Par malenkosti v zvezi z urejanjem stanovanja

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Torej, imel bom par vprašanj glede malenkosti pri urejanju stanovanja. Da ne bo 100 postov, sem odprl tegale, spodaj bom pa dodajal te malenkosti, kot se bodo pojavljale.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Torej, potrebujem nov ventilator za kopalnico.
Najraje tak kot je že sedaj gor, ker so že luknje narejene in bi samo zamenjal.
Tip ventilatorja je EB-100 T, zraven je še številka AV749222. Kolikor sem našel na netu (in našel nisem nič
jezen.gif
) je to proizvajalec S&P, vendar ni nujno, da je to res.
Slika ventilatorja:
4a9-020320.jpg

umn-020320.jpg

Če se ga pa tega ne da dobiti, bi mi najbolj prav prišel ventilator, ki bi pasal na spodnjo odprtino (tudi, če ima luknje nekoliko drugače razporejene, bi že naredil nove luknje v plastiko. Fi je 10cm, kabli za elektriko spodaj levo in pa širina vsaj 15,5 cm in višina vsaj 17,5 cm. Če pač ne bo šlo, bomo zarajhali in zvrtali nove luknje.

wnd-020320.jpg

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Naslednja zadeva, ključi.

Imam CISA ključe z nekimi vdrtinicami noter.
Moja vprašanja:
1.) Pridejo zraven teh ključev kakšni certifikati?
2.) Če da, je možno preveriti št. izdelanih ključev?
3.) Lahko te ključe vsak ključavničar naredi?

Še slikca ključa:
h4-DSCN45.jpg

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Torej, če nisi takoj za akcijo, pač ostaneš brez, pravijo
tongue-1.gif
.
Išče se miza na sliki, žal je zelo slabe kvalitete, ampak boljše pač ni
crazy1.gif
.
Miza ima dve stekli, spodnje je ožje, je ovalna in pa robove stekel ima matirane.
Naziv mize je Lison, proizvajalca pa ne vem. Se jo da še kje dobiti?

38j-Miza-L.jpg

PS: Zanima me le miza, ne stoli.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
haha,
enako mizo in povsem identične stole imava midva doma...

proizvajalec:
http://www.fortrade.si/

recimo:
33320001_V.jpg

63168001_V.jpg

p.s.: nasvet; bejži od steklene mize!!! eno samo čiščenje! pozna se vsak prst, da od raznih pack našega juniorja niti ne govorim...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
A je treba da je tak ventilator?
bonk.gif

V merkurjih in podobnih štacunah dobiš teh ventov na kile, niso pa taki zmaji kot tole.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Kar drži tole. Imam trenutno takega (ima tudi funkcijo zapiranja), saj dela, vendar na to tudi glasno opozarja. Na začetku sicer ni bil tako glasen.

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Isto mizo imamo pri nas...kupljena je bila v Rutarju, je pa čisto solidna...in pri nas, ko to mizo uporabljamo samo za kosilo, ni sile s čiščenjem...našpricaš s stelexom in pobrišeš s papirnato brisačo...voila!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
Isto mizo imamo pri nas...kupljena je bila v Rutarju, je pa čisto solidna...in pri nas, ko to mizo uporabljamo samo za kosilo, ni sile s čiščenjem...našpricaš s stelexom in pobrišeš s papirnato brisačo...voila!
Pišuka, se bo izkazalo, da ima že vsak to mizo doma
grin1.gif
.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Nekako tudi jaz ne priporočam steklene mize. Sem dal na leseno mizo delat steklo, pa mi je kar malo žal. Prvič zato ker sem dal za steklo več kot pa za štiri stole in mizo (rabljeno) drugič pa zato, ker moraš res jesti na pogrinjkih sicer kar kupi sod stelexa da jo boš čistil po vsakem sedenju za mizo.

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Mi smo itak na vseh mizah do sedaj uporabljali pogrinjke, tako da pri nas ni nobene panike s čiščenjem jedilne mize.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Pozna kdo termostat na sliki? Namreč nikjer na njem ne piše tip ali proizvajalec. Potreboval bi namreč navodila, ker se mi tudi sanja ne, kako to deluje.

PS: Termostati imajo sicer dosti podobno logiko. A bi morda kdo iz spodnje slikce razvozlal osnovne nastavitve?

tqj-DSCN45.jpg

z-DSCN45.jpg

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
O ventilatorjih smo že debatirali v tej temi. Mogoče izveš kaj pametnega.
No, sem danes šel do Agregata in kupil ventilator Vortice Vort Quadro Micro 100. Upam, da bo vreden teh 65 EUR in tudi po letu, dveh ne bo glasen. Ko smo preizkusili tam, sem bil zelo zadovoljen.
cheer.gif
Edino s protipovratno zaščito nisem ravno najbolj zadovoljen (zgolj košček močne folije), a verjetno vedo kaj so naredili.
Pa še dvostopenjski je, čeprav mi ni čisto jasno, kako je treba to zvezat, ker se mi je mudilo in nisem utegnil poslušat gospoda do konca
rolleyes-1.gif
.

Italiano%2fFoto_Pubblicita%2f01_IT_11936_Foto_Pubblicita_foto_1_5677.jpg

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
O ventilatorjih smo že debatirali v tej temi. Mogoče izveš kaj pametnega.
No, sem danes šel do Agregata in kupil ventilator Vortice Vort Quadro Micro 100. Upam, da bo vreden teh 65 EUR in tudi po letu, dveh ne bo glasen. Ko smo preizkusili tam, sem bil zelo zadovoljen.
cheer.gif
Edino s protipovratno zaščito nisem ravno najbolj zadovoljen (zgolj košček močne folije), a verjetno vedo kaj so naredili.
Pa še dvostopenjski je, čeprav mi ni čisto jasno, kako je treba to zvezat, ker se mi je mudilo in nisem utegnil poslušat gospoda do konca
rolleyes-1.gif
.

Italiano%2fFoto_Pubblicita%2f01_IT_11936_Foto_Pubblicita_foto_1_5677.jpg

V navodilih poglej. Nulo pač daš na nulo, zemlje ne rabiš, faza je pa možno priklopit na dve varianti (2 stopnji hitrosti).

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:V navodilih poglej. Nulo pač daš na nulo, zemlje ne rabiš, faza je pa možno priklopit na dve varianti (2 stopnji hitrosti).
Torej potrebuješ dva kabla od stikala do ventilatorja?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
rabiš dva kabla ja. Nulo (modra) in fazo (rdeč, črn ali rjav), zemlje (rumeno-zelena) ne rabiš, ker je ohišje plastično...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
rabiš dva kabla ja. Nulo (modra) in fazo (rdeč, črn ali rjav), zemlje (rumeno-zelena) ne rabiš, ker je ohišje plastično...
Khm, to mi je jasno. Mislil sem, če rabim dve fazi. Namreč, če ima dve stopnji, kako z dvostopenjskim stikalom vključuješ eno in drugo, če gresta le dve žici (modra in rjava) do ventilatorja
confused-1.gif
.