Papež okrcal razsipno duhovščino

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:
"Slabo mi postane, ko vidim duhovnika v najnovejšem modelu avtomobila"

Nedelja bo v Vatikanu v znamenju semeniščnikov in novincev, kandidatov, ki se pripravljajo za duhovniški in redovniški poklic. Včeraj jih je sprejel papež Frančišek in jim govoril o pretiravanju s sodobnimi tehnološkimi pripomočki: "Slabo mi postane, če vidim duhovnika ali redovnico v najnovejšem modelu avtomobila. To ne gre!" 6000 mladih kandidatov in kandidatk za duhovniške poklice mu je ob teh besedah močno zaploskalo.

"Kolo je nekaj dobrega," je poudaril in povedal, da se njegov tajnik vozi s kolesom. Seveda je avtomobil nujno potreben, je prepričan papež Bergoglio: "A vendar si omislite kaj preprostega. Če boste vozili drag avtomobil, pomislite, koliko otrok umira od lakote. Samo to. V tem svetu, kjer bogastvo povzroča toliko slabega, je za nas duhovnike, redovnice in za vse druge nujno, da živimo v skladu z revščino. Če je v kakšni župniji na prvem mestu denar, pa je to neskladje."

Franc Rode je zagotovo penasto protestiral...
priden.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
sprašujem se zakaj nima vsaj RS4ke.... 4ka 2,0 TDI je bogokletno vozilo..ampak to zdaj ni panike, kljub temu da je stal x krat več kot amg...aja pa še to, z zagotovostjo lahko trdimo, da se je v 10 let starem AMGju vozil bolj udobno in bolje.

Nazadnje urejeno:

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Model, celo temo že berem tvoje pametovanje, pa mi ni jasno, kako ti ne kapne ... A ti veš, v čem je razlika, če se nekdo pelje v 15 let stari mečki S-klasse ali v novem smartu? V prestižu!!!!! V dejstvu, da vozi S-KLASSE, MERCEDES!! V dejstvu, da je ta avto pred 15 leti stal toliko kot pol hiše in da so se v takšnem avtu prevažali direktorji, predsedniki držav ipd. Ne špilaj se matematika, filozofa, ampak sprejmi dejstvo, da bo Rode izpadel večji snob, če se bo peljal v starem mercedesu kot pa v novem smartu. Pa sploh nema veze, da je drugi trenutno vreden cca 5x več!! Kapiš?? Zaradi mene pa lahko ti osebno napišeš protestno noto papežu in mu tako strokovno, kot zdaj tu nam, razložiš, v čem je problem njegove odločitve.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
sej to je, problem je v raji ne v rodetu..favšija pa to, pa kako bo izpadel..no sej si se pofočkal
wink-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Seveda je problem v raji... taki kot si ti....Nočeš štekat etosa krščanstva zato pa kar naprej hočeš zreducirat vse na foušijo.
Sicer pa želim videti še več takih avtov v duhovščini...Bodo vsaj ovce (nekatere) enkrat za vselej videle hinavščino.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
v SLO ima dosti župnikov mercedese, nove in stare. Zakaj ne vem, verjetno ker imajo dovolj € in lahko imajo. Mene to ne gane. Od mene cerkev (nobena) vsaj direktno ne cuza denarja
wink-1.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
Meni je bil brainwashing vedno fascinanten, sploh pa, če ga ovce delajo kar same nad seboj in to početje opravičijo kar s "sej mi (direktno) ne jemljejo denarja". WTF
uf-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
kakšne ovce, enkrat na 5 let sem v cerkvi, in me ne gane, lahko majo tudi vsi ferrarije pa vile pa 50 ljubic. Tebe neki mantra,da nisi ti pohvlevna ovčica, ki je odprla oči in je ven udarla favšija.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Itak, dosti župnikov v SLO ima mercedese kot tudi lastna letala in jahte na Jadranu. Tudi ti si že peljal stričevega bentleyja, od kolega roysa, babičinega ferarija ... ane? Tipičen wannabe frajerček.

Vem za dva župnika - en vozi staro seat ibizo, drug pa škodo felicio. Svoje mercedese pa verjetno šparata za ob nedeljah.
priden.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
"enkrat na 5 let sem v cerkvi"....kaj se ne moreš it religijo brez svoje cerkve?
"lahko majo tudi vsi ferrarije pa vile pa 50 ljubic"...torej jezus je sam na papirju za ovce...zakaj že veruješ v jezusa če ti je vseeno? Če ne veruješ...Zakaj že hodiš v cerkev?
"Tebe neki mantra,da nisi ti pohvlevna ovčica, ki je odprla oči in je ven udarla favšija." ...ne ne...kot vidiš sem nov na forumu...nisem spregledal pred kratkim...sam na Alter sem prišel pred kratkim. Človk delat moraš na logiki...močno delat
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113
jaz jih več poznam z mercedesi... en ima lepega oldtimerja, ene par jih je imelo pred časom sportkupeje nove, en je kupil CLSa - cela afera - še pomnite.. ima pa par mlajših tudi nadpovprečne stroje, en lokalc je alfist ima vedno ta nove alfe itd.

onemu novemu:
jaz in vera sta dva pojma..ne vem kje si ugotovil da verjamem v jezuščka in 6roko budo? v cerkev grem, ko je kakšna poroka, pogreb itd, pač grem poleg, zadev ne jemljem za zlo, ampak nekako tako kot DURS - pač more bit očitno.. Verjemem, da nekomu zagotovo koristi (poleg duhovščini) ta institucija. Meni zaenkrat ne.

Eni pač majo marijo in ježuščka, drugi pa mate Milana , Zokija in rdečo zvezdo. Eni smo pa vmes, pri sebi.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ja, tu pri nas so kar tekmovali, kateri bo mel dražjo mečko - en je začel z sl350, pa je takoj drugi kupil sl500. Seveda, ko je tretji pripeljal AMG-ja, so ostali utihnili. Sami 60-letni strici. Seveda se na njihovih rokah svetijo zlate ure, vsakotedensko pa organizirajo orgije s samimi top manekenkami.
smirk-1.gif

Dej ne bluzi
bonk.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Hja no, prej s punčkami. recimo v Artičah.

Boštanjski je imel pa res dobro mrho, a sta šla narazen.

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
onemu v pokoju...spretno se izmikaš ni kej
aplauz.gif
.

Ostane še vedno vprašanje: Zakaj kot ovca še vedno gledaš samo direktno z denarnega gledišča in ne z moralnega. Konc koncev je to moralno vprašanje in ne denarno. Fovšija nima to nič s tem in tudi ni center te debate razen za nekatere, ki bi radi pokazali kok so cool in nad foušlivci.
Kaj ima Jezusova beseda s tabo....kot praviš nič...torej te ni v debati. Ne sprejemanje bistva debate je pač znak trola. Zatorej ne trolaj!!!
Za vse ostale pa vprašanje: Zakaj je papež samo okrcal duhovščino in ne zapovedal ? Konc koncev so se duhovniki zavezal k Jezusu. Zatorej kot predstavnik jezusa na zemlji lahko zapove duhovščini, da se mora držati zaveze.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.154
113