Papež okrcal 8888

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

http://www.24ur.com/novice/svet/papez-francisek-bolje-biti-ateist-kot-hinavski-katolik.html

Citat:
Papež Frančišek: Bolje biti ateist kot hinavski katolik

priden.gif

Papež Frančišek je znova kritiziral pripadnike njegove vere. Dejal je, je morda bolje biti ateist, kot pa eden izmed mnogih katolikov, ki po njegovem vodijo hinavsko dvojno življenje.

Komentarje je izrekel ob zasebni jutranji maši. ''Škandalozno je, govoriti eno, delati drugo. To je dvojno življenje.''

''Obstajajo tisti, ki pravijo, da so veliki katoliki, ker vedno hodijo k maši in pripadajo tej in tej skupnosti. Nekaj od teh ljudi bi prav tako lahko reklo, da njihovo življenje ni nič katoliško, saj ne plačajo svojih delavcev, izkoriščajo ljudi, perejo denar, vodijo dvojno življenje,'' je, kot poročanje vatikanskega radia povzema Guardian, dejal papež.

''Veliko je takih katolikov in taki povzročajo škandale. Kolikokrat sem že slišal ljudi reči: 'če je ta katolik, je bolje, da sem ateist'.''

Papež Frančišek je od izvolitve leta 2013 že večkrat na duše duhovnikov in navadnih ljudi položil, naj se držijo načel, ki jih uči religija.

Večkrat je glasno obsodil zlorabe otrok, ki so jih zakrivili duhovniki. Manj kot dva meseca po izvolitvi je med drugim dejal, da naj kristjani ateiste gledajo kot na dobre ljudi, če delajo dobre reči.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tocno tako, snecer ne zna brati, ali pa se gre tipicno komunisticno pranje mozganov s citati izven konteksta, lazjo, prikrivanjem in sprenevedanjem.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Tocno tako, snecer ne zna brati, ali pa se gre tipicno komunisticno pranje mozganov s citati izven konteksta, lazjo, prikrivanjem in sprenevedanjem.

Eno je, kar je rekel, drugo je, kar je mislil
priden.gif

Jaz sem samo povzel po viru, kaj naj bi rekel.

Zdaj pa drugi pravijo drugače.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.080
-8.781
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik zaseka pravi:

Eno je, kar je rekel, drugo je, kar je mislil
priden.gif

Jaz sem samo povzel po viru, kaj naj bi rekel.

Zdaj pa drugi pravijo drugače.
No saj je tudi na drugem linku:
Citat:
Pope Francis delivered another criticism of some members of his own Church on Thursday, suggesting it is better to be an atheist than one of "many" Catholics who he said lead a hypocritical double life.
Sicer ni tega direktno rekel, se pa da razbrati med vrsticami

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Nop, niti med vrsticami se ne da tiste izjave razumet tako kot je napisana.

citat
Citat:
"There are many Catholics who are like this and they cause scandal," he said. "How many times have we all heard people say 'if that person is a Catholic, it is better to be an atheist'."

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Heh, nic novega, vajen od afere baricevic ki so ga dobili s ticem v kuzli, da to se pa ni zgodilo. Samo se jankovicev norcek matey manjka da mi stisne ban, ker upam ugovarjati rdeceticem

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

citat
Citat:
"There are many Catholics who are like this and they cause scandal," he said. "How many times have we all heard people say 'if that person is a Catholic, it is better to be an atheist'."
a je imel mašo v angleščini?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik zaseka pravi:
Heh, nic novega, vajen od afere baricevic ki so ga dobili s ticem v kuzli, da to se pa ni zgodilo. Samo se jankovicev norcek matey manjka da mi stisne ban, ker upam ugovarjati rdeceticem

Si imel pred tem kakšen drug nick na alterju, po katerem si bil bolj poznan?

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
In oglasili so se zaenkrat sami taki, ki pašejo v kontekst papeževega sporočila..vsi zatrjujejo, da tega ni rekel direkt. Pa kaj? sporočilo je jasno, zgleda, da so se nekateri našli v njem.
smile-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

citat
Citat:

Nevem, boli me k. Guglej. Zgornja trditev še vedno ne drži.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Tale Frančišek bo pil čaj iz vevecvetnega naprsteca (droga papežev), ker se je RKC ciganiji postavil počez!
Ne, ne, ne želim mu tega!
Vojtilo so vsi kovali v nebo, pa niso vedeli, da je pripeljal v Vatikan Opus dei kot svojo prelaturo!

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
kaj ljudi peče? da je papež povedal to kar je res. da ni prav, če ne živiš po "katoliških načelih" in bolje da si ateist...
malo je prislonil ogledalo dvoličnežem...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:

citat
Citat:

Nevem, boli me k. Guglej. Zgornja trditev še vedno ne drži.
nekateri so se sklicevali na original. pomoje original ni bil v angleščini...