https://parktiger.at/airportparking/sl/home-slovenia/ ....po vsej verjetnosti od tu....mene pride za cel mesec 179€Lani je tisti, ki je peljal, šel parkirat mislim, da dve postaji vlaka nazaj. Verjetno smo imeli veliko srečo z voznim redom vlakov, ker je prišel nazaj na letališče v približno pol ure. Ne spomnim se imena postaje, ima pa velik parking, kar sem videl, ko smo se vračali in smo šli vsi z vlakom do te postaje.
Kje to iščem? Iz MB mislim.Vedno bolj zanimiv je vlak tja.
Gre iz Maribora oziroma Špilja vsako uro proti letališču Dunaj.
Cena pa tam 25 € za enega v eno stran, če kupiš vsaj kak mesec naprej.
Sem včeraj nekako naračunal da je pot do letališča in parkiranje tam nekako ocenjena na : Vinjete 20€+Benz cca 90€+parkiranje 180€ = 290€ ( 3 osebe) če gremo z vlakom iz Celja je karta na osebo 25€ (75€ + 75€nazaj) + nočitev na Dunaju ( ko gremo imamo res zgodnji let) cca 150€ + Karte za Banhof cca 16€ = 316€....je malo dražje ampak za razliko v ceni se ne ukvarjaš z prometom in s tem kar se lahko" med potjo zgodi....Spielfeld-Straß Bahnhof
je magična beseda po 14 decembru bo pa več povezav iz Maribora
Se strinjam s tabo....tudi v ožjem krogu sem povprašal ampak nekako nisem ravno pristaš tega da ljudi obremenjujem s svojimi težavami....poleg tega da me nekdo pelje mu vzamem 4x 4-5 ur njegovega časa, benz tako ali tako plačam, vinjete tud....njegov čas pa je v € nemerljiv, poleg tega bi se jaz osebno obremenjeval kako bo prišel nazaj, bo vse ok....pač....To je moje razmišljanje...Btw kaj pa shuttle prevozniki? Vsaj včasih jih je bilo kot listja in trave, praktično vsi so (lahko, po potrebi) potegnili do letališča, cene pa so bile precej ugodne. (ne mislim nujno na tiste, ki vozijo do okoliških letališč., ampak specialce za relacijo Slovenija - Dunaj)
Za "nenormalne" ure verjetno niso primerni, za vse ostalo so bili zanimiva opcija. Od LJ (nekateri celo iz obale) mimo CE in MB do Dunaja, ustavijo / pobirajo vmes.
Čeprav se meni zdi Schwechat tako blizu, da sploh v primeru 2 ali 3 potnikov, rajši povprašaš v svojem krogu, če bi te kdo lahko zategnil gor. Zadnjih 10 let sem kar reden potnik na tej relaciji, letos večinoma kar tedensko, pa kljub rekordnim obnovam in deloviščem na avstrijski A2 ne morem reči, da je pot nesprejemljivo zahtevna. Za priložnostno enkratno furo pa sploh ne.