Papež na obisku v NDH

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

http://24ur.com/novice/svet/papez-benedikt-xvi-prihaja-k-nasim-sosedom.html

Citat:
V zagrebški katedrali bo vodil večernice s škofi, duhovniki, redovniki, redovnicami, teologi in bogoslovci ter molil na grobu blaženega Alojzija Stepinca

Poveličevanje ustaševstva.

Citat:
Zagreb – Prvi obisk papeža Benedikta XVI. na Hrvaškem je za tukajšnji državni vrh in Cerkev, po treh obiskih njegovega predhodnika papeža Janeza Pavla II., zelo pomemben.

Premierka Jadranka Kosor je pred današnjim obiskom dejala, da je »Hrvaška zelo vesela, ker bo na obisku papež Benedikt XVI., ki bo prinesel sporočila upanja in ljubezni. Tem bodo prisluhnili s posebno pozornostjo.« Papež se bo danes, po svečanem sprejemu na zagrebškem letališču, sestal z državnim vrhom.

In še eden je na listi:

Citat:
Pomemben obisk pa so nekoliko pokvarili škofje in policija. Škofje s precej nenavadnim seznamom »uglednežev«, ki bodo lahko prišli v gledališče; na njem je, denimo, proustaški pevec Thompson, ni pa uglednih pevskih imen, kakor je na primer Arsen Dediæ.

Citat:
Hrvaška policija se je tudi tokrat »potrudila« z nepotrebnimi in megalomanskimi varnostnimi ukrepi; iz nekaterih se javnost že nekaj dni norčuje – od dolžnosti Zagrebčanov, da policiji prijavljajo »neznance«, da ne mečejo cvetja na papeža in drugih nesmiselnih prepovedi, do neprijetnega policijskega pregledovanja stanovanj in ne nazadnje do aretacije nepomembnega mladeniča, ki je na Facebooku »grozil« papežu. Nekateri so policijske ukrepe že označili za grobo poseganje v svobodo govora in gibanja. Rok Kajzer Papež Benedikt XVI. Foto ap V cerkvenem glasilu Glas koncila so prepričani, da je treba obisk papeža razumeti tudi v smislu sodbe hrvaškim generalom v Haagu. Menijo, da nihče ne pričakuje, da bo papež izrekel stališče o »nepravični prvostopenjski sodbi«, da pa je njegov prihod potrditev »neokrnjenega dostojanstva hrvaškega naroda«.

Ni prišel na obisk na Hrvaško, ampak očitno v NDH, da bo poveličeval izdajalce in okupatorje. Tam bo tudi naš Stres.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Kolikor mi je poznano, je Mesiæ v "vojni" s hrvaško RKC. Bolj čudno bi bilo, če bi povabilo sprejel.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.785
6.178
113
blizu močvirne prestolnice
Snecer, bolje NDH kot pa komunistična juga. Pod NDH se je vedelo kdo je gospodar. Obrezani ste pod NDH kar na veliko klali Krščanske Srbe, potem se pa čudite kaj so Srbi na svojem ozemlju delali .

Nazadnje urejeno:

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Snecer, bolje NDH kot pa komunistična juga. Pod NDH se je vedelo kdo je gospodar. Obrezani ste pod NDH kar na veliko klali Krščanske Srbe, potem se pa čudite kaj so Srbi na svojem ozemlju delali .

Si ti sam sebi malo kontradiktoren ali te pac hebe nepismenost?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik 8888 pravi:

Kaj ti nisi šel "dol"? da pozdraviš svojega vodjo?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a ce je vernik, potem je to nejgov vodja

pokoji deda je vedno govoril
molim se bogi i nabijem sve tuzemne bogove na [censored].

tko da..vera, 32 prepricanje, prebiranje pravljic..in vatikan..bore malo skupnega..mogoče sploh nič.

8888

8. jul 2010
33.785
6.178
113
Snecer moj vodja je žena nato starša,sledi BOG šele nato verske inštitucije kot je Slovenska RKC. Čakam pa da se najdejo frišne jame, saj veš za koga
evil.gif

2. sep 2007
1.528
825
113
Dolenjska
Mislim, da si Snecer počasi že zasluži titulo - opat.

Fak kere travme ima ta model. Že meni je nadležen z neprestanim zmerjanjem RKC, pa sem ateist in mi dol visi za cerkvene zadeve.

Dej mudel pejt ven na sonce pa kakšno punco vzemi s sabo, da si popraviš psihično stanje, ker tole je too much.

I

Izbrisan uporabnik #488

Novico si spregledal, ne grem jaz na Hrvaško, ampak papež
smile-1.gif

8888

8. jul 2010
33.785
6.178
113
In zakaj odpiraš temo, Hrvaška je svoja država mi smo prav tako samostojni. Ti si navaden provokator, ko pa nekdo kaj napiše kar tebi ne paše pa takoj groziš s tožbo.

I

Izbrisan uporabnik #488

A ni to pomembna novica, da je prišel papež v sosednjo državo in da so šli "naši" tudi tja?
Vidim, da je zelo moteče in nezaželjeno, da se kaj napiše o tej temi. Dal sem samo linke.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:
Stipe Mesiæ bojkotira obisk in odbija povabilo. Svaka mu čast.

njemu, ki je že 1001 pizdarijo naredil..se hecaš ne

Dovolj je ze da se zavzema za ukinitev Republike Genocidne. In da pri tem vstraja.

8888

8. jul 2010
33.785
6.178
113
Genocidna? Vi ste izvajali genocid 400 let in toliko let se je nabiral gnev tamkajšneka Krščanskega prebivalstva, med 2 SV ste nadaljevali Hrvatje so vas uporabili le kot janičarje, saj če bi zmagali, bi naredili novi Jasenovac le za vas.