Papež okrcal razsipno duhovščino

erikson

Guru
25. avg 2007
22.705
6.472
113
"Slabo mi postane, ko vidim duhovnika v najnovejšem modelu avtomobila"

Nedelja bo v Vatikanu v znamenju semeniščnikov in novincev, kandidatov, ki se pripravljajo za duhovniški in redovniški poklic. Včeraj jih je sprejel papež Frančišek in jim govoril o pretiravanju s sodobnimi tehnološkimi pripomočki: "Slabo mi postane, če vidim duhovnika ali redovnico v najnovejšem modelu avtomobila. To ne gre!" 6000 mladih kandidatov in kandidatk za duhovniške poklice mu je ob teh besedah močno zaploskalo.

"Kolo je nekaj dobrega," je poudaril in povedal, da se njegov tajnik vozi s kolesom. Seveda je avtomobil nujno potreben, je prepričan papež Bergoglio: "A vendar si omislite kaj preprostega. Če boste vozili drag avtomobil, pomislite, koliko otrok umira od lakote. Samo to. V tem svetu, kjer bogastvo povzroča toliko slabega, je za nas duhovnike, redovnice in za vse druge nujno, da živimo v skladu z revščino. Če je v kakšni župniji na prvem mestu denar, pa je to neskladje."

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ja seveda ne more novepočeni župnik kar z novim bemflom... ko pa dovolj nabere po fari ali ko ga povišajo... to je pa druga pesem.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Trenutno najbolj vroče vprašanje v Vatikanu: "Which dealer is supplying the new Pope?"
hysterical-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.820
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja seveda ne more novepočeni župnik kar z novim bemflom... ko pa dovolj nabere po fari ali ko ga povišajo... to je pa druga pesem.
Zakaj pa ne? Župniku takoj pripada nov BMW ali vozilo podobnega ranga!

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
30
28
A Rode še fura AMG-ja? Mislim, da je nekaterim kardinalom že žal, da so dali glas za njega, se zna zgodit da ga kakšna "kap" zadane

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Zakaj pa ne? Župniku takoj pripada nov BMW ali vozilo podobnega ranga!

No ja, tja do Golfa nekje gre....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Edini, ki smo jih za časa socialzma klicali gospod, so bili ravno oni.

Meni ni jasno, zakaj zdaj, v "svobodi" primanjkuje novomašnikov. Že če pogledaš alter populacijo, ima RKC dosti zagovornikov. Zakaj se ne odločijo za duhovniški poklic? Dela je za slabo uro na dan, služba, (nadpovprečno) stanovanje oz hiša zagotovljena, žensko si vsak normalen najde, avto srednejga ranga (ala golf) menjuješ na 3-4 leta. Malo sposobnejši imajo benđole, motorje itn.

Zadnjič sem slišal za enega župnika iz Prekmurja, ki se ukvarja s kmetijstvom. Ima neko mrcino od traktorja, novo balirko in obdeluje vse travnike okoli. Pravi da so ljudje tam lenuhi.
grin1.gif
Zbalirano seno po železnici lifra v Egipt.

Malo sem brskal, ampak nisem prepričan, če je tale pravi: Dejan Horvat.

Citat:
Dejan Horvat je izjemno priljubljen med svojimi verniki in tudi drugimi ljudmi v župnijah. Ko je s svojim traktorjem in prikolico za spravilo lesa drvel skozi Gornje Petrovce, so mu mimoidoči mahali kot po tekočem traku. »Ko se peljem mimo šole v Šalovcih, pa so vsi otroci takoj na oknih,« je dejal v smehu.

Takemu pa samo kapo dol.
zmaga.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Itak, drugače je imel prej pežoja 206, zdej pa brez težav zdraga na semaforju vse æefurčke, samo če hoče...
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Hehe. No, morda bo pa novi papež postavil stvari na pravi tir. Če mu to uspe, kapo dol. Da le ne bo skrivnostno umrl med spanjem.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
resno, ki pa je danes vreden cca 10k€, pa še takrat ko je bila afera pa kakšnega tisočaka več

http://suchen.mobile.de/auto/m...p;ambitCountry=

tako da, jokice pač (ostali, ki nimajo).
To mi je jasno, da je vreden par jurjev. Ampak ni point v temu.
Izračunaj malo koliko pride registracija, vzdrževanje (recimo poglej si stroške zavornih kolutov in čeljusti
grims-1.gif
) in poraba (recimo 15 litrov proti 7 litrov) te beštije. Recimo v primerjavi s kakšno C 200CDI mečko.
Sam bi prec imel kakšno tako zadevo (za nakup), ampak ko sešteješ vse tisto zgoraj vidiš, da je nakup najmanjši problem. Za vzdrževanje te zadeve gre pa bogastvo oz. če gledaš z vidika cerkve je to čisto razsipništvo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
ja, sej to je zanimivo , ce bi imel novega Cja200 pa s tem zgubljal po 5000 € na leto + stroški, to ni razsipništvo, če pa ima CL55 amg pa mikroizgubo pa več stroškov a še vseeno manj suma sumarom izgube je pa to vseeno greh, ker je to CL
smile-1.gif

tisti ki poznamo avte, to ni problematično, problematično je nevedni fauvšljivi raji
wink-1.gif
...osebno sem že imel primere, ko se pripelješ z par let staro meco kam, te gledajo ko boga, češ ta pa ima, pa krade itd, in seveda je za rajo boleče ko se zakreditira za novega megana in da več zanjga kot recimo jaz meco. Pa ga noben ne povoha. Favšija pa tepe male možgane.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Pa kaj je s tabo? Kaj primerjaš sedaj novega C-ja s CL-om starim 11 let? Če ima lahko 11 let starega CL-a bi lahko imel tudi 11 let starega C-ja. Če pa že uporabljaš novega C-ja, pa vzami še novega CL-a. Tudi tisti CL je bil enkrat nov in me zanima ali ga je cerkev kupila ali so kupili rabljenega po 6-ih letih. V vsakem primeru je to overkill za cerkev.

Morda se spoznaš na avtomobile, še vedno pa imaš čudne primerjave.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
resno, ki pa je danes vreden cca 10k€, pa še takrat ko je bila afera pa kakšnega tisočaka več

http://suchen.mobile.de/auto/m...p;ambitCountry=

tako da, jokice pač (ostali, ki nimajo).
To mi je jasno, da je vreden par jurjev. Ampak ni point v temu.
Izračunaj malo koliko pride registracija, vzdrževanje (recimo poglej si stroške zavornih kolutov in čeljusti
grims-1.gif
) in poraba (recimo 15 litrov proti 7 litrov) te beštije. Recimo v primerjavi s kakšno C 200CDI mečko.
Sam bi prec imel kakšno tako zadevo (za nakup), ampak ko sešteješ vse tisto zgoraj vidiš, da je nakup najmanjši problem. Za vzdrževanje te zadeve gre pa bogastvo oz. če gledaš z vidika cerkve je to čisto razsipništvo.

Saj sem ti že razložil...ne spodobi se, da kardinala prehiti vsak æefuræek v starem golfu gti
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.030
11.152
113
lahko bi imel tudi novega Cja za 40k€, pa se noben neb usajal, ali še bolje, napimpano laguno za 35k€, to ti hočem dopovedat
wink-1.gif
ali še bolje passata za 50 k€, ne bi bilo niti naslova v cajtngih. pa bi vatikan spičkal 3x več denarja na leto.

a ti je zdaj jasno?

konec koncev je pa tip kardinal (bil?) in to je višja funkcija od vsakga našega predsednika itd. Tip bi moral mel rolsa novga. pa namest emily križ al pa angela... pa bi bilo...ampak šele potem bi bilo usajanje.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
konec koncev je pa tip kardinal (bil?) in to je višja funkcija od vsakga našega predsednika itd. Tip bi moral mel rolsa novga. pa namest emily križ al pa angela... pa bi bilo...ampak šele potem bi bilo usajanje.

Aja? A ni predstavnik RKC, ki uradno ni namenjena zemeljskemu materialnemu bogastvu?

(No vsi vemo kakšno je pa dejansko stanje)