jao, a sem tok zakompliciral?
jest bi rad imel 2 particiji. Eno NTFS (ker je stabilnejša), in njej bi imel cel arhiv. Potem druga particija bi bila FAT32 (za dvd player, da bi lahko bral filme). In to sem jest že vse naredil z Partition Manager. Ampak dvd player ne bere diskov, kjer je več particij. Kot že rečeno sem v osnovi imel eno particijo - cel disk FAT32. In takrat je dvd player bral videe, slike, vse... Vendar mi je disk crknil, ker FAT32 ne prebavlja za 200GB podatkov.
Sedaj bi rad nemogoče - da bi NTFS particijo tako skril, da jo dvd player sploh ne bi videl, medtem ko racunalnik bi pa jo, oz. bi jo lahko normalno obdeloval. Dvd bi pa videl le FAT32, in bi verjetno delal...
Medtem, ko sem se pa jest igral s tema dvema particijama, sem pa enkrat vmes naštimal tako, da sta bile obe primary - vsaj v partition managerju je tako kazalo - in, takrat je dvd bral to particijo. Vendar v My computer jo valda ni kazalo, ker ne moreta biti dve particiji primary na enem disku. To mi je vse jasno. No, pol sm dal NTFS extended, tako kot mora biti, in jo je my computer normalno bral, kot še en disk. Logično. Ampak dvd pa pol ni bral FAT32 particije, ker pač ne bere diskov z večimi particijami.
a je zdej kej bolj jasno?