parking senzorji

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
kupujem parking senzorje.na ebayu so v večini kitajske zadeve po 25€,pri nas od spala pridejo 80€.se splača dat več da bo zadeva delal kot je treba.paše nekaj ima kdo izkušnje z elektromagnetnim trakom ki se ga nalepi na notranjo stran odbijača in opravlja isto funkcijo kot senzorji.s tem prišparam luknjanje odbijača

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Imam kitajske za 25eur, montirani so pol leta in zaenkrat delujejo odlično.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
no, meni ne delujejo uredu.

Drugače deluje na princip gibanja... če je avto pri miru ne delujejo, ampak je to itak vseeno, ker ko greš rikverc se itak premikaš.

Vglavnem moti ga dež, sneg, trava... drugače opravlja svojo funkcijo. Zdej k mam pa malo udarjen odbijač, pa kr skoz piska na ful... ne vem, a je kej poškodovan al kva... morem odklopit ob priliki.

če hočeš dobro zaščito bi jest razmišljal o kameri, katere niso več tok drage... senzor - ne veš točno kok je še placa... piska na ful, placa je pa še 10-15cm...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Očitno imaš slabe, ali pa slabo nameščene (prenizko, preveč dol kažejo ali kaj podobnega).
Moji piskajo tudi ko avto stoji (pa stena seveda tudi). :)
Meni piska na full ko se približan na 30cm.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
hja... ne vem. na netu povsod piše, da je to eden izmed minusov tega, da ne delajo ob nepremikanju. sej mogoče pa ti avto prej vsaj malo zamajaš, potem že zazna...

Pbutec

20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Maje gor ali dol, zjutraj ko ga štartam iz garaže, me takoj opozarja na garažna vrata, pa še nisem speljal. Pa ko parkiram in ga pustim vzvratno, ter zapustim avto, ko potem nazaj kontakt dam, mi spet takoj piska, pa avta še vžgal nisem.
Drugače pač ne znam opisati, v glavnem jaz sem z zgornjimi zadovoljen, pa tudi dež jih ne moti, pa tudi pozimi so se odlično obnesli ko je bil sneg.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Jaz imam tudi nekaj tazga (dal sem pa okoli 10€ na ebayu), pa mi za1x delajo normalno
smile-1.gif

Simpl za montirat, edino senzorje morš mal pogledat, da leve priklopiš na levo stran in obratno.
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Na sliki je škatljica, kamor vtakneš senzorje (a,b,c,d). Načeloma samo plug&play...

Jaz osebno imam ekran še nezmontiran (zadaj leži na roloju-ko sem montiral, je padal dež, pa tudi razkopavat se mi ni več dal)..
Mene moti samo, ker je biper v ekrančku in ga moraš imeti priklopljenega... Mal smotan, sam ok...

Edit:
Evo, jaz imam točno tele...

Nazadnje urejeno:

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ali boš dal ekranček v armaturko - ker jaz vozim Kio Ceed, pa si ne predstavljam, kam bi ga vtaknil ...

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Tisti brez ekrančka imajo biper v tisti škatli, kamor se senzorji priklopijo gor..
Drugače pa dobiš zraven ekrančka tisto lepijo/obojestranski selotejp, da lahko prilepiš na armaturko...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
ksz

Kaj pa taki trakovi? Kao nimaš mrtvih kotov, vse zazna, ampak veliko kasneje začne piskat in te pusti do 10cm blizu. Kar je sicer plus (vsaj zame)
trakovi

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Nisem sicer nič cen preverjal, sem samo nalepil link, ki je bil v eni temi na slo-techu.
Nikjer pa nisem zasledil kako je zaradi dežja, ampak vsaj kolikor sem pregledal temo se in v snegu in v dežju obnese.