Parada Moskva

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: v sloveniji na vsak način določeni omejenci želijo prikazati partizane kot poražence in sodelvoce okupatorja kot zmagovalce... pa čeprav to niso!
Moji stari starši so sodelovali s partizani, pri nas je bila kurirska postojanka, stric je bil partizan. Ampak nikoli niso bili ponosni nato, ker se s tem klanjem in povojnimi krivicami niso mogli poistovetiti.
Kdor pa je vse svoje znanje počrpal iz partizanskih proslav in revije Kurirček, pa ima seveda drugo mišljenje.
Nobeden normalen ne more biti ponosen na ubijanje. Danes, če na forum napišeš nekaj, kar se drug strogo ne bo strinjal, si deležen kritik, žalitev, zamer........ oz. takoj dobiš vsaj enako vrnjeno nazaj. Takrat so se 4 leta pobijali. Ne rečem, da je prav tako, ampak na žalost je človek narejeni tako ali celo naučen. Zato pravim, da prej, ko bomo pozabili vse napake nekoga za nazaj, prej bo vse vredu. Tudi tiste napake, da se je nekdo pridružil napačni oz. strani ki je izgubila. Vzrok je lahko samo navadna nevednost, kaj bo, ko bo, če bo. Ker drugače bodo še naši pra vnuki kopali kosti in se igrali nemce, partizane, domobrance.
Ljudje se pa učijo danes še največ iz filmov. Pa ne partizanskih. TV je poln nasilja, igrice mularija igra najraje tiste, kjer se ubija..... kako bi potem "rožice sadil"

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
moja sestra je 4 leta živela v moskvi, dvakrat sem si tole ogledal v živo. norci so, tapravi. glavna šestpasovna promenada je zaradi generalk pred samo prireditvijo zaprta trikrat po 6 ur. mesto ohromljeno, ne hebejo žive sile. na dan parade pa je itak ves dan zaprto. je pa dosti podhodov pod promenado, kjer lahko prideš na drugo stran. za ogled parade na rdečem trgu moraš bit kar živina in dobit posebno povabilo. ob cesti pa 10 kilometrov vsakih 10 metrov en vojak na vsaki strani. milijon folka ob promenadi pa samo gleeeeeeda .... vidiš pa areznala, kaj češ, na koncu te preletijo še bombniki, antonovi, helikopterji, migi, ni da ni ... norčki.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Ptuj tudi zaprejo zaradi pustne povorke in verjamem, da domačinom to ni všeč. Ali Lj zaradi maratona. Vseeno parado vidijo tudi navadni ljudje. Očitno je gledalcev veliko in Rusi to radi pogledajo. Seveda bi me to motilo, če bi tam živel. Z distance je vse lepše.
Meni se zdi večji problem, da ceste zapirajo in praznijo, da mimo maksimalno varno zdrvijo pomembni politiki.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Namesto da Putin gleda paradiranje, naj raje zrihta svojo državo, da bo vsaj približno izgledala nečemu podobno, tako pa se samo hvalijo s kvazimočno državo, dejansko pa je stanje na nivoju drzav tretjega sveta, če odštejemo Moskvo.

Sem se ravnokar vrnil s potovanja po Rusiji, tako da ne nabijam nekam v tri krasne.

So se že oglasili dežurni, sedaj čakamo še na Andya in Mateya!

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Ime in priimek mirnodobnih klavcev...
To se ne sme raziskovati. Splošno znano je, da so ljudje v barbara rov poskakali sami, potem pa zabetonirali za sabo. Trenutna oblast pa ni imela dovolj policijskih sil, da bi to preprečila, kar je za povojno obdobje povsem razumljivo.

Ne nakladaj, imena in priimke na mizo, razen če jih ni...

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Ime in priimek mirnodobnih klavcev...
To se ne sme raziskovati. Splošno znano je, da so ljudje v barbara rov poskakali sami, potem pa zabetonirali za sabo. Trenutna oblast pa ni imela dovolj policijskih sil, da bi to preprečila, kar je za povojno obdobje povsem razumljivo.

Ne nakladaj, imena in priimke na mizo, razen če jih ni...

http://www.delo.si/novice/slovenija/video-stanovnik-prosim-vas-nikdar-vec-vojne.html

na začetek se lahk na janeza obrneš
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.984
6.214
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Namesto da Putin gleda paradiranje, naj raje zrihta svojo državo, da bo vsaj približno izgledala nečemu podobno, tako pa se samo hvalijo s kvazimočno državo, dejansko pa je stanje na nivoju drzav tretjega sveta, če odštejemo Moskvo.

Sem se ravnokar vrnil s potovanja po Rusiji, tako da ne nabijam nekam v tri krasne.

Pojdi v Ukrajino, ki je pod EU, ZDA protektoratom pa boš videl ciganijo

Ukrajina je bila še tri leta nazaj pod protektoratom Rusije. Sedaj veš zakaj taka revščina!

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.693
1.322
113
ksz

Citat:
Tak so jima tekla leta, v nauku duha sina očeta
Ni več dvoril, ni več upal,
v žganju tiho je obupal

Ko je končno le izbrala pamet pred lažno moralo
dedec je uvidel zgrožen
da ni v gatah nič več prožen
2426321-russia.jpg

Priponke

• 2426321-russia.jpg
    2426321-russia.jpg
    74 KB · Ogledi: 138

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Prehod iz Rusije v Ukrajino je civilizacijski šok
Za razliko od tebe sem bil lani tudi v Ukrajini, in to v enemu od bolj revnih koncev. Razlika je majhna, je pa v Ukrajini videti bolje od Rusije, če ne drugega, vsaj polja obdelujejo. Vsi vidijo samo Moskvo in Sankt Peterburg, kamor se vlaga skoraj ves denar in res zgledata lepo, nihče pa ne vidi ostalega Rusije. Pa še ta dva mesta po urejenosti gladko pogrneta proti recimo kakemu Talinu, kaj šele poljskim mestom. Da o mrkih ljudeh sploh ne govorim. Sam nisem mogel verjeti, a v Ukrajini je dejansko videti bolje.
Ti priporočam izlet po Rusiji, bo vsakemu odprl oči

I

Izbrisan uporabnik #488

Ti pravim, da je stari lani prevozil Belorusijo, Rusijo in Ukrajino, odročne dele. Pa njemu in fotkam bolj verjamem kot tebi.
Ukrajina pa mene ne vidi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moram se fotke dol sneti, ampak ja, tako razfukanih naselij, kot jih lahko vidiš na glavni cesti med obema največjima mestoma, nisem videl ne v Ukrajini ne v Belorusiji. V osnovi zgleda podobno, ampak Rusija ima 3x večji BDP od Ukrajine, ampak razen v Moskvi te razlike ni videti, kvečjemu marsikje še slabše.
Pri baltiških državah pa je še najbolj vidno, kako osamosvojitev in priključitev zahodnim državam pripomore k drastično boljšemu standardu in urejenosti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.102
16.286
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ne boš nič komentiral Kebrov zapis?

Čemu? A bi moral po tvoji logiki kontrirati vsakemu zapisu, ki Rusije ne predstavlja v najlepši možni (pa magari izmišljeni) luči? Saj ni zapisal nič nerealnega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
BS, sodelavka bila v snakt petersburgu, Mesto center porihtano, pot do tja pa kolovozi, ljudje zivijo v jamah Presneto. Je rekla da kaj takega nikjer ne vidiš.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.626
3.082
113
v lokalni ostariji
hmm USA pa nima "sela"? detroit recimo.... ki je bankrotiral.

vse je odbvisno s kakšnimi očmi gledaš. če iščeš samo slabo boš to našel. če iščeš dobro boš to našel...

pepe, povojni poboji so svinjarija. če pa pogledam sedaj določene, in njihove zapise, kako bi klali komunajzerje sem prepričan da ni nič nepričakovanega to...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.151
113
glej srbijo ista logika. Beograd se nosijo, ostalo pa taka ciganija da te kap. Sicer pa pri nas bo tudi počasi tako.