?

in ce opravis vsa testiranja, dobis stempl in gres lahko nabavit psa.

Dajte no, za otroka narediti in imeti, nihče ne vprašuje za teste in štemplje
hysterical-1.gif
in če ga zanemarjaš ti ga vzamejo. sicer pa je reprodukcija menda višje na lestvici pravic kot lastništvo psa...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:

Hrup je odvisen od nivoja zvočnega tlaka in ne od vira. Torej je vseeno ali 60 dB (vzeto za primer in ne kot zakonsko določena meja) pride od reaktivnega letala, pnevmatskega kladiva ali laježa psa. Če tebe ne moti 120 dB, mene pa že 30 dB je to najin problem. Problem inšpektorjev (in sodišč) pa je, če je meja 60 dB presežena.
Bi te pa postavil v hišo kjer sosedov ovčar oddaljen 15...20 m laja sam nase tam 26 ur na dan (ni napaka- začne eno uro prej in konča eno uro pozneje
evil.gif
odvisen od vira. če bi bilo tako kot ti praviš bi tudi zvoniki bili hrup - ampak so glasba... baje...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
ohropax-barvni-cepki-a8-2013.jpg

Pa ne bo problemov niti s pasjim laježem niti z ženinim smrčanjem.
Proti babjem lajanju tole preverjeno nič ne pomaga, še vedno se vse sliši. Najbolj se pa obnese, da si malo ošamučen pa sploh ne registriraš več laježa in mislim da bi omamljenost delovala tudi proti pasjemu laježu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole je foter pred leti od nekje privleku. nekateri so reagiral. slišijo pa tudi nekateri ljudje.
če najdeš na ebaju kako 220V verzijo, pa usmeriš k sosedu;) pa da vidmo al bo kitajc prej ckrnu al pes nehu lajat, mogoče če bi še celo sosed slišal;)
http://sobak.net.ua/img/dazer2_compl_big.jpg

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik skala pravi:
odvisen od vira. če bi bilo tako kot ti praviš bi tudi zvoniki bili hrup - ampak so glasba... baje...
Tudi za glasbo, katera je preglasne se reče, da je hrupna
evil.gif

Glasba je pač vrsta hrupa, katera je ob enakem zračnem tlaku zvočnih valov običajno za človeka manj moteča, kot ropot pnevmatskega kladiva. Je pa to tudi relativno. Zate npr. sklepam, da bi ti kakšen cerkveno oratorij že pri 10 dB prestavljal večjo motnjo kot Hej brigade pri 160 dB.
stupid-1.gif